Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z kim na porodówce

z kim na porodówce???

Polecane posty

Gość z kim na porodówce

mam pytanie dziewczyny czy jak opłacę położną, która będzie na telefon i rodzić tylko ze mną, będzie również lekarz???

Gość że co że jak no właśnie
napisz raz jeszcze bo nie wiadomo o co chodzi?piszesz o łapówie?

Gość z kim na porodówce
nie o łapówie, bo u mnie w szpitali można sobie zamówić położną, tylko pytam czy przy porodzie jest też lekarz??? czy rodzi się tylko z położną?

Gość z kim na porodówce
??????????????????

Gość że co że jak no właśnie
pewnie,że musi być.Przecież lekarze mają dyżury w szpitalu.Nie wiem za bardzo na jakich zasadach funkcjonuje twoj szpital.Na codzien porodowka stoi pusta?bez personelu?a jak kobieta dostaje skurczy to dzwoni po połozna i ta przyjezdza specjalnie dla niej?dziwne...rozumiem-gdybyś rodziła w domu.Ale nie chce mi się wierzyć,że w państwowym szpitalu można sobie takie dodatkowe usługi wykupić.

Gość z kim na porodówce
A i można :D Tylko po prostu zaraz na mnie naskakujesz... A ja będę rodzić pierwszy raz!!!!!!!!! I miałam tylko pytanie z kim???

Gość z kim na porodówce
A położna przyjedzie na telefon, nie wiem jak mam inaczej to napisać, by mnie zrozumiano :-(

Gość rowniez perwsze slysze o
tym zeby polozna byla na telefon i to w panstwowym szpitalu. Moze Ty z zagranicy jestes bo w PL takie rzeczy sie nie zdarzja, chyba ze za pieniadze-lapowke to tak.

Tak będzie lekarz ze szpitala w którym rodzisz, może też być jakaś salowa lub inna pomoc ( która np weźmie od położnej dziecko po porodzie)

oczywiscie ze tak jest i to w prawie kazdym szpitalu normalnie masz lekarza z dyzuru ale zamiast poloznej z dyzuru, dzwonisz do swojej umowionej i ona przyjezdza specjalnie dla Ciebie do szpitala na Twoj porod

oczywiscie z Ta polozna podpisuje sie umowe i placi sie jej, zalezy od szpitala i poloznej od 500-2000 zl za porod

Gość Kasia2327
Jak ja rodziłam to położna była i to przy niej rodziłam,a lekarz przyszedł tylko na koniec mnie zaszyc. Życzę powodzenia:)

Gość z kim na porodówce
trąbka dzięki bo już myślałam że coś ciężko będzie hehe dobrze ze mnie rozumiesz :-p Kasia dzięki 👄

Gość no a ta położna która
ma akurat dyżur to co...ma wtedy wolne bo ja zastępuje twoja prywatna?

zazwyczaj na oddziale jest kilka poloznych i sporo rodzacych, wiec siedzi na oddziale i odbiera inne porody ;)

Gość z kim na porodówce
A ja już jej nie będę tłumaczyła co ona ma robić, byleby mi nie przeszkadzała i mojej położnej :D

Gość a ja wiem o co Ci chodzi .
chcesz jakas znajoma dobra polozna ze tak sie wyraze wynaja na czas porodu ? Za to jej zaplacic aby sie toba opiekowala. ale nie wiem czy tak mozna w polskich szpitalach. co do lekarza to raczej bedzie ten ktory ma dyrzur.xhyba ze zaplacisz za porod w prywatnej klinice:)

Gość litości.........
kobieta napisała, że MA opłaconą położna, więc jak ktoś potrafi czytać, to niech wreszcie to do niego dotrze. Nie rozumiem po co insynuacje niektórych osób, że w polskich szpitalach tak się raczej nie da... A DA SIĘ!!!! i to w całkiem sporej ich ilosci....Po prostu umawia się z daną położną, płaci jej kasę, a ona przyjezdza jak się zaczyna NASZ poród i jest z nami właśnie... Wiele szpitali ma taką usługę zupełnie LEGALNIE!!! Tzn jest w cenniku.... Jak ktoś nie wie, bądz miał do cynienia z jednym szpitalem, gdzie tak nie jest, to niech sie nie wypowiada i nie wprowadza autorki w bład.... A do autorki. Na ogół to położna jest z toba przez weikszosc czasu. Lekarz zagląda co jakiś czas (albo w ogole) i pojawia się na samym końcu. Tak było u mnie i u moich znajomych.

Gość z kim na porodówce
Dzięki!!!!!!!!!!! Ja też nie rozumiem jak one mi tu próbują wmówić, że to niemożliwe :-P Skoro nie może być ze mną mąż (jak zobaczy krew, mdleje), to dobrze, że jest jeszcze taka możliwość. Ta położna jest 'szefową' w szkole rodzenia, właśnie w tym szpitalu i to nie jest u nas ogromy koszt. Znajoma dała 300 zł, a bratowa 200 i bukiet kwiatów :-) Ja powtarzam!!! Pytałam o poród, dziękuję tym, które na to odpowiedziały 👄