Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana-mama-nastolatki

seks u nieletnich

Polecane posty

ładne sobie ziółko wychowałaś - nie znasz mnie, ani mojego dziecka, więc od oceniania powinnaś się trzymać z daleka. nastolatki nawet z najlepszym domów, potrafią sprawiac jeszcze większe problemy. osobiscie znam takie przypadki, ze rodzice, to wazne osobistosci w miescie, a corka ucieka z domu, wagaruje i robi wiele innych rzeczy. ja z moja takich problemow nie mam. jedynie martwie się o to, aby sobie życia nie zmarnowała. uczennicą jest bardzo dobrą. chodzi do renomowanego, prywatnego liceum. kłopotów nigdy mi nie sprawiała i nie sprawia. martwię się tylko o jej współżycie. jak nastolatka się uprze, to jej z głowy już tego nie wybijesz. możesz jedynie chronic przed "wpadką".

mi mała - nikogo nie wyzywam. nie napisałam, że konkretnie ktoś jest tłustą krową, lecz zadałam pytanie, które co niektóre osoby powinny sobie postawic. to nie ja wyzywam ludzi od latawic itp. nie znam nikogo z tego forum, wiec nie oceniam innych. jednak co niektorzy powinni troche pomyslec, zanim cos napisza.

Gość zaklopotana-mama-nastolatkii
cytat: \"A problemy wynikają z zaniedbań w wychowaniu.\" zaniedbań? nie jedna matka wpaja córce od młodych lat, że na \"te\" sprawy, ma jeszcze czas. ale nastolatka, jak to nastolatka, i tak zrobi, to CO CHCE. Jedynie możemy pomóc jej zapobiegac przed konsekwencjami. ŁAŃCUCEM DO DRZWI JEJ NIE PRZYWIĄŻE!

Gość zaklopotana-mama-nastolatkii
widzę, że komuś bardzo spodobał się mój nick i zarezerwował go dla siebie. pff słaby żart ;)

Gość beboczekkk
pośmiałam sie troche czytajac te wywody mamusi 16 letniej kurweki...no ale czego sie spodziewac po dziecku skoro mamusia taka madra ze porad na kafeterii szuka....

Gość zaklopotana-mama-nastolatkiii
beboczekkk - może lepiej z siebie się pośmiej. skoro ty byłbyś taki \"mądry\", za jakiego się uważasz, to byś nawet nie wchodził na tą stronę ;)

Gość zaklopotana-maama-nastolatkiii
widzę, że drugi einstein się znalazł.

Gość nianija
rozumiem twoj strach i gniew ale juz troche za pozno na edukacje i zatrzymanie tego. teraz jedyne co mozesz to namawiac ja zeby stosowala antykoncepcje. mi sie wydaje ze mimo wszelkich staran nie najlepiej wyszlo ci to wychowanie. dzieci same z siebie nie popadaja w klopoty, same z siebie tez nie wsakuja do lozka z kims w wieku 16 lat! i nie mozna zganiac wszystkiego na chlopaka bo nie jedna nastolatka zachowuje sie tak wyzywajaco ze glowa boli. ja mam 18 lat i pomimo ze jestem atrakcyjna dziewczyna nie sypiam z chlopakami! znam granice! i moze to dlatego ze rodzice mnie zawsze przesterzegali a moze dlatego ze mam swoj rozum! wybacz ale moi rodzice to by mi chyba porzadnie wlali za takie zachowanie. moze powinnas porzadnie wstrzasnac coreczka anie bawic sie w przyjaciolke!!!

Gość zaklopotana-maama-nastolatkiii
hmm.. komuś naprawdę bardzo się nudzi ;) ile moich nicków jeszcze zaczernisz ;)

Gość nianija
i nie zganiaj na prawo wszystkich problemow. prawo tworza ludzie i jest jakie jest. to nie prawo nakazuje jej sypiac z chlopakiem to jakis brak w edukacji!

Gość zaklpotana-maama-nastolatkiii
ninja - ciesz się, że ty taka wyedukowana, że dzieci byś przemocą traktowała.

Gość zaklpotana-maama-nastolatkiii
nianija****

Gość beboczekkk
widzisz tępa mamusiu...kafeteria jest od tego zeby sie posmiac wlasnie z takich tępych strzał jak ty....czego ty od nas oczekujesz...przeciez nie zadnej dobrej rady...i nie rozumiem czy ty sie zalisz czy chwalisz ze masz córeczke-latawice....tak ja wychowalas i tak masz...za poźno chyba teraz na edukacje seksualna co???? a poza tym to ponoc jaka matka taka córka...chyba miała dobry przykład:P

Gość zaklpotaa-maama-nastolatkiii
beboczekkk - idź do lodówki po boczek, bo podobno jak polak głodny to i zły. widocznie ty miałeś jeszcze gorszy przykład, skoro taki głupii się urdziłes. zajrzyj do lodówki.

Gość nianija
ej bez takich co. nie obrazajcie kobitki. to takie dziecinne. mozecie wyrazac swoja opinie ale bez ywzwisk inaczej wasze opinie staja sie bez znaczenia

Gość beboczekkk
oj mamusiu co brakuje argumentów....:P widzisz jakbys miała troche pojecia to bys sie zainteresowała na powaznie sytuacja twojego dziecka a nie wypisywała jakies wyzwiska niczym durna 15 latka...

Gość nianija
zaklopotana mama troche silnej reki nie zaszkodzi! nawet wskazane. dziecko musi wiedziec kto w domu rzadzi. ja nie raz oberwalam slusznie i mam 2 siostry o wiele strarsze i bardzo wyksztalcone, ja rowniez do głąbów nie naleze. przemoc jest zla ale mocny klaps czasem sie nalezy! moze zbyt lekko traktowaliscie corke!

Gość zaklpotaa-mama-nastolatkiii
jakbyś trochę czytać potrafił, to byś wiedział, ze interesuje się \"na poważnie\" - jak to określiłeś. nie moja wina, że jesteś mało rozumnym człowiekiem.

Gość beboczekkk
interesujesz sie na powaznie...buahahahahahh...w jaki sposób?? piszac na kafe....boze babo ile ty masz lat...... naprawde nie dziwie sie ze dziecko nie ma pojecia o antykoncepcji skoro ma matke- serio-idiotke...

moze zbyt lekko traktowaliscie corke! - mozliwe. problemem może byc także to, że jest to jedynaczka, która jest naszym oczkiem w głowie. przyznaję, że nie jestem idealna, bo każdy popełnia błędy. jednak nie czas żeby oceniac mnie, albo jak wychowywałam córkę. zwróciłam się o radę, a nie o krytykę. nie znam "matki idealnej". każda popełnia mniejsze, lub większe błędy.

Gość nianija
i mam szacunek do rodzicow i bardzo ich kocham. i nie sa przyjaciolmi bo sa rodzicami! i nie odwazylabym sie na sex na razie...wbrew ich woli i w obawie o ciaze. zakochana bylam nie raz, ale to nie oznaczalo ze musze z kims isc do lozka! jest o wiele wiecej lepszych sposobow spedzania razem czasu , nawet intymnych , ale niekonczacych sie sexem!

Gość nianija
zaklopotana mama tutaj nie szukaj odpowiedzi na twoje pytanie, bo tylko sie zdenerwujesz. na forum nie brak polglowkow i szydercow i malo kto podejdzie do pytania powaznie. nie wdawaj sie w glupie dyskusje tylko je ignoruj. jesli zwracasz na nie uwage to sie jeszcze bardziej nakrecaja

beboczekkk - może zacznij czytac forum od początku? chyba, że jest to dla ciebie zbyt męczące pajacu. jakbyś trochę poczytał, to byś się dowiedział, że próbowałam z nią rozmawiac, umówic na wizytę u ginekologa. a na kafe próbowałam się dowiedziec jak zachęcic ją do wizyty. jednak widzę, że mój post stał się całkiem innym tematem do "rozmów". na dodatek rozmów, na niskim poziomie.

nianija - właśnie to zauważyłam. znalazło się kilka osób, które potrafiły normalnie odp na pytanie. jednak większość stała się wielce mądrymi einsteinami, którzy uważają się za idealnych

Gość nianija
jedno jest pewne, za pozno na wychowanie, teraz tylko musisz znalezc sposob zeby jakos corke ochronic przed ciaza. ale ja mysle ze nic nie to nie da, ona ma swoj rozumu, i nawet jesli bedziecie ja pilnowac i szkolic to moze zrobic wszystkim na zlosc i dziecko sobie zafundowac :( powiedz jej stanowczo zeby sie zabezpieczala bo jej dzicka nie bedziesz wychowywac. musisz byc stanowcza. powiedz jej ze dzieci to nie zabawki a cale zycie jeszcze przed nia

ojj tylko zmarszczek nie dostań ze złości. skoro wyzwiska, to dla ciebie wysoki poziom, to naprawdę gratuluję inteligencji.

Gość nianija
zakopotana mama to 3/4 odpowiedzi moje to nia ja pisalam, ktos sie podszywa lepiej nie pisz wiecej bo cie obsiedli jacys debile, tylko sie wkurzysz\ a wy polglowki spac a kyszzzzzzzzzzzz

Gość piszę że widocznie twoja córka
prawdopodobnie mam rację, bo jaka mądra dziewczyna daje duupy w wieku 16 lat?

to może lepiej nie pisz, bo na dobre ci to nie wychodzi.

rany, co to za forum, sami debile!