Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapij

kto zna sprawdzone, domowe sposoby na przebarwienia po trądziku ?

Polecane posty

Gość zapij

ratunku! pomocy! bo mnie juz moje blizny po tradziku doprowadzają do szału :(

Gość ela20101
witam mam problemy z bliznami a mianowicie: mam 20 lat kiedyś miałam trochę trądziku ale nie było tragicznie lecz ja nie chcąc mież żadnego świństwa wpadłąm w manię wyciskania. Zaczęło się od poj krostek, później czarne kropeczki i wszystko co się da . Wiele czasu przed lusterkiem... pewnego dnia sięgnęłam po igiełkę i pensetkę i w dwóch miejscach na twarzy po grzebaniu odkażoną igła zauważyłam w skórze coś białego nie wiem co to było gruczoły łojowe czy co i wyrwałam je pensetką !!!! po co ja to zrobiłam!!! od tamtego czasu minęło już może ok 2 miesięcy i mam w tych dwóch miejscach a mianowicia na policzku takie zgrubienia jak sie je przyciśnie to robią się czerwone wcześniej nawet swędziały i jak je drapałam a nawet przysiskałam to strzykała z nich jakaś ro pa czy woda ... nie mam żadnych pryszczy i gdy bym wtedy się do tego nie odzywała i nie robiła z 'igły wideł" to dziś bym sie cieszyła czystą skóra no ale niestety nie pomyślłam o skutkach!!! proszę powiedzcie jak pozbyć się tych chyba blizn w postaci zgrubień zaczerwiających się mój e-mail : ela2010@op.pl

Gość anonimowaPrzyjaciólkaZwierzat
ja znam. mialam powazny tradzik na podłozu hormonalnym. bralam miliony antybuitykow. potem leki hormonalne. dobra jest maseczka z polopiryny. wybiela bo zawiera kwasy. tylko po niej to raczej polecam krem z filtrami na slonce ( taki jak w lato, ale np 50) robi sie ja tak, dwie polopiryny/aspiryny ( kwas acetylosalicylowy) rozpuszczamy z paroma kroplami wody, potem dodajemy z jedna piata lyzeczki jogurtu naturalnego, mieszamywszystko na papke i na twarz do stwardna, pizniej zmywamy okreznymi ruchami rabiac jednoczesnie peeling. dobre tez na tradzik.

Gość lalucha345
Witam Was forumowiczki;) Macie blizny na ciele, które nie dają Wam spokoju? Ja tez miałam, ale dzięki zabiegom laserowym pozbyłam się ich. Dowiedziałam się o tym z palenie.com :) Teraz mam piękna i gładka skore na twarzy a moje blizny po trądziku zniknęły:) pozdrawiam:)