Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiaa

PYTANIE-PRAWO JAZDY!

Polecane posty

Gość tiaa

Proszę powiedzcie mi jak to ma być!Jadę sobie np 35km/h.Zbliżam się do świateł i jest czerwone!Powoli się zatrzymuję!I wtedy co?Wciskam sprżęgło i lekko hamuję czy używam tylko hamulca? Czy inaczej?Czy moze uzywam tylko hamulca?

używasz najpierw hamulca aby zwolnić a przy dojeżdżaniu wciskasz sprzęgło tak aby się zatrzymać przed sygnalizatorem/ za autem przed tobą w odległości ok 2 metrów (jeśli nie naciśniesz sprzęgła to auto będzie dalej/lub silnik sie zdusi bo nie będzie "miał" gazu jechać i nie zmienisz na 1)

Gość Rimini
Kurcze Leviatan Ty czasami nawet mądrze gadasz:)))) A do autorki...nie operuj za duzo sprzęgłem:)))tak pierwszy egzamin oblałam:)))

dojezdzajac do skrzyzowania i widzac z daleka czerwone bierzesz noge z gazu i w ten sposob hamujesz silnikiem moze uda ci sie dotoczyc a w tym czasie swiatlo zmieni sie na zielone i bedziesz mogla jechac dalej bez zatrzymywania sie w innej sytuacji dusisz sam hamulec jednak bedac juz blisko i gdy nadal jest czerwone wciskasz sprzeglo i hamujesz hamulcem -->sprzeglo po to aby samochod nie zgasl(musisz \"rozłączyć\" bieg że tak to ujme...) i zatrzymujesz sie:) nie wiem czy to zrozumiale:) mnie tak uczono:)