Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18nastkaaaaa

mam 18 lat a dowód nie..

Polecane posty

Gość 18nastkaaaaa

..wyrobiony jeszcze. Moge pić legalnie?

Gość to co z tego
pić zawsze możesz jeśli Cie nikt nie złapie. W tej sytuacji możesz zawsze w sklepie czy barze posłużyć się legitymacją. Ale lepiej jak najszybciej sobie wyrób dowód składasz wniosek i do 2miesiący go otrzymasz.

Gość He he he he
A jak można pić NIELEGALNIE :classic_cool:?

Gość 18nastkaaaaa
jak sie nie ma dowodu to sie chla nielegalnie :) wtedy najbardziej smakuje. Ale gdyby mnie psy złapały teraz, to co? I tak szczekać będą :]

Gość ffdpfffsdfdfd
czesto na legitymacje nie chca sprzedac "bo ja nie od liczenia jestem" tak sprzedwaczynie czesto gadaja :P

Gość to co z tego
jeśli będziesz piła czy pił w miejscu publicznym to czy masz 16 czy 18 i tak dostaniesz mandat i tak będzie przypał. Z tym, że wiadomo jak nieletni człowiek to przypał większy u rodziców. Ale picie publicznie nie jest dozwolone. A w barze czy w sklepie jeśli ktoś Cię będzie chciał wylegitymować to pokazujesz legitkę i mówisz, że dowód się wyrabia. W ogóle nie rozumiem jaki masz problem. Masz 18lat więc pijesz palisz i swobodnie kupujesz wszystko od 18lat. A jak chcesz pić na przypale pod klatką czy w parku to pij to zawsze będzie w jakimś sensie nielegalne niezaleznie od wieku.

Gość Bzduryyyyyy
Jak się niema dowodu, to się chla nielegalnie? Czyli dziadek co kupi sobie piwo po zgubieniu dowodu, pije na nielegalu :classic_cool: W ustawie niema nic o tym, że musi to być DOWÓD OSOBISTY. Może to być jakikolwiek dowód ze zdjęciem

Gość to co z tego
Ja wniosek skladalam miesiac przed 18nastką tydzień po odebrałam dowód i nie miałam problemu z niczym nie zastanawialam sie nigdy czy picie jest legalne chcialam to pilam czy mialam 15 czy teraz jak mam 21 heh.

Gość ffdpfffsdfdfd
a w naszym kraju jedynie paszport i dowod "mowia" wg prawa,ze ty to ty..