Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rjw4hg

Wakacje w Rumunii

Polecane posty

Gość rjw4hg

Mamy ze znajomymi taki pomysł aby w wakacje wybrać się do Rumunii w Karpaty. Planujemy zrobić dwutygodniowy objazd po Siedmiogrodzie. Był ktoś z was w Rumunii? Jak tam jest, jakie są warunki z noclegami, jakie jedzenie, jacy ludzi? Gdzie się warto zatrzymać, co warto zobaczyć bo znam jedynie zamek Drakuli, a co tam jeszcze jest ciekawego?

nie pierdziel :o znam kilku rumunow. porzadni ludzie. podobni do polaków zreszta :classic_cool:

Ja akurat przejeżdżałam tylko przez Rumuunię ... cieszę sie że tam nie nocowałam ... ale zatrzymywalam się na różne postoje ... i moje ogólnie zrobiło to na mnie złe wrażenie . Ludzie niemili dla turystów , pełno brudu ... pewnie nie w całej Rumunii tak jest , są zapewne miejsca ładniejsze , bardziej zadnabe ... ale ja nie chciałabym tam jechać na wakacje .

osobiscie tam nie bylam i nie wiem czy jest syf czy nie. w polsce tez sa miejsca, w ktore lepiej sie nie pchac. a co do samych rumunow to nie mierz wszystkich jedna miara. nie wszyscy to brudasy. mieszkalam kiedys z jednym pol roku i normalny facet jak i polak. wszedzie sie znajda wyjatki od reguly ;)

No i brudni też byli ... w ogole myślalam ze w takich miejscach jak jakis bar czy restauracja to sie sprząta ... no ale ok

no widzisz, ty trafilas na tych gorszych, ja na lepszych ;) nie wiem, ale osobiscie chcialabym pojechac i zobaczyc jak tam jest.

my ze znajomymi wybieramy sie tam w sierpniu - objazdowka po calym kraju od tych co byli slyszalam, ze to bardzo zroznicowany kraj. w miescie ludzie faktycznie sa nie mili i mozna sie po nich wszystkiego spodziewadz (kolege w samochodzie obrzucali kamieniami tylko dltego, ze przez pomylke zatrzymal sie na pasie dla skrecajacych i ich zablokowal), z hotelami w wiekszych miastach jest ciezko i nie mozna byc pewnym rezerwacji (moi znajomi rezerwowali w poludnie, a wieczorem, jak dojechali okazalo sie, ze wszytkie pokoje sa zajete i te zarezerwowane przez nch tez), za to ludzie w mniejszych miejscowosciach sa super goscinni i mili panuje tam bieda w wiekszosci ale sa tez bardzo bogaci - widac to na ulicach piekne zamki, mnostwo zabytkow, przepeikne gory -ogolnie warto tam pojechac i nie moge sie juz doczekac