Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anoinimooowoooo

soczewki

Polecane posty

Gość anoinimooowoooo

mam kolorowe soczewki tylko nie weim jak je zalozyc :P w internecie nie znalazlam zadnych konkretnych informacji...tzn.tylko ogolne takie ktore wiem... czy jest mozliwosc ze to bedzie jakos szczypac lub cos? a jak mnie bedzie tak mocno bolec a ja jeszcze nie mam wprawy w wyciaganiu to co wtedy? ;/ najbardziej boje sie wyciagania:p bo cos bylo napisane ze trzeba ja wziac az do dolnej czesci oka i potem zgiac na po...0_0 i jesczze jedno....mam opakowanie...jedna soczewka w jednym pojemniczku z jakas woda...i sa one na miesiac...to jak ja wyjme to mam po prostu wsadzic do tego pojemniczka czy jak? tej wody jest dosc duzo..prawie do pelna...

Gość Łasica Julia
To nie byłaś u żadnego optyka żeby cię nauczył jak zakładać?

Gość anoinimooowoooo
nie bo odstalam je za darmo po znajomosci..i to sa zerowki, kolorowe

Gość primark atmosphere
bo baranica pewnie sama sobie je kupiła na Allegro:-Pdo doopy se je wsadz debilko!

Gość Łasica Julia
szczypać raczej nie będzie, tylko musisz poćwiczyć zakładanie i ściąganie. ;)

kolorowe soczewki zakładasz tak samo jak te zwykłe. Powinnaś mieć jeszcze płyn do soczewek i pojemniczek. Za każdym razem gdy wyjmujesz soczewki wkładasz je do świeżo nalanego płynu

Gość primark atmosphere
a slyszeliscie kiedys o tym, ze soczewki dobiera lekarz???przeciez kazda ma inna srednice i krzywizne, soczewki dobrane samodzielnie moga nieodwracalnie zniszczyc wzrok

Gość anoinimooowoooo
primark atmosphere wez sie najpierw zastanow co piszesz....a do dupy sama/sam sobie cos wsadzaj jak lubisz.... i nie wyszlo ci tym razem twoje myslenie bo nie sa z allegro aha..czyli musze miec jeszcze plyn... A czy jak mam naturalne bardzo ciemne oczy to niebieski wyjdzie??

Gość Łasica Julia
primark atmosphere ma rację... Jak ci szkoda kasy na optyka, to lepiej tego w ogóle nie zakładaj, bo się później upięknisz jak ch.olera :P

Gość primark atmosphere
ja swoje nosze na oczach bo mam fachowo dobrane, a ty swoja jak pisałam-do doopy :-D

Gość anoinimooowoooo
mam wrazenie ze masz jakies kompleksy :P tak sie sklada ze dla mnie to jest nie problem isc do jakiegos okulisty i miec wiecej fachowych rad itd w tej kwestii niz ty... moze boli cie to ze niektorzy nie musza wydawac tyle kasy na to co ty....:P

Gość primark atmosphere
autorko-tylko utwierdziłas mnie w przekonaniu, ze jestes DEBILEM :-)

Gość prosta rzecz jak drut
soczewke wyjmujesz z pojemnika, nakladasz na palec wskazujacy prawej reki (ma lezec na czubku palca jak miseczka). palcem srodkowym prawej reki odsuwasz dolna powieke w dol, lewa reka posuwasz gorka powieke. ostroznie przykladasz soczewke do oka. dotykasz oka, soczewka sama do niego przylgnie. mrugasz pare razy. zdejmowanie przez skladanie w pol to nie moja bajka. ja srodkowym palcem prawej reki obsuwam dolna powieke a potem palcem wskazujacym przesuwam soczewke w dol, sama sie odklei. musisz w optyku kupic plyn do soczewek. kosztuje kilkadziesiat zeta za butelke. jest tam pojemnik na soczewki i instrukcja obslugi.

potwierdzam, ze soczewki MUSI dobrac okulista. Ja nosze krzywizne 8.9, kiedys przez przypadek dostalam 8.6 i myslalam, ze umre - caly czas lzawilam i mnie uwieralo. Okulista powinien Ci dobrac soczewki. To tak, jakbys kupila w ciemno buty w rozmiarze 40 sama noszac na przyklad 36.