Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka812

obraczki

Polecane posty

Gość alutka812

Cześć dziewczyny mam takie pytanko bo dopiero zaczynam szukac obrączek do ślubu ; i tak oglądałam na wystawie u jubilera; powiedzcie jak sa podawane ceny - za 1 obraczke czy za 2 ?

Gość alutka812
hm... a jak kupię nie z kompletu to nie bedą one inne - tzn. będą do siebie podobne ?

Gość czarna koala
omg no zależy jakie modele wybierzesz nie?... jak wybierzesz podobne to beda podobne, jak nie to nie :|

Gość u dobrego jubilera
u dobrego jubilera te komplety z wystawy to są tylko wzory, cena jest zwykle podana za każdą sztukę z osobna ( damska obrączka jest tańsza, bo lżejsza) i powinna być podana druga cena za komplet. Wybierasz sobie wzór, a jubiler robi na zamówienie obrączki pod wasze wymiary. Najtaniej jest zrobić ze swojego złota, albo dać trochę złota w rozliczeniu, np. stara biżuteria.

ceny zwykle są za 2 obrączki. Wiele ludzi daje starą biżuterię na stop i tak powstają nowe... oczywiście jak kto woli :)

Gość obraczka1
nie powiedzialabym ze obraczka damska jest tansza....moja byla drozsza bo z diamentem i widzialam wiele innych tez drozszych.tansza jest chyba tylko jesli calkiem klasyczna.

a ja Wam powiem że znalazłam u jubilera komplet obrączek (białe złoto+brylant w jednej z obrączek+grawerka) w cenie 1330zł :D bardzo ładne:) warto posprawdzać w sklepach. Czasem jest taka możliwość że można zrobić wybrany model z przetopionego złota - przykładowo jeśli macie jakieś stare pierścionki lub łańcuszki, wtedy wychodzi dużo taniej. Moja znajoma tak zamówiła sobie obrączki. pozdarwiam