Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

Co robicie??

Polecane posty

Nie wystarczy jednak wiedzieć o tych rzeczach. Aby być zbawionym, musisz nie tylko uwierzyć w powyższe prawdy. Musisz również podjąc decyzję, przyjąć i wyznać Jezusa jako swojego osobistego Zbawiciela i Pana. Jan. 1:12 Tym zaś, którzy go przyjęli, dał prawo stać się dziećmi Bożymi, tym, którzy wierzą w imię jego, Rz 10:9-10 Jeżeli więc ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych - osiągniesz zbawienie. Bo sercem przyjęta wiara prowadzi do usprawiedliwienia, a wyznawanie jej ustami - do zbawienia. Co to oznacza? Przyjęcie Jezusa zawiera w sobie odwrócenie się od swoich grzechów i nawrócenie się do Boga, pozwolenie Jezusowi na wejście do naszego życia, przebaczenie naszych win i przekształcenie nas według Jego woli. Nie wystarczy tylko zrozumieć, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym i umarł za nasze grzechy. Nie chodzi też o religijne wzruszenie. Musimy wyznać go Panem, czyli Bogiem i Władcą naszego życia i oddać się mu we władanie. Musimy przyjąc Jezusa przez wiarę, aktem naszej woli. Biblia mówi, że zbawienie przyjmujemy przez wiarę. Jest ono dla nas dostępne za darmo, z Bożej łaski. Nie możemy sobie na nie zasłużyć ni zapracować. Ef 2:8-9 Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. A to pochodzi nie od was, lecz jest darem Boga: nie z uczynków, aby się nikt nie chlubił. Bóg chce je dać każdemu grzesznikowi, który z pokorą przyjdzie przed jego tron i przyjmie ten dar z Jego ręki. Wystarczy prosta ale szczera modlitwa. Modlitwa będąca wyrazem twej wiary i podjetej decyzji. Zachęcam cię do niej. Oczywiście najlepiej módl się własnymi słowami, jeśli jednak nie wiesz jak to zrobić i co powiedzieć Bogu, spróbuj np. tak: Panie Jezu. Potrzebuję Cię. Uznaję swoją grzeszność (wyznaj Mu swoje grzechy). Chcę zawrócić ze swojej grzesznej drogi. Otwieram Ci drzwi mojego życia i przyjmuję Cię jako swego Zbawiciela i Pana. Dziękuję, że przebaczyłeś moje grzechy umierając za mnie na krzyżu. Proszę o Twoje kierownictwo w moim życiu. Uczyń mnie takim, jakiego mnie pragniesz. Jeśli zaprosiłeś już Pana Jezusa do swego serca, zaszło w twoim życiu wiele zmian: 1. Jezus Chrystus zamieszkał w twoim życiu (Apokalipsa 3:20; Kolosan 1:27) 2. Twoje grzechy zostały przebaczone (Kolosan 1:14) 3. Stałeś się dzieckiem Bożym (Jan 1:12) 4. Bóg w swojej łasce obdarował Cię zbawieniem (Efezjan 2:8-9; Rzymian 10:9-13) Abyś mógł właściwie wzrastać w wierze: 1. Codziennie rozmawiaj z Bogiem w modlitwie 2. Codziennie czytaj Biblię (najlepiej zacznij od Ew. Jana). Przez nią Bóg będzie Cię uczył swojej drogi 3. Bądź posłuszny Bogu w każdej sprawie życia 4. Dawaj świadectwo o Jezusie swoim życiem i słowem 5. Szukaj społeczności z prawdziwie wierzącymi chrześcijanami, opierającymi swą wiarę wyłącznie na Biblii. Jeśli będziesz trwał w społeczności z Jezusem, poprzez modlitwę i Boże Słowo, Bóg będzie Cię przemieniał, oczyszczał i uzdalniał do chrześcijańskiego życia (Ew. Jana 15:1-11)

potem wpadne na ten topik to mi wytłumaczysz. a teraz idę gdzieś ale jak powiem gdzie to znowu będzie że moher jestem:-o

Gość ty gadasz z tym zboczencem
:o

Gość znow konstrukatywny temat
ajk zwykle, ty to magnolia baardzo inteligentna jestes.....raczej YYYYnteligent z ciebie taki ze zal :O !!!

cholernie mi się nudzi, więc zakładam tematy byle jakie. nie będę szpanować inteligencja wśród ludzi na kafeterii:-o to nie na miejscu:-o wole zachowywać się jak oni:)

Gość dziewczyna z dużym nosem i
kutosem, a poupuje sobie mangolii.....

Gość dziewczyna z dużym nosem i
a na piczce też, jak nie to jesteś sztukowana blond, jak Maryśka Monroe. A Złoty to fiut i patafian, liczy że jakiegoś mohera przerucha.

Gość timego
Jak zwykle nic cikeawego jestem z moim chlopakiem jak przyjezdzam do niego na wies to siedze z jeog mama on cos tam robic sobie w biurze zajmuje sie praca albo co chiwle ktos przyjezdza a ja siedze jak ten matol nawet nie ma z kim pogadac a ni gdzie wyjsc to nie moje klimaty czuje sie okropnie zanudze sie wole siedziec w meiscie jak mmi sie bardzo nudzi to sprzatam albo ucze sie u niego ale czuje ze trace czas on wlasnie teraz pojechal z kolegami na przejazdzke ja nie chialam jechac interesuje sie sportem ale nie tak jak o n w koncu jetsem kobieta jak mnie wyciaga na quady a ja nie chce isc to mowi ze jestem dziwna to tak jak bym ja wyciagala go na zakupy z moim kolezankami caly czas hehe teraz wlasnie poogladma sobie jakies filmy i bed esie uczyla

Gość młody ginekolog- tapicer
przygotowuje nici do zacerownia cnoty