Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anioł i diabeł w jednym

Wasze zdanie na temat eutanazji?

Polecane posty

Gość Wolę umrzeć
niż być rośliną

Gość Nie ma raju
i nie będzie.

co byście zrobili gdyby ktoś was o to prosił... ... że nie ma już sensu dłużej życ ja bym nigdy nie wyraził zgody na eutanazje i cala tajemnica w tym ze nie mialbys prawa do zgody ! nie tobie decydowac czy ktos ma zyc czy nie.....cierpiacy sam powinien decydowac bez jakiejkolwiek zgody opiekunow,rodziny czy innych pociotkow

człowiek jest.... opanuj się troche... spokojnie teraz do was mówie a Jimena... koniec z głupotami :) :) mówiłem że uznaje - antykoncepcje - nie mam nic przeciwk homoseksualistom - seks przed małzeński w tej kwesti niech każdy robi co chce :) .... ja tutaj chciałem sie podzielic z wami swoimi refleksjami i tak kazdy zrobi jak bedzie chciał :) nie robie tego by zrobic wam na złosc by sie z wami kłocic :)

Gość sama odcięłabym
sobie aparaturę

Gość
ZA mam paniczny lęk przed bólem gdybym: - była chora np. na raka czy cokolwiek sprawiającego ból a nieuleczalnego - straciła zmysły ( wzrok, słuch) i była warzywem - uległa paralizowi od szyi w dol - byla w stanie w ktorym nie moge samodzielnie zyc i niezbedna bylaby mi pomoc cudza, zdana na czyjacs laske to eutanazja, narzady na przeszczepy i kremacja lepiej nie meczyc sie i odejsc z godnoscia niz zdychac w smrodzie i bolu.

Gość Ja rozumiem
ludzi, bo znam taką osobę, trzeba to przeżyć.

Gość
ale to MOJE zdanie, ja bym poprosila o eutanazje kazdy powinien miec wybor, decydowac o wlasnym zyciu

Gość Znienawidziłabym
go za swoje cierpienie, wolę mieć spokój, nic nie czuć.

Gość Nienawidzę szpitali
nie chodzę tam

maargaretta - właśnie o tym mówie :( smutne to ... człowiek nie ceni życia a to największy dar... ... sam wiele razy myślałem co by było gdybym popełnił samobójstwo nigdy w życiu za bardzo boje się Boga... :( :( nawet nie wiem czy zwierzeta gdy sa chore powinny byc usypianie..... :( :( :(

Gość zdrowie jest
najważniejsze, daje siłę

Gość depresja jest
najgorsza

Gość ciemno w
głowie strasznie

Gość szukasz ukojenia
i wybierasz to..

Gość poważnie mówię

Ale prosze Cię... :) pisz pod czarnym nickiem jak już :) może skoncze ten temat bo jedni beda za, inni beda przeciwni... .... .... .... niech każdy postepuje tak jak chce, jego sumienie jego sprawa :) nie bede was sadził bo akurat ja do tego nie mam prawa :O Mam nadzieje że tym topiciem nikogo nie uraziłem, wyraziłem tylko swoją opinie.

Zgadzam się, że najcenniejsze jest życie ale skoro od najmłodszych lat faszerujemy sie sztucznymi syntetykami zwanymi lekami przedłuzając sobie zycie i robimy to wbrew naturze a dzięki nauce/swiadomości to w pewnym momencie z organizmem dzieją sie różne nieprzewidywalne rzeczy. Myślę, że z organizmem ludzkim jest jak z tuningiem samochody tzn powiększając możliwości jednego elementu osłabiamy inny lub ten inny niezmodyfikowany zadecyduje w pewnym momencie o działaniu całego samochodu. Żyjemy w sztucznym świecie więc przeciw sztucznemu zejściu z tego świata nie widzę nic złego.

NA dzień dzisiejszy bym się nie zgodziła bo to ucieczka przed cierpieniem. Ale trudno powiedzieć co by zrobiła gdybym znalazła się w takiej sytuacji.