Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala222

Pomocy ! Krwawie po pigułkach

Polecane posty

Gość anka 156
na twoim miejscu bym sie powaznie zastanowila nad tabletkami, jestes mloda w ojresie dojrzezwania i szkoda zebys sobie rozlegulowala gospodarke hormonalna w tym wieku! zaczekaj jeszcze rok, dwa lata, ale decyzja nalezy do Ciebie

Gość lala222
Aniu ja już nigdy tego nie tknę...

Gość antoine
krwawienie i plamienie to normalne przez pierwsze trzy opakowania, tak bynajmniej twierdzi moj lekarz, pozdrawiam!

Gość hmmmmm....
plamienia moga sie pojawiac przez pierwsze 3 miesiace brania pigulek bo zmienia sie gospodarka hormonalna stad ten brazowy śluz...ja tak mialam 2 misiace.... natomiast to ze przerwalas je brac w 13 dniu swiadczy tylko i wylacznie o tym ze nie jestes gotowa na przyjmowanie pigulek...nie jestes wystarczajaco dojrzala (i nie zrozum tego zle) teraz przez jakis czas bedziesz krwawic potem mozesz miec nieregularne miesiaczki przez jakis czas ale pozniej sie wszystko unormuje wiec nic sie nie bój bedzie dobrze natomiast jesli chodzi o antykoncepcje to korzystaj z prezerwatyw...

Gość gggaaaaabryśśś
Odpowiedź tu jest jedna. To nie z tabletkami było coś nie tak, a z osobą która je stosowała. Zakładając najgorszy scenarusz, że lekarz nic nie powiedział, że w ulotce nic nie było (choć o ile pamiętam jest wzmianka o krwawieniach) to istnieje jeszcze internet. A tu w każdym chyba temacie o tabletkach jest napisane że plamienia są normalne i to nawet przez 3 miesiące a nawet czasami i więcej. I przyłącze się do większości, jesteś nierozsądna że tak się zachowałaś. Już na samym początku po niezbadaniu przez lekarza powinnaś go zmienić i wybrać kogoś z kompetencjami. I powinnaś się doinformować na temat rzeczy z którymi masz zamiar mieć styczność. I tu tego zabrakło.

Gość ktooos
ja też mam 16 lat, tzn za 2miesiace 17. i ginekolog przepisał mi YAZ, licze sie z tym że krwawienia mogą wystąpić. i choć jestem dziewicą i nie mam zamiaru tego szybko zrobić nie chce rezygnowac z tabletek. to nie tylko zabezpieczenie choćby przy peetingu ale także unormowany okres i ładniejsza cera. takie jest moje zdanie

Gość gggaaaaabryśśś
Oczywiście tabletki przyjmuje się nie tylko w celach antykoncepcyjnych. Człowiek a zwłaszcza kobieta jest sterowana przez hormony które nie raz potrafią skutecznie zatruć życie. Jeśli dla ciebie tabletki pomagają w poradzeniu sobie z okresem i pozytywnie wpływają na twój wygląd to jest wszystko ok. Ważne abyś ty się dobrze czuła i wiedziała o co chodzi z tabletkami bo niewiedza boże być nieprzyjemna :)

Gość lala222
Też tylko do pettingu je chciałam stosować , ale mialam dość już tego plamienia... Jutro ide się zarejestrować do lekarza .