Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jak mi dziecko czesto wstaje

Co robić??????????????????????????????????

Polecane posty

jak mi dziecko często wstaje w nocy to co mogę zrobić? Budzi się co godzine i ryk puki nie wezmę na ręce, macie jakieś metody na to?

pomożecie?

Gość cirpliwosc
pamietam, ze moja mala tez wstawala i musialam to wytrzymac.... a moze dziecku zabki wychodza?

Gość Kasia2327
Ile ma dziecko miesięcy? Śpi w łóżeczku?

10 miesięcy prawie tak śpi u siebie był spokój do około 7 miesiąca to nie ząbki bo długo to trwa usypia ładnie i pobudka co godzinę puki ja jej nie utule, różne metody stosowaliśmy i nic

a do 7 miesiąca przesypiała całe noce, później były ząbki, później katar i tak zostało że wstaje teraz co godzinę nie pomaga NIC :(

Gość Kasia2327
Mój mały tak często,też wstawał,hm... różnie to może byc,albo małej chce się pic,albo jaj za gorąco,albo chce do mamy-możesz spróbowac wziąśc ją do siebie-jednak uważaj bo mój synek tak się nauczył,że teraz ciężko mi go oduczyc,a ma już 3 latka. Co prawda teraz już śpi u siebie,ale lubi przyjśc czasem do rodziców :)

Gość byl juz
moja tez sie budzi co godzine, niedlugo konczy roczek. Biore do siebie, trudno, chce sie wyspac!

moze to zabki, moja tak wsawala ma 12 miesiecy obecnie, spr dac lyzeczke ibumu na noc i zobaczysz moze pomoze, ja dawalalm i mala przesypiala cale noce wyszly zabki i spokoj, czasami sie obudzi o 5 rano, a moze jest glodna? czym karmisz?

ząbki to nie są na pewno bo już parę miesięcy to trwa Dzisiaj nad ranem wzięłam ją do siebie. budziła się, ale pogłaskałam ją i usypiała dalej. No ale jednak dalej się budziła co godzinę co 1,5:(

Gość hmmm..mmm
moje dzieci tak maja, ze jak ida zabki to sie budza, my im pomagamy itd, wtedy dzieci sie rozpieszzca a pozniej chca tak nadal, tego tulenia, herbatek i mleczka w nocy. Wtedy sie skapnelismy ze to prze chorobe czy inne dolegliwosci "rozpieszczenie" Trzebabylo to przetrzymac, kazde dziecko jest inne i na kazde sa inne metody, staraj sie byc twarda i przetrzymywac czasami dziecko nawet jak placze, stojac nad lozeczkiem glaszczac, tlumaczac spokojnym glosem itd, wszystko na wyczucie... My tak robilismy, po pewnym czasie sie uspokoilo, choc synek budzil sie po rotawirusie do roczku czasu na mleko w nocy. Butla mleka i spal dalej

próbowałam przetrzymać, nie pomaga

Gość hmmm..mmm
jest jakis srodek homeopatyczny, czopki. Uspokaja dziecko i dziala przeciwbólowo, to ze ząbkowala nei oznacza ze nei moze ząbkowac dalej, róznie to bywa. Spróbuj z czyms przeciwbólowym to sama zobaczysz.

no ale to było tak, szły jej ząbki i dostała przy tym kataru, trochę marudziła, ząbki wyszły, katarek jeszcze został i czasami się budziła, stopniowo coraz bardziej i częściej i tak jej zostało od tamtych ząbków. Jestem pewna że chodzi jej tylko o mnie, bo wystarczy że ja ją wezmę a śpi od razu. No ale tak być nie może, a my już nie wiemy co robić:(

czasami jak obudzę się jak tylko ona marudzi i podniosę się do niej i zrobię ci to usypia bez płaczu z powrotem czyli raczej nic jej nie boli, nie chce uczyć spania z nami a ona śpi długo tylko na moich rękach ( kiedyś u lekarza się przekonałam o tym)

Gość hmmm..mmm
no ale podkarmienei czy dopajanie w nocy nie pomaga? Moje dzieci sa nauczone przytulanai od malenkosci do pielusi tetrowej co w dniu dzieisejszym bardzo pomaga, to taki ich zamiennik mamy i taty, kiedy poczuja pielusie to zaraz zasypiaja :) ppytaj inne mamy o ten srodek hmeopatyczny, znajoma stosowala i zadzialalo, moze rób stopniowo, mała w lozeczku Ty obok, mów do niej itd, po jakims czasie sie wyprowadz z pokoju. Nie znam Twojego dziecka, wiec chyba sami musicie wyczuc jak to zrobic

nie mam dzieci, ale znajoma męczyła swoje dziecko przed snem różnymi zabawami, kiedy było bardzo zmęczone spało jak suseł :)

Gość przytulac przytulac i jeszcze
raz przytulac,nie dawaj dziecku zadnych srodkow uspakajacych czy nasennych.Ciesz sie tym okresem,kiedy dziecko tak bardzo ciebie potrzebuje.Zobaczysz jak szybko ten czas minie i dziecko samo poszuka sobie wygodnego miejsca do spania.

Gość ...888
matka polka sie znalazla, przytulaj przytulaj... spij z dzieckim az samo sie wyniesie z waszego łoza... to sie docekasz nieudacznika zyciowegoa Wy nei bezdeicie mieli zadnej intymnosci :) takie porady mnei rozwalaja

jak chciałam dać butelkę albo smoczka to był ryk bo to nie mama. Jak mąż podniesie ją to to samo. Wystarczy tylko że ja podejdę i cisza dziecko śpi dalej. Dzisiaj jak ją wzięłam i np spała plecami do mnie to zaczęła marudzi, przekręciła się w moją stronę, zobaczyła mnie i poszła spać dalej, albo jak już spała w moją stronę i jeszcze nie otworzyła oczy to zrobiłam ci, pogłaskałam po rączce i spała. Ona umiała spać sama, dostawała jeść po kąpieli, odkładałam do łóżeczka i spała do rana i teraz też tak robię ale po godzinie pobudka i tak całą noc. Próbowałam wymęczyć na wieczór, mniej dać spać w dzień i to samo. Padała mi wcześniej albo usypiała nie kończąc jedzenia i później pobudka. Przytulam, wiem że za parę lat tego nie będzie ale chodzę później jak zombie, całą noc pobudka co godzinę, a przecież rano trzeba wstać, trzeba później żyć. I tak często sobie odpuszczam że np nie ma obiadu bo nie chce mi się, albo siostra weźmie ją na spacer w tedy ja godzinkę odpocznę lub posprzątam ale nie zawsze tak się da:( Mąż pomaga, chciałby żeby i jemu udawało się ją uspokoić ale nic z tego:( Budzi się do mnie i szukam na to rady:(

i nie uczyłam jej że leciałam na każde jęknięcie, po prostu był już taki ryk że trzeba było, albo potrafiła się zarzygać i w tedy umyć, przebrać i po godzinie to samo, czasami udało się że przespała aż 2 godziny

:(

Gość moja tak samo