Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chudasek 25

Ile potrwa nim zejda sie biodra po porodzie???

Polecane posty

Gość Chudasek 25

Urodziłam 3 tyg temu bliźnięta, przez cc, w ciazy przytyłam 30 kg teraz zostało mi 5 do zrzucenia, ogólnie wyglądam super brzuszek prawie plaski z wyjaztkiem miejsca gdzie stoi jeszcze macica, w większość rzeczy wchodzę bez problemu jedynie jest problem z zapięciem guzika przez biodra ktore troche sie rozeszły, jak dlugo potrwa nim sie zejda? a moze juz takie zostana? nie mam wogle tłuszczu na brzuchu i problemem sa te cholerne biodra, mozna cos zrobić zeby zeszły sie szybciej?

Gość a jak mi dziecko czesto wstaje
u mnie to było ok 2 miesiące

Gość a może kości
krzyża a nie biodra ??

roznie bywa, czasem trzy miesiace, czasem pol roku, maksymalnie rok. Duzo zalezy od Twojej gospodarki hormonalnej. Czasem dzieje sie to stopniowo, a czasem calkiem nagle - po prostu ktoregos dnia zauwazasz, ze wszystkie dopasowane do tej pory spodnie, zaczynaja Ci sie z tylka zsuwac...

nie pupa jest chudziutka, chudsza niz wcześniej zanim zaszłam w ciaze, uda to sama i łydki, nie wiem gdzie siedzi jeszcze te 5kg ale to kwestia mysle 2 tyg i ich ni bedzie, a problemem sa niestety biodra, jak sie nawet w nich mierze to jest 4 cm wiecej niz bylo cholera chyba ze tak juz zostanie, nie jest to tragedia dla mnie jedynie to ze nie wejdę w pare ulubionych spodni biodrówek bo guzika nie zapne w nich i zamka nie zaciągnę :-(

kurcze az tyle,a ja myslalam ze do 6tyg po porodzie,no coz trudno spodnie musza poczekac na lepsze czasy :-( Choc ma cicha nadzieje ze moze jak zejdzie te 5kg to sie dopne ;-)

Gość to zalezy
czasem sie schodzą a czasem juz tak zostają, ale jesli to tylko 4 cm to nie ejst to chyba az taki duzy problem, mi zostaly ale to akurat nie problem bo jestem przez to bardziej kobieca, ja tez szybko schudlam i nie sluchalam rad pasztetów zeby czekac, gratuluje!!Nie ma jak zadbane kobiety!!!

Gość a mozesz mi zdradzic sekret
jak schudlas tak szybko tyyyle kilogramow?

Gość do tej co chce znać sekret
Autorka topiku nie schudła, tylko urodziła 2 dzieci. Dwa dzieciaczki wyszły z brzucha, odeszły wody płodowe, łozysko, macica się skurczyła i po kg nie ma ani sladu. To żaden sekret - ciąża to nie nadwaga, a spadek kg po ciąży to nie odchudzenie tylko dojście do siebie.

jeśli się karmi piersią to bardzo szybko się chudnie. ja po 2 tygodniach po porodzie weszłam w spodnie dżinsowe z przed ciąży

Karolcia dzieki

zwracam honor, nie doczytalam, ze to blizniaki ;)

nie karmie piersią, po porodzie zeszło 17kg reszta to moja zasługa - po prostu dieta, nie mam zamiaru wyglądać jak smok tylko dlatego iz urodziłam bliźnięta.

Gość czarnula25
tez bym chciala wiedziec ile to potrwa, ja w marcu urodzilam wczesniaka przytylam 17 kg a mam jeszcze 10 do zrzucenia i zalamka;( biodra tez duzo szersze, brzuch wielki i uda;/ dola mam straszengo;((((

Gość Ala

Cześć ja w ciąży i po ciąży przytyłam 24 kg (miałam ciążę leżącą na hormonach i sterydach, 6 Msc po porodzie operację, rok po porodzie problemy z blizną po cc). Brzuch wsiąkał mi się aż 9 mscy. Biodra po prawie 2 latach mam takie jak od razu po porodzie, mimo że zrzucilam już prawie całość wagi. W biodrach nie spadło mi kompletnie nic. Także chyba tak już zostanie. Inna sprawa, że ze względu na problemy zdrowotne mam ograniczoną możliwość aktywności fizycznej i głównie spaceruje i biegam, może stąd rozrosły mi się biodra. Albo w biodrach siedzi te 5 kg które zostały mi jeszcze po ciąży. 

Gość Ala

Jeszcze dodam, że jestem rok i 9 Msc po porodzie. Nie mam ani boczków, ani grubych ud, tylko strasznie szerokie biodra mi się zrobiły (100 cm czyli +6cm w porównaniu do czasów sprzed ciąży). 

Gość Gosc

Ja jestem pół roku po i biodra nie wróciły. Waga od dawna niższa niż przed ciążą, tłuszczu nie ma. Wy się śmiejecie, może 4 cm to optycznie nic ale cała garderoba w spodniach do wymiany łącznie z szortami i spodnicami na guzik xD