Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleolepole

Moi rodzice nie aceptują mojej orientacji

Polecane posty

Gość oleolepole

Dwa lata temu wyznałem rodzicom że jestem gejem, zaraz potem gdy moja siostra, ich niespełnia 18letnia córka wyznała im że jest w ciąży. Myślałem że tą wiadomosc o moim homoseksualizmie przyjmą normalnie tak jak przyjeli spokojnie wiadomosc o ciązy siostry, tutaj na tym forum szukam jedynie wsparcia.

Gość kaczkasraczka
olej ich to twoje zycie...

Gość oleolepole
z resztą pisałem o tym wczoraj, ale mnie skasowali. Cały czas myśle tylko jak ich przekonac że to nie jest choroba.

Gość oleolepole
moje życie ale oni zmuszają mnie do leczenia. Myślą że to jest możliwe nie wiedzą o tym że to nie jest choroba tylko również naturalne jak heteroseksualizm.

Gość oleolepole
nie chcę poddawać się egzorcyzmom i 28 dniom terapii seksualnej z prostytutkami na którą nalega mama :(

Gość ejbisi
A ile masz lat? Jeśli jestes jeszcze zalezny od rodzicow to lepiej udaj ze tematu nie bylo, ze zmieniles zdanie czy cos :P a jak sie wyprowadzisz to bedziesz zyc jak ty bedziesz chcial...

widze że nawet w takich powaznych sprawach ludzie sie podszywaja, nie mieszkam z rodzicami mieszkam sam. Rodzice nie umia sie z tym pogodzic, twierdza ze jestem chory. A ja głupi myslalem ze jesli przyjeli spokojnie jedną wiadomosc to druga również nie bedzie dla nich problemem.

Gość syn gej to gorzej
niż córka w ciąży z nigeryjskim studentem prawa :classic_cool:

Gość hjakl
bo to trzeba leczyć - nie ma co pieprzyć o tolerancji:P wsadź małego między drzwi to ci przejdzie:P

Gość rysiapysia
przedstaw im swojego chłopaka może się polubią

Gość Jennifer_Lopez
Olej to, żyj tak żebyś Ty był zadowolony ;)

Wiesz co? Dziwni są twoi rodzice...naprawdę. Wyslij ich do psychologa albo sam z nimi idz i niech on im wytłumaczy, że to nie choroba. Taki człowiek się poprostu rodzi ...nie mozna zmienić orientacji. Ja tez mam syna ale gdyby mi tak sprawę przedstawił to przecież to nie koniec świata. Jest mu tak dobrze to niech tak będzie. Era moherowych beretów normalnie. Powodzenia zycze i trzymam kciuki;)

Gość gretta grunpppo
jasne, człowiek rodzi się z taką orientacją?:D:D:D kobito, widać, że wykształcenie i wiedza ogólna nie są twoją dobrą stroną radzę więcej czytać (ale nie kafeterii:P) książki nie gryzą:O

Pewnie że tak!! Gdyby tak nie było to mozna by z homoseksualisty zrobic hetero!! A ty co uważasz??? Może jednak ty za dużo czytasz...BRAVO GIRL??? Radzę zapytać psychologa;)

Gość KYOS
I to jest Polska wlasnie. WSTYD!!!

Gość KYOS
Wstyd w tym sensie ze zero tolerancji w tym kraju. Jak my mozemy dazyc do zachodniej kultury jak w tak blachych sprawach jestesmy 100 lat za murzynami.

daj rodzicom czas na zaakceptowanie Ciebie, nie próbuj ich zmuszać do tego, jesli kochają Cię to takiego jaki jestes, niestety znam przypadki gdzie ta próba akceptacji trwa ponad 20 lat :/ taki świat, nic nie poradzimy

oleolepole => A na trzy zdrowaśki do pieca nie chcą cię zamknąć? :D A tak na poważnie: cóż, takie rzeczy rodzice bardzo ciężko przechodzą. Cóż, homoseksulane dziecko to koniec wielu marzeń jeśli nie sensu życia. Było nie było przekazanie nazwiska we wlasnej linii genetycznej dla większości jest ważną składową zasadności własnego istnienia. Ta głupia nadzieja, że jeśli nie dzieci to chociaż wnuki będą miały lepiej. Twoi starzy przechodzą to równie ciężko, jak nie ciężej od ciebie (szok, zaprzeczenie, racjonalizacja -> Freud et consortes). Mogą minąć lata nim się z tym pogodzą.

Gość stary temat odgrzewany
ty Kaliban to chyba masz przeciąg w głowie:D rodzice którzy mają plany co do swoich dzieci są przegrańcami bez własnego życia a ty mówisz o rodzicach tak jakby to normalne było że czegoś się od dzieci oczekuje,ja jako matka dorosłych ludzi mówi ci normalny rodzic to kocha nie oczekuje

stary temat odgrzewany => Nie zauważyłem że taki antyk fakt. Ale tego że ludzie nie mają oczekiwań względem potomstwa przynajmniej w jakimś zakresie to mi nie wmawiaj. Nie każdy chciałby być ojcem czy matką Jarosława Kaczyńskiego. :o

Gość stary temat odgrzewany
no nie każdy :D :O może sprecyzuje mamy wymagania i chcemy moralnie wysoko je postawić ale oczekiwania to na pewno nie jest orientacja seksualna czy zawód wykonywany tak w skrócie mówiąc:)