Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoine

małe skromne pytanko

Polecane posty

Gość antoine

Witam Was :) Mam pytanie, choć na pewno było tysiąc pytań w tym stylu, ale nie chce mi się szukać ;) więc chodzi o to, że biorę drugi blister yasminelle, ostatnio kochalam się z facetem, ale wczesniej wypiłam alkohol. tabletke biorę o 19, jakoś po 20 piłam, a jakies 2 godziny potem się kochalismy. Jestem z natury panikarą, niestety skonczyly się nam prezerwatywy i teraz troche panikuje, że może przez przypadek, przez alkohol tabletki nie zadziałały... i że to dopiero drugi blister. jak myślicie?? mam się o co martwić? z góry dziękuje ;)

Gość eeeeee
Kochana nie musisz sie martwic,fakt ze te tabletki maja mala ilosc hormonow,ale napewno zadzialaly!Nie panikuj bo nie masz powodu!!!mnie tez sie takie cos zdarzylo i to nie raz(ale mamusia do teraz niejestem):))

Gość antoine
dziekuje Ci bardzo :) to dobrze, troche mnie to uspokoiło :)

Gość dakota-dakota
Niczym się nie martw, rozsądne ilości alkoholu nie wpływają na działanie tabletek. Działanie może zostać zaburzone jeśli po wzięciu tabletki wystąpią wymioty lub biegunka, a od wzięcie tabletki nie minęły 4 godziny. Ale nic nie piszesz o wymiotach, więc nie ma problemu. Tabletki działają od 1. dnia, jeśli weźmie się je pierwszego dnia miesiączki. U Ciebie minęło już trochę czasu, więc działają jak należy, jeśli tylko poprawnie je przyjmujesz.

Gość antoine
dziekuje Ci! nie, nie wymiotowałam, ale wypiłam dwa dość mocne drinki, bo pół na pół w dużej szklance. poza tym pilnuje tego, zeby brać je zgodnie z ulotką.

Gość ktooos
właśni martwię się, bo zbliza sie lato i pewnie wiecej bd piła. jak nie bedzie ani wymiotow ani biegunki to normalnie ochrona jest? bo to az troche dziwne ze przy tabletkach mozna pic tylko zeby sie nie zarzygac

Gość gggaaaaabryśśś
Zasadą jest że tabletka musi się wchłonąć do organizmu i ten czas na wchłonięcie to niby te 4 godziny. Alkohol jest niebezpieczny np przy antybiotykach, podczas antybiotyków alkoholu zupełnie nie można. Od czego to zależy? Od składu tabletek. Oczywiście, wszystko w nadmiarze zaszkodzić może. I dlatego obojętnie co się przyjmuje, nawet i witamine C, trzeba zachować zdrowy rozsądek.