Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarbeczek0204

POMINIĘCIE WIECEJ NIZ 1 TABLETKĘ ANTY!!!

Polecane posty

Gość skarbeczek0204

Witam. Mam wielki problem, a mianowicie mam lekarza ginekologa daleko poza swoim miastem i wczoraj miałam rozpocząc kolejna tabletkę, ale niestety recepta do mnie jeszcze nie doszła bo idzie poczta. wczoraj miałam zjeśc tabletkę 1 a dzisiaj 2,ale niestety dzisiaj tez nie dostałam jeszcze recepty ;/ i nie wiem co zrobic, spodziewam sie jej dopiero w poniedzialek czyli wychodzi,ze nie zjem 4 tabletek i co robić? nie chce przerywac stosowania tych tabletek,ale co to oznacza,ze w poniedziałek mam zjeśc 4 czy dopiero jak dostane okres/ Co robic POMOCY!!!

Gość a więc tak
Najlepiej zadzwoń do ginekologa i zapytaj. Przyjęcie 4 tabletki moim zdaniem nie wchodzi w gre i ja bym albo lykała od poczatku normalnie, albo co chyba jest lepszym pomyslem zrobiła miesiąc przerwy. Zabezpieczona tak czy inaczej już nie jesteś i nie będziesz przez tydzien od wzięcia pierwszej tabletki. A na pzyszłość idź po recepte do lekarza pierwszego kontaktu

musisz zrobic miesiac przerwy - jesli zaczniesz brac pozniej to Twoj cykl juz sie zdarzy rozpoczac i mimo stosowania tabletek i tak nie bedziesz zabezpieczona a na przyszlosc wczesniej sie staraj o recepte

Gość to jest 2 próba czyli ok
a skąd wzięłaś pierwszą tabletkę????

Gość skarbeczek0204
moim zdaniem 4 tabletki na raz do wzięcia raczej nie jest dobrym pomyslem i skutecznym,ale czy nic sie nie stanie jak zrobie miesiac przerwy i od kolejnego okresu zaczne brac jak za pierwszym razem tabletki? czy okres mi sie normalnie unormuje? czy beda jakies klopoty bo to jednak jest miesiąc...

Gość skarbeczek0204
jeszcze nie brałam tabletki z nowego opakowsania bo nie mam jak wykupic niestety. Zdarzylo mi sie to pierwszy raz, czyli za 21 dni powinnam dostac normalnie okres jak miałam dotychczas i mam zacząc brac wtedy tabletke z nowego opakowania w 1 dzien okresu?

to odpuść sobie ten miesiąc i zacznij od 1 dnia następnego okresu. Możesz spokojnie to zrobić

Gość skarbeczek0204
to sie bardzo ciesze, ale i tak mam wizyte u lekarza pod koniec miesiaca wiec mysle ze tez z nim porozmawiam. czyli wezme tabletke jak dostane okres-ale zmienia mi sie dni brania tabletek i okresu prawda?

tak napisałaś że wszyscy myśleli, że wzięłaś już pierwszą tabletkę, trzy opuścisz bo nie masz i weźmiesz czwartą :) W żadnym wypadku nie bierz więcej niż 1 dziennie! Bo ty z kolei zrozumiałaś że namawiamy cię do wzięcia czterech tabletek na raz. Odpuść sobie ten miesiąc i jak przyjdzie następna miesiączka to zacznij pierwszego dnia

co ci się zmieni? No tego nie wiem w jaki dzień tygodnia zacznie ci się następny okres. Bo to nie będzie już krwawienie z odstawienia i niekoniecznie zacznie się tak jakbys brała tabletki. Może się cykl wydłużyć

Gość skarbeczek0204
dziekuje bardzo za odpowiedzi. uspokoiłam sie i to bardzo :) bo na prawde w takiej sytuacji nie wiedzialam co mam zrobić...

Gość skarbeczek0204
może sie wydłuzyć, ale wezme jak mówisz 1 dnia nastepnego okresu i sie wszystko unormuje mam nadzieje. a przez ten czas oczywiście dodatkowe środni antykoncepcji :)

Gość skarbeczek0204
własnie jak wiece,ze przerwalam branie tabletek i nie biore juz ich od 5 dni ale dzisiaj zaczełam miec plamienie taki brazowawy kolor, czy to wina odstawienia tabletek???

Gość nie ma nic do tabletek
to nie jest wina odstawienia tabletek tylko zaburzenia organizmu

Gość klalalalala
wina odstawienia tabletek