Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocia lapa

Co daje Wam slub-pytam sie grzecznie

Polecane posty

Gość a po cesarce

A dla mnie ślub jest czymś normalnym. Skoro jesteśmy razem, kochamy się, wiemy że chcemy ze sobą być. Miłość jest dla nas najważniejsza, ale przy okazji mamy wszystko jasne ze strony prawnej - w urzędach, na papierze, wszystko jest normalne, logiczne. To daje poczucie że ma się nad wszystkim kontrolę. Dlaczego więc nie? Mnie właśnie dziwi to, że ludzie tak się wzbraniają od ślubu gdy już mają dzieci. Po co? Mentalnie pozostaje w głowie otwarta furtka? Tłumaczenie: a po co nam ślub i tak nam dobrze... Dla mnie ślub jest naturalną konsekwencją pewnych spraw, nie wiem po co zarzekać że nie bo to nic nie zmieni. Nie łudźcie się, że dzieciom to nie robi różnicy. Może i się nie przyznają gdy zapytacie je wprost, ale pewnie byłoby im psychicznie lepiej, gdyby rodzice byli małżeństwem. Dzieci potrzebują stabilizacji, a taką daje małżeństwo.

Gość zolzy...
prezenty i nazwisko :P

Gość ewelao
My mamy cywilny i to tylko dlatego,żeby babcie nie jęczały.Bo dziecko sie pojawiło itp.U nas sa nalegania ze strony babek,ale my wolimy póki co tak.Miłość miłoscią,ale różne rzeczy się w zyciu dzieją.Jak patrzę na ludzi którzy biorą ślub z miłości,a po kilku latach się rozstają to mi się wszystkiego odechciewa.W moim przypadku to tylko tyle daje slub,że mozna się razem rozliczyć itp.Może w małżeństwie jest korzystniej, ale potem gorzej jak dochodzi do rozwodu.