Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kusiaSs

problem z podłączeniem aparatu do komputera...

Polecane posty

Gość kusiaSs

Właśnie prubuje podłączyć do komputera aparat cyfrowy, jednak komputer w ogóle go nie wykrywa, wcześniej wszystko działało normalnie, czym to może być spowodowane? Pomórzcie

Gość sajonaraxD
sproboj zresetowac komputer i podłączyć od nowa, u mnie działa :)

Gość kusiaSs
już próbowałam parę razy, nie wiem może jaki ś program potrzebny skasowałam, sterownik mam zainstalowany... ktoi sie zna na tym?

Ja miałam taki problem, jak sfajczyłam wejście w aparacie :p Powąchaj je... :p Jeżeli włożyłaś kabelek odwrotnie, to kaput :p

Gość kusiaSs
nie próbowałam na innym kompie u kolezanki i chodzi normalnie...;//

a inne rzeczy działają normalnie - na myśli np pendrive , dysk zewnętrzny :D

Gość kusiaSs
właśąnie pendrive też nie wykrywa:/

Gość prawie normalny facet
Wyrzuć przez okno i kup książkę . Jeśli masz system operacyjny Windows XP /Vista i trochę cierpliwości to da się to zrobić . Na początek należy sprawdzić czy USB wykrywa urządzenia w "menadżer urządzeń" http://autopatcher.pol.pl/images/energia/5.jpg http://www.promanski.info/wp-content/photos/menadzer_urzadzen.png .

Nie może być żadnych żółtych znaków zapytania , a sam sprzęt należy sprawdzić w innym gniazdku USB komputera , np z boku z tyłu itp itp.

Gość kusiaSs
Wtyczka nie chciała wejść do portu usb, no to waliłąm młotkiem aż weszłą. Niestety komp dalej nie widzi aparatu

spróbuj to : Jeśli Twój komputer pracuje pod kontrolą systemu Windows Vista i dotychczas nie miał kłopotów z obsługą przenośnych napędów podłączanych do portu USB. Niestety od pewnego czasu nie potrafi rozpoznać żadnego z dotychczas używanych. Podczas podłączania dowolnego napędu USB, z którym nie było dotąd problemów, system nie rozpoznaje go i prosi o wskazanie lokalizacji z właściwymi sterownikami. Ten irytujący problem można bardzo łatwo rozwiązać. Przyczyna tkwi w uszkodzonym pliku INFCACHE.1 znajdującym się w folderze C:\\Windows\\inf\\. Wystarczy usunąć ten plik. Zanim jednak to zrobisz, warto zapisać jego kopię. Musisz również mieć odpowiednie uprawnienia, aby móc go usunąć (w końcu jest to jeden z plików systemowych). Po usunięciu pliku z powyższej lokalizacji uruchom ponownie komputer i podłącz napęd USB. Tym razem nie powinno być już żadnych problemów.

Gość kusiaSs
nie podszywać się!!!

Gość kusiaSs
wyświetla mi się opcja bezpieczne usuwanie sprzętu przy ikonce gdzie powinien sie otworzyc plik ze zdjeciami i nadal nie wykrywa? a o co wam chodzilo z tymi portami?

wyświetla mi się opcja bezpieczne usuwanie sprzętu przy ikonce gdzie powinien sie otworzyc plik ze zdjeciami i nadal nie wykrywa? jak to wyświetla się to musiało coś wykryć :D spróbuj komputer i tam zobacz czy nie ma tam aparatu inne porty usb - inne weście usb i tyle spadam - powodzenia :) :D

Czasami uszkadza się mechanicznie gniazdo USB. Jeśli masz bezpieczne usuwanie sprzętu to komputer wykrywa urządzenie prawidłowo . Nie podałaś jaki to system ani co masz w menadżerze urządzeń rozmowa z Tobą to jak z dupą w nocy idę sobie bo przy Twojej współpracy to zajmie 10 godzin.

a i sprawdź mój komputer czy nie masz dysku USB :O

Gość kusiaSs
MAM SYSTEM WINDOWS XP, W MOIM KOMPUTERZE NIE WYśWIETLA SIę DYSK NA KTóRYM MIALBY SIE WYSWIETLIC PLIK ZE ZDJECIAMI Z APARATU CO ZROBIC?

Gość Hotlab.pl
Jeśli macie problem z kompem. Zapraszamy. Serwis komputerowy HOTLAB. II pietro w Złotych Tarasach i parter(poziom fontanny) w Bluecity. Robimy "od ręki".