Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szumilas

Skurcze przepowiadające. Pytanie.

Polecane posty

Gość Szumilas

Jestem w ósmym miesiącu ciązy, czasem czuje jakby dół brzucha mi się nieboleśnie napinał, trwa to kilknaście sekund i powtarza sie to kilka razy dziennie. Na początku myślalam, że to maleństwo sie przeciaga, ale to chyba jednak nie to. Jak odczuwałyscie skurcze przepowiadające? Podobnie, czy moze całkiem inaczej? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to to.

Gość jak moj porod sie zaczynal
to jakies 12 godzin przed czulam skurcze jak w czasie miesiaczki. Nie wiem czy o to ci chodzi

Gość to skurcze przepowiadające
Szumilas, tak właśnie wyglądają te skurcze przepowiadające jak opisujesz. Ja też myśałam że dziecko się wypina :) Jestem tydzień po terminie i skurcze wyglądaja podobnie ale są silniejsze, cały brzuch mocno się pręży i na ktg wyraźnie widać ze to byl skurcz więc nie ma wątpliwości. Te twardnienia nie są bolene. Przyznam ze czekam niecierpliwie az zaczną bolec bo jak nic sie nie rozkręci to za kilka dni czeka mnie wywoływanie porodu :(

Gość oleksja11
a czy te skurcze mowia o czyms kolwiek?tak pytam, bo mam termin na 18.06 na cc, a takie bolesne skurcze mam od 2-3 tygodni i boje sie zeby to nie zwiastowalo porodu...