Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karuka

Nadciśnienie tętnicze a starania o dzidziusia

Polecane posty

Witam serdecznie wszystkie staraczki. Mam problem z nadciśnieniem tetniczym. Często moje ciśnienie osiąga nawet 165/115. Jakie są naturalne sposoby obniżania ciśnienia, żeby podczas starań nie truć się chemią ? Czy któraś ze staraczek ma ten sam problem? Tyle naczytałam się o zagrożeniach związanych z nadciśnieniem w ciąży, że poważnie zaczynam się bać. Proszę o rady.

Gość aronia podobno
obniża ciśnienie :) Sok z aronii i herbatka. U mnie w rodzinie łykało się też czosnek.

Musisz się bać! Ja nie miałam nadciśnienia przed ciąża, w ciązy mi skało, zwłaszcza w nocy, co odkryto zbyt późno ;-( moje dziecko przestało rosnąć w 25tyg, cały czas szpital, w końcu przepływy były tak złe, że musieli mi zrobić ceserkę już w 30tyg, dzidzia była maleńka tylko 650g, w wyniku wewnątrzmacicznego niedotlenienia niała masę powikłań, żyła tylko 70dni..., To najstraszniejsze, co mnie w życiu spotkał. Chcemy z mężem spróbować jeszcze raz, ale trzeba znaleźć DOBREGO specjaliste. A Twoje ciśnienie to już teraz jest ogromne i naturalne metudy nic nie dadzą, ja żeby swoje zbić odchudzam się, lekarz mi zalecił no i póki co biore leki żeby się ustabilizowało. Pozdrawiam i powodzenia.

Przede wszystkim za nim zaczniesz się starać powinnaś udać się do lekarza by Ci poradził co masz robić przed ciążą jakie leki brać by z ciążą nie było problemów. Wysokie ciśnienie jest bardzo groźne w ciąży. Jak leżałam w szpitalu i czekałam na wywołanie ciąży (byłam po terminie) to była ze mną dziewczyna leżała ze względu na wysokie ciśnienie jak się potem okazało ( spotkałam ją przypadkowo na ulicy) straciła dziecko. Nikt tu nie chce Cię straszyć ale musisz coś z tym zrobić przed ciążą a naturalne sposoby to nie jest rozwiązanie.

karuka ja przed ciazami nie miałam wysokiego cisnienia a w ciazy tak, sa leki ktore w ciazy obnizaja cisnienie dopegyt...jestem obecnie w 31 tc i cały czas biore.... wczesniejsza ciaze z powodu nadcisnienia i zatrucia ciazowego rozwiazano w 37 tc ale mały wazył 4,100 kg...

Gość wero99
Jak dla mnie dobrym aparatem jest Simple, ale ja też nie miałam jakiś specjalnych oczekiwań. Najważniejsze żeby dobrze i szybko mierzył, tyle. Ten aparat te oczekiwania spełnia i też jeszcze zapisuje wyniki w historii co nie każdy model ma.

Gość dariastybak
W sam raz na moje potrzeby jest model Simple, niezła cena, 36 miesięcy gwarancji, łatwy w obsłudze.

Gość gość
Dobrym wyborem u mnie się okazał Simple jest poręczny mały lekki można go szybko spakować na wyjście, nie ciąży w torebce.

Gość kamilklimek
Korzystamy z ciśnieniomierza Simple od jakiegoś miesiąca i fajnie sobie radzi z pompowaniem, bez jakiegoś rzężenia i zacinania się

Gość gość
Polecam Simple jak na razie mnie nie zawiódł a już blisko rok mierzymy z żoną tym modelem, łatwo się go składa i rozkłada, mam etui mogę spakować w parę sekund i wziąć ze sobą jeśli akurat gdzieś jedziemy.

Gość gość
Polecam ten model któego sama używam od paru miesięcy – Simple, prosty w obsłudze ale jest atestowany więc dokładny, nie wypacza pomiarów

Gość gość
Ooo widzę że ktoś usilnie tu reklamuje jeden aparat.