Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LENAH

Dopsaowanie stanika w sklepie

Polecane posty

Gość LENAH

Czy któraś z forumowiczek orientuje sie jak to jest w sklepach atlantic lub triumph czy idąc tam i prosząc o pomoc w dopsaowaniu stanika sie wygłupię?? dotąt nosiłam jakieś bazarowe "worki" ale czas na zmiany Jestem z Warszawy może znacie jakieś adresy pod którymi znajdę fachową pomoc??

W Atlanticu ani w Triumphie po pierwsze praktycznie nie masz szans na poprawne dopasowanie stanika, bo obie marki mają bardzo ograniczoną ofertę rozmiarową. A i kompetencje ekspedientek pozostawiają wiele do życzenia... W Warszawie masz co najmniej 5 świetnych sklepów, z obwodami od 60 i miskami do K i z fachową obsługą, znajdziesz je tutaj: http://stanikowamapa.prv.pl/ Polecam np. Peachfield albo Dopasowaną :)

Gość lasspati
best_bra czy mogłabyś jeszcze odpowiedzieć na notkę w moim temacie? :) pozdrawiam kobietę o naprawdę słusznym pseudo :)))

Odpisałam, przepraszam za zwłokę - wątek odłożyłam na później, bo na bieżąco nie miałam czasu a zapowiadało się dłuższe pisanie, a potem mi się zapomniało :( Pozdrawiam 🌼 :)

Gość halo halo pomocy
potrzebuję jak najszybciej stanika który mogę założyć bez ramiączek (rozmiar 65F) w cenie do 100 zł, wszędzie znajduję co najwyżej 70D - ale to zapewne nie to samo :o z góry dziękuję za pomoc :)

Gość halo halo pomocy
przepraszam, że się wtrącam w wątek, ale nowych tematów o nazwie "biustonosz". "stanik" itd jest już chyba zbyt dużo ;)

65F brytyjskie czy polskie? Jak brytyjskie to poszukaj w polskich sklepach bryt. 70D/DD (Panache Porcelaine, Fantasie Smoothing , Masquerade Hestia etc. - zerknij na Lobby :) ), bezramiączkowce są przeważnie ściśliwe. Panache Special Ocassions i Hestia w 70D/DD są na pewno w Peachfield, w innych poszukaj. Niedroga jest brytyjska LaSenza, ale oczekuj kilograma gąbki na miskę ;) http://www.lasenza.co.uk/ Jeśli ramiączka mogą być po prostu przepinane to takie modele znajdziesz w ofercie Mileny (tu będzie najtaniej). Jeśli zaś nosisz 65F polskie to daj znać - poszukamy czegoś odpowiadającego temu rozmiarowi :)

Gość LENAH
best_bra może orientujesz sie jakie ceny są w sklepach które wymieniłaś?? Czy przypadkiem nie są horrendalnie wysokie??

Gość LENAH
No nieważne,,,,juz weszłam na strone www.dopasowana.pl niestety to nie na moją kieszeń:(

Gość halo halo pomocy
best_bra ja już się zgubiłam z tymi polskimi i angielskimi ;) może podam moje wymiary 73 na 91, wtedy będę miała pewność,że Twoje porady będą w 100% trafione :)

Gość LENAH
A ja mam 89 pod biustem i 105 w biuście....

Gość ggggrrrryyyytttt
LENAH-czasami warto na siebie wydac, szczegolnie, ze dobrze dopasowany i recznie prany stanik posluzy Ci troche. Mnie w PL zawsze bylo trudno dobrac cos, ale mialam fajny butik, tyle ze w Krakowie i babki dobieraly. Nawet jak bylo cienko z kasa to zawsze musialy sie znalezc pieniadze na nowy stanik. Chyba ze 4 lata temu kupilam triumpha za 75 zl i wywalilam go dopiero w zeszlym roku bo przytylam niestety.

Gość ggggrrrryyyytttt
ja na 82 pod biustem i 109 w biuscie ostatnio po porodzie nosilam jakies 90 E-dodam, ze mieszkam za granica i sama sobie "na oko" dobieralam. Po radach best_bra nosze 75H i wreszcie stanik trzyma sie na swoim miejscu, nie podjezdza do gory, biust jest ladnie uksztaltowany. Kupilam tylko jeden bo nie moge sobie na razie pozwolic na drugi na zmiane przy wydatkach zwiazanych z dzieckiem, ale jest o niebo lepiej

Gość ggggrrrryyyytttt
Dzieki za pomoc oczywiście zgadzam się że warto zainwestować w biust, niestety będzie to musiało jednak jeszcze trochę poczekać, dopiero skonczyłam szkle średnią i od lipca chcę podjąć pracę wtedy zapewne zdecyduję się na odwiedzenie profesjonalistki...