Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka.90

kredyt studencki

Polecane posty

Gość limonka.90

Mam pytanie do tych, którzy się na tym znają. A więc jak to jest z tym kredytem studenckim, czy można go wziąć tylko na pierwszy rok studiów i czy to ja sama ustalę miesięczną kwotę jaką chcę otrzymywać?

Gość limonka.90
nie wierzę, że nikt z Was nie brał kredytu studenckiego...

Gość yufyrf
ja nie studiuje to nie brałam

Gość limonka.90
UP

Gość Cypryska
Kredyt studencki był w kwocie 640-680 zł kwota jest z góry ustalona jeszcze 2 lata temu tak było. Spłate rozpoczyna sie rok po studiach lub w momecie ich przerwania. spłaca sie miesiecznie połowe tego co sie brało ale spłata trwa jeszcze raz tyle. Nie polecam

Gość sama sobie nie ustalasz
ale masz do wyboru. możesz dostawać albo 400zł albo 600zł na miesiąc. możesz wziąć tylko na jeden rok. wtedy potrzebujesz tylko jednego poręczyciela, a nie dwóch, jakbyś brała na dłużej. zawsze z kredytu możesz zrezygnować.. ale osobiście odradzam Ci kredyt. niech Ci się noga na studiach powinie, albo coś i od razu musisz kredys spłacać. to sie wydaje takie różowe, ale wcale takie nie ejst. sama brałam kredyt przez półtora roku. teraz przerwałam studia, chciałam przenieść się na zaoczne, ale narazie dupa blada, bo nie stać mnie na comiesięczną ratę kredytu i comiesięczną ratę za studia..

Gość sama sobie nie ustalasz
jeśli brało się np 600zł miesięcznie to spłacać się będzie 340zł miesięcznie przez dwa razy dłuższy okres czasu. czyli za rok studiów, w którym wzięłaś 6tys złotych zapłacisz 6800..