Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość charlotteee

Prawo jazdy - proszę o rady!

Polecane posty

Gość charlotteee

Witam! Mam do was takie dwa pytanka odnośnie prawa jazdy. Dodam, że nie miałam do tej pory do czynienia za wiele z samochodami i na żadnym nie jeździłam.Dzisiaj byłam w ośrodku i pani pytała się mnie czy chcę jeżdzić puntem na początku czy od razu na peugocie mam się uczyć, nie wiedziałam za bardzo co odpowiedzieć więc powwiedziałam, że wstrzymam się z decyzją do jutra. A wy co bardziej polecacie, takiej zielonej kursantce jak ja? I dlaczego najpierw niektórzy jeżdżą puntem, a nie którzy peugotem od razu? Druga sprawa, pani chciala mi rozpisać liczby godzin i nie wiem czy lepiej mieć po 1 godzinie tylko, czy dwie godziny pod rząd, z czego są większe korzyści i więcej wyniosę, hmm?? Bardzo proszę o rady!:)

Gość charlotteee
Hmm, nikt z was nie robił prawka?! Chciałabym tylko usłyszeć rady od kierowców może być i kursantów:), czy to tak wiele?:)

Gość jhgfdtf
przecież zdaje się na punto grande,chyba ze w kazdym ośrodku inaczej :P Zdawałam na grande i uczyłam się też na grande

Gość charlotteee
W moim mieście zdaje się na peugocie

Gość rjw4hg
Polecam Fiata 126p

Gość kAXIL
jeden ciul auto jak auto peugeot ma czulsze hamulce radze na puncie się uczyć trochę krótsze:)

Gość charlotteee
Pytam się poważnie! a co do tych godzi to jak polecacie???

Gość jujujjkl
ale na jakim peugeocie?

Gość kAXIL
weż 2 na raz dłużej jezdzisz więcej kumasz:()

Gość charlotteee
Ale egzamin u nas zdaje się na peugocie. Więc chyba czym szybciej zacząć nim jeździć, tym lepiej? Hmm, troche nie rozumiem, myslalam ze wszedzie zdaje sie egzamin na peugocie, niezaleznie od osrodka egzaminatorskiego

Gość eeeeeeeee
lepiej po dwie! Jedna godzinka to króciutko, zwłaszcza gdy stoi się w korkach :o

Gość jujujjkl
na 206?

Gość kAXIL
a gdzie zdajesz?

Gość charlotteee
30 godzin i tak każdy musi wyjeździć. Jak bede brala po dwie godziny, to szybciej skoncze kurs, a z jedna godzina dluzej, ale bede dluzej cwiczyc, hmm??

Gość charlotteee
Tak, chyba na 206

Gość Jak zdawalam to zrobilam tak
Jezdzilam dwoma samochodami (tez punto i micra) i sprawdzilam ktorym mi lepiej i gdzie. Wybralam micre. Ja jezdzilam po godzinie, tak wolalam. To juz zupelnie zalezy od tego jak sie szybciej uczysz... Pomysl jak wolalabys miec lekcje z angielskiego. czy czesciej po mniej, czy rzadziej po dluzej... Ja wolalam czesciej po mniej - stad moj wybor ;)

Gość Eveliina
a na jakim aucie u Ciebie zdaje się egzamin w WORD?? moja rada weź auto takie jakie są na egzaminie lepiej je poznasz i wyczujesz sprzęgło

i specjalnie sie zapisywalam na takie godziny, zeby korkow nie bylo ;)

Gość charlotteee
Egzamin właśnie zdaje się na peugocie. I dlatego chciałabym od początku nim jeżdzić, ale tak słyszałam że jak ktoś w ogóle do samochodu nie wsiadał,czyli ja;) lepiej wziąć parę lekcji na puncie, nawet mają tam takiego instruktora, co uczy tylko pierwsze dziesiec godzin na puncie

zapisuj się na 2 godziny i poproś zeby ci rozpisała raz na punto a raz na peugota.ja nie wiem który lepszy bo u mnie w częstochowie jeździ sie CORSA C i D no i MICRĄ

Gość charlotteee
A jak myślicie, w których godzinach jest najmniej korków:)??

Gość charlotteee
Właśnie myślałam tak samo jak "Jak zdawalam to zrobilam tak", czyli że czym częściej tym lepiej jak lekcje w szkole, czym częściej mamy z materiałem, który uczymy się do czynienia, tym lepiej nam wchodzi do głowy, hmm sama nie wiem ??

To chyba Ty powinnas wiedziec najlepiej, kiedy jest najmniej korkow :D Generalnie jak mozesz - to na weekend, poza tym rano ale juz po 10 albo wieczorem pozno bys (znaczy kolo 21...)

Gość charlotteee
O 21 chyba odpada, wtedy już jest ciemno, i instruktorzy nie pracują

Gość fwwefwerf
Co za bzdury czytam... Nie zmienia się samochodów w czasie nauki bo to tylko utrudnienie!!! Ucz się jeździć tą marką i modelem, na którym będziesz zdawać czyli w tym przypadku Peugeotem. Zmiana samochodu (o ile w ogóle będzie formalnie możliwa) wprowadzi ci tylko mętlik w głowie, na dodatek będzie się wiązała ze zmianą instruktora więc i sposobu tłumaczenia itd.

Gość charlotteee
fwwefwerf----> a jak radzisz z tymi godzinami??

Gość charlotteee
A wszyscy znajomi, ktorz zdwali na prawko, jak sie ich pytalam mowili ze jezdzili z kilkoma instruktorami i zdali ...

fajnie masz jak wiesz że zdajesz na jednym konkretnym samochodzie. Np. w Częstochowie można trafić na corse D, corse C lub micre.

Zmiana samochodu nie zrobi zadnego metliku. Na poczatku poczatkujacemu kierowcy zwisa czym jedzie :classic_cool: A potem wybierze sobie czym mu lepiej jezdzic i na ktorym samochodzie zdawac ;) U nas bylo punto i micra do zdawania :) Ale to bylo7 lat temu ;) ze o 21 juz nie pracuja to wiem. Ale przed poludniem mozna. I byc moze w soboty - wtedy lepiej z rana ;)

Gość przeciez samochod na egzaminie
sie wybiera ;) I zawsze tak bylo... Kazdy zawsze wiedzial na czym bedzie zdawac ;)