Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estta

dziewczyny w wieku 27 lat pojde pierwszy raz do ginekologa boje sie i wstydze a

Polecane posty

Gość nie ma sie czego bac
ani wstydziec, glowa do gory, badanie nei nalezy do przyjemnych, nie jest tto łaskotanie piórkiem, ale dasz rade:)

Gość ja to sobie nie wyobrażam
żeby dopiero teraz iść do ginekologa :-p Tobie widocznie nic nie dolegało, że się nie spieszyłaś :D Ale nie martw się, nie będzie zle, każda z nas muuusi to przejść 👄

Gość sxnjsab JA BS
Ur.sie w 1966 roku i pierwszy raz u gina była majac 16 lat. Nie wiem czy autorka prowokuje.Jezeli nie,to współczuje autorce inteligencji.

Gość whatever whenever
ja byłam pierwszy raz jak miałam 25 lat i żyję. Ginekolog mnie nie ukamienował za to że tak długo zwlekałam.

Gość sxnjsab JA BS
O ludzie.To jak Wy kobietki zaczynacie wspołzycie gdy tak póxno idziecie do ginekologa.Potem sie dziwia,ze wpadaja.Kobieta ktora nie wspołzyje płciowo takze powinna chodzic do gin.Pierwsza wizyta powinna juz w 15 roku zycia byc.

Też uważam, że trzeba pójść wcześniej!!! Ale autorka widocznie nie miała takiej potrzeby!!! Ja byłam pierwszy raz gdy skończyłam na pewno przed 15-tym rokiem życia i nie żałuję :D

ale napisałam hehe przed 15 a nie gdy skończyłam hihi wybaczcie ;D ;D ;D

Gość gruszkakula
A skąd wiadomo, że autorka współżyje? Generalnie 27 lat to trochę późno na pierwszą wizytę, bo cytologię powinno się robić już od 25 roku życia. Dziwne też, że nic autorce nie dolegało przez tyle czasu :-o Pozazdrościć! Ja pierwszy raz byłam u gina dziecięcego, bo mi się jakiś stan zapalny wdał, miałam 11 lat! Potem już u normalnego, jak miesiączki mi się rozregulowały, miałam między 15 a 16...

nie masz sie czego bac...ginekolog jak tylko uslyszy ze jestes pierwszy raz to bedzie sie cieszyl ze to on jest tym wybrancem :P no i ze w ogole sie pojawilas...bo przevciez robisz to dla siebie samej... Ja dzis bylam na pierwszej wizycie...i naprawde mam mile wspomnienia...juz sie nie moge doczekac kolejnej kontroli :P nic nie boli, lekarze sa delikatni, mowia wszytsko co i jak, nie oniesmielaja, zawsze probuja rozladowac atmosfere...zeby sie kobieta rozluznila itd. naprawde lepiej jak pojdziesz...ja tez sie balam...mam 20 lat i bylam pewna ze mam tam pelno infekcji, grzyba i nadzerke :P a sie okazalo ze wszytsko jest ok i to nawet bardziej niz ok...aprzynajmniej jestem spokojna i sie nie stresuje ze cos sie dzieje... Nawet jesli nie masz zadnych objawow to idz...mojej kumpeli ostatnio wykryli torbiele na jajnikach co w ogole nie ma objawow a jest bardzo grozne... Zobaczysz ze nie ebdziesz zalowac

Gość poyebało was
Mam 15 lat i nigdy nie poszła bym w tym wieku do ginekologa :O A fu.