Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rejwhfdsijhfudshfuds

na czym polega praca sekretarki?

Polecane posty

proszę o powazne odpowiedzi!

przeczytaj dziecino co napisałam pod tematem:O własnie zawsze myslałam, ze parzenie kawy, umawianie na spotkania, rezerwowanie stolika w restauracji itp...ale czy tylko tyle?

Gość dlaczego pytasz
Byłam sekretarką 7 lat.

Gość jjaaaa
oczywiscie ze nie tylko to:) korespondencja, telefony,

Gość ogardnik
wyjeżdżasz z szefem na integrację !!!!!!

Gość jkhjkjhk
1. Przestrzeganie tajemnicy służbowej. 2. Prowadzenie wykazu pism przychodzących i wychodzących 3. Odbiór korespondencji. 4. Przechowywanie akt i dokumentów. 5. Kompletowanie aktów prawnych. 6. Przechowywanie i zabezpieczanie pieczątek. 7. Prowadzenie rejestru druków ścisłego zarachowania. 8. Przyjmowanie telefonów i telefonogramów, informowanie dyrekcji o sprawach służbowych zgłaszanych telefonicznie. 9. Przepisywanie pism służbowych, obsługa kserografu, komputera. 10. Przestrzeganie regulaminu pracy, przepisów p. poż i bhp 11. Przyjmowanie i wysyłanie korespondencji. 12. Obowiązkowy wymiar pracy 40 godzin tygodniowo (wtorek i czwartek 7:30-15:30, pozostałe dni 7:00 – 15.00). 13. Przestrzeganie przepisów o odpowiedzialności materialnej. 20. Przekazywanie dokumentów do ZEAS. 14. Wykonywać prace wynikające z potrzeb lub zlecone przez dyrektora placowki

tylko tyle? przeciez doskonale sam facet by sobie z czyms takim poradził, oszczedzajac zarazem ok 2 tys:O dlaczego pytasz - tak mnie jakos naszło:)