Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteryjna mama

czy należy mi se urlop wychowawczy?

Polecane posty

Gość kafeteryjna mama

mam 18 mies. córkę- pracuję od 4 miesięcy. czy teraz mogę pójśc na urlop wychowawczy? do kiedy on sie należy, czy jest płatny?

Gość pojoih nhu u o
a jaka masz umowe??

musisz przynjamnije 6 miesiecy byc w zatrudnieniu dopiero urlop wychowawczy ci si enalezy a płatny jak nie przkeroczycie dochodu 504 na osobe

Gość onaonaon
po co poszlas do pracy jak chcesz isc na urlop wychowawczy??

a żeby moc dostac urlop wychwowaczy trzeba byc w zatrudnieniu i pewnei po to poszła do pracy

Gość kafeteryjna mama
jak zaczynałam pracę miałam żłobek dla dziecka a teraz po 4 mies. żłobek zamykają bo niespełnia warunków technicznych- kontrola po tragedii w kamieniu pom. a umowę miałam przez 3 mies, a teraz na rok.

Gość kafeteryjna mama
a na nianię nie stac mnie :(

Gość pojoih nhu u o
-conajmniej polroczne zatrudnienie -dochod na osobe 504 zl -cora ma 18 miesiecy wiec zostaje ci 2,5 roku urlopu a wiec twoja umowa albo musi byc dluzsza niz 2,5 roku albo pojdziesz na urlop do konca umowy jesli jest krotsza

Gość kafeteryjna mama
a ile jest płatny urlop wych.?

Gość pojoih nhu u o
jezeli dochod na osobe nie przekracza 504 zl to mops bedzie ci placil wychowawczego 400 zl i nie mozesz podjac pracy bo ci go zabiora pomysl czy nie lepiej chodzic do pracy a wynajac opiekunke do dziecka

Gość SanSan
jezeli nalezal sie macierzynski to wychowawczy jak najbardziej jezeli lapiesz sie na rodzinne to zalapiesz sie na platny wychowawczy (400zl wychowawczy+48 rodzinne=448zl) musisz zglosic pracodawcy na pismie, nie ma prawa odmowic

Gość trutkaaa
HEJ mam pytanie w jednej firmie pracuje teraz 3 m-ce a wczesniej pracowalam 2 lata w innej firmie ale skonczyla mi sie umowa w listopadzie i nie przedluzalam jej korzystalam wtedy mies z urlopu wychowawczego, teraz sytuacja tez mnie zmusi do skorzystania ale mam pytanie czy nalezy mi sie? bo niby 6 m-cy trzeba miec przepracowane ale czy w jednej firmie? jak to wyglada prosze o pomoc dzieki

Gość nalezy Ci sie
musisz miec staz pracy 6 miesieczny, nie wazne czy Ci teraz minelo 6 miesiecy pracy czy 10 lat temu, wazne, ze skladni zostaly odtracone :) sama ide niebawem na wychowawczy, bo niestety dopiero sie o tym dowiedzialam. Znaczy wczesniej myslalam, ze trzeba miec 6 miesiecy przepracowane, ale okazuje sie, ze wczesniej :) Mam taka sama sytuacje jak Ty, nawet te same miesiace, ale ja wrocilam do poprzedniego pracodawcy :)

Musisz w sumie przepracować 6 miesięcy, nie musi byc w jednej firmie. A teraz do kiedy masz umowę?

Gość trutkaaa
umowe mam do 31 marca ale juz wiem ze bede miala przedluzona

Gość hejaho
Moje pytanie jest nastepujace zeby otrzymac dodatek z tytułu urlowy wychowawczego trzeba miec 6 m-cy przepracowane u jednego pracodawcy to prawda???

Gość batko
witam pam pytanie w sprawie urlopu wychowawczego, macieżyńskiego. Pracuje na umowie 1/4 etatu oczywiscie wyrabiałam więcej ale szef kombinuje. Czy i ile dostanę macieżyńskiego. A jeśli umowę mam do końca 2010 to mogę iść na urlop wychowawczy i jak obliczyć dochód na osobę jesli mieszkamy na wynajmie i nie jesteśmy tu zameldowani, tylko u teściów z tym ze ja tylko tymczasowy meldunek mam. bardzo prosze o odpowiedz bo z tej biurokracji nic nie rozumiem.