Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja....

Niedoczynnosc tarczycy a ciaza..

Polecane posty

Gość to ja....

Chciałabym się dowiedzieć czy w czasie ciąży początkowej gdzieś 5tydz. można brać tabletki na tarczyce?,ja biorę Euthyrox N 50 i czy przez cala ciąże trzeba je brać?,czy lepiej skonsultować to z lekarzem? dziekuje

Gość goge79
Oczywiście, że TZREBA brać. Jeżeli przy 50 miałaś dobre wyniki to tak pod koniec 2 niesiąca zrób sobie badania i idz do endokrynologa. Musisz być pod jego kontrolą przez cała ciąze.

Gość lalolaa
ja bralam cala ciaze i do tego jodid doszlam do dawki euthyrox 125 bo TSH strasznie mi sie podwyzszylo

Gość to ja....
dziękuje za odp. tylko ze ja tu nie mam możliwości iść do endu.bo nie jestem w polsce,wiec będę musiała poszukać lekarza,cały czas biorę N 50.

Gość goge79
To przynajmniej rób sobie badania, mi lekarz zleca TSH i ft4. Też zaczynałam ciążę przy dawce euthyroxu 50, a jak zrobilam badania jakos chyba w 10 tygodniu to sie okazalo ze TSH mam strasznie wysokie i lekarz mi kazal zwiekszyc dawke do 100 i do tej pory na takiej dawce jestem (6 miesiąc)

Gość to ja....
zrobię sobie badania,jak będę w polsce w sierpniu,mam nadzieje ze większej dawki nie dostane,chociaż rożnie to może być

Gość poczytaj sobie
poczytaj o skutkach niedoczynnosci tarczycy w ciazy i lepiej skonsultuj sie z lekarzem wczesniej niz w sierpiniu... co z tego, ze nie jestes w Polsce, chyba do jakiegos lekarza chodzisz? jak mu powiesz o niedoczynnosci to nie powinien tego zbagatelizowac

ja biore Euthyrox N 25.dopiero sie dowiedziałam ze mam niedoczynnoś.biore od 12 dni i w piatek w nocy musiałam jechac do szpitala bo strasznie mi przyspieszyła akcja serca.pytałam lekarza czy mozna ten lek stosowac w ciązy bo jest mozliwos ze jestem no i ogólnie mam w planach a on do mnie ze nawet trzeba jeżeli jest niedoczynnos.więc jestem spokojna.

Gość to ja....
Do poczytaj sobie,przecież wiem jakie są skutki,do lekarza pójdę,przecież nie chce zaszkodzić dziecku.

Gość to ja....
myszka2028 to co Ci się stało i co zrobili Ci w szpitalu? dobrze ze bierzesz te tabletki a robiłaś już test ciążowy lub bete i jesteś w ciąży?

później czytałam w ulotce ze to moze sie zdarzyć zaburzenia rytmu serca podwyższone ciśnienie.zrobiło mi si słabo w nocy i miałam zaburzenia oddechu zrobili mi ekg i inne badania i wszystko wyszło ok. jeszcze nie robiłam testu ale juz kupiłam :) pytałam lekarza tak zapobiegawczo o ten lek i lekarz powiedział ze mam brac i jak juz bede wiedziała ze jestam w ciązy to mam regularnie robic poziom tsh i byc pod opieką endokrynologa.

Gość to ja....
Myszko dobrze ze nic się Tobie nie stało i ze wszystko ok.a kiedy testujesz? właśnie ja dopiero teraz ulotkę przeczytałam,wcześniej tez czytałam, i właśnie tam pisze ze jak się jest w ciąży to nie można odstawiać tabletek,tylko brać i być pod kontrola lekarza i właśnie tez tam pisało o sercu,właśnie Ty coś takiego miałaś.

jeszcze nie wiem kiedy juz mnie korci ale to jeszcze za wcześnie więc pewnie i tak nic nie wykaże. a ty jestes w ciąży?jesli tak to zapraszam na forum kto zaczyna starania w 2009 bardzo fajne dziewczyny tam zaglądaja i zawsze pomogą jak ma sie jakieś wątpliwości.

Gość to ja....
Myślałam ze jestem w ciąży,bo spóźniała mi się @ a nigdy tak nie miałam i chciałam dziś zrobić testa,ale rano jak wstałam to już nie musiałam,bo byłam zalana:(,ale jak nie teraz,to są następne cykle,lub in vitro,ale w końcu i tak zostaniemy mamusiami,musimy w to wierzyć.

pewnie ze tak ja jestem dobrej myśli.wejdz sobie na to forum co ci pisałam tam jest taka tabelka i wpisujemy sobie który to cykl staran skąd jestesmy ile mamy lat i ogólnie sie wspieramy.

Gość to ja....
tam na tamtym forum,to jesteś pod tym samym nickiem? może kiedyś tam zajrzę,nic nie tracę,tez już się udzielam na paru forach i tez się wspieramy i tez są tabelki,a skąd jesteś i ile masz lat?,jeżeli mogę za pytać,a kiedy masz dostać @?,trzymam kciuki żeby do Ciebie nie przyszła:)

tak pod tym samym. jestem z okolic częstochowy i mam 21 lat. może wydaje sie ze jestem za młoda ale tak mi podpowiada serduszko :)

Gość to ja....
Myszko nie jesteś za młoda,jesteś dojrzała jak na swoje latka,dobrze ze jesteś już gotowa na dzidzie i myślisz poważnie,jesteś już po ślubie,czy dopiero będzie?

Gość to ja....
Myszko to szybko już po ślubie,gratuluje:) masz może konto na NK.?,fajnie było by się zobaczyć,ale nie wiem co Ty o tym myślisz.

Gość to ja....
Myszko jesteś?

Gość to ja....
szkoda ze nie masz konta na nk.