Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rynail - karta pokladowa

Rynail - karta pokladowa

Polecane posty

Hejka wydrukowalam karte pokladowa tzn odprawe online i kurcze sama nie wiem bo mam odprawe w jedna strone i tak sie wydrukowalo a co z powrotem ? znow mam zrobic odprawe online?

Gość ws
a co to jest Rynail? :D:D

he he zdenerwowalam sie ot co smiesznie nie ;)) RYANAIR - lepiej

Gość Nie slyszylam nigdy o drukowan
Kart pokladowych..?! po co? wprawdzie ryanairem nie latam ale wizzairem i easyjetem i nigdy nic takiego nie potrzebowalam.. Tylko nr rezerwacji

Gość tak musisz zwnou
zrobic online check in

Gość karta pokladowa
tak juz dzwonilam , przy wylocie znowu mam odprawe i drukowanie karty

Tak musisz wydrukowac tez w drodze powrotnej.W Rynaire jest inaczej niz np w easy jet czy innych liniach teraz mozna tylko sie odprawiac online.

Gość dokladnie tak jest
ryanair juz nie wiedza na czym kase robic wiec teraz kazdy ma sobie sam zrobic odprawe on line - nie zaleznie od tego czy ma bagaz glowny czy nie i jak nie wydrukuje sobie potwierdzenia to placi sie kare 40 funtow. Ale zeby bylo smieszniej to za ta odprawde on line tez sie im placi po 5 funtow w kazda strone - tylko ciekawe za co jak w ogole do okienka nie podchodzi sie a karte pokladowa samemu sie drukuje... zdziercy i nic wiecej

A jak się płaci za odprawę powrotną ? Też muszę mieć kartę kredytową?

Mi znajomy bukował bilety bo nie mam karty kredytowej, odprawę załatwimy kilka dni przed wylotem, ale w takim razie czy od razu mogę wydrukować tę kartę na powrót? Lecę tylko na tydzień, nie mam możliwości w Anglii skorzystania z komputera z drukarką ani z karty kredytowej. Kurcze...wkurzają już mnie.

Gość w ich regulaminie
jest napisane, że musisz to zrobić od 15 dni do 4 (chyba) godz przed lotem...więc jak lecisz tylko na tydz to na droge powrotną możesz sobie wydrukować jeszcze w domu.... mnie zastanawia tylko fakt, że skoro miałam kupowany bilet w 2 strony to czy muszę drukować jakby dwa różne potwierdzenia czy wystarczy jedno...chociaż na chłopski rozum, jeżeli np data powrotu jet np za 3 tyg, to już nie łapię się w tej 15 dniowej odprawie on-line... więc droga autorko, jak już się odprawisz mogłabyś napisać jak to wygląda....kiedy w ogóle lecisz??? ja 6 lipca, a wracam 16....

No właśnie...ja też mam bilet w dwie strony, tylko faktycznie chyba mogę przed wylotem druknąć tą kartę. Tylko czy muszę? No skoro bilet w obie strony...Przyłączę się do prośby by autorka lub ktoś zaznajomiony z tematem się wypowiedział.

Gość w ich regulaminie
to co znalazłam na stronie "www.ryanair.pl" "Ważne informacje dla pasażerów, którzy dokonali rezerwacji 21 maja 2009 lub później: Wszyscy pasażerowie muszą dokonać odprawy online, wydrukować swoje karty pokładowe i okazać je podczas kontroli dokumentów na lotnisku oraz wejścia na pokład samolotu. Odprawy online można dokonać od 15 dni do 4 godzin przed planowanym odlotem samolotu. (Jeśli dokonali Państwo odprawy, karty pokładowe można wydrukować ponownie do 40 minut przed planowanym odlotem samolotu). Jeśli nie odprawią się Państwo przez internet, będą zmuszeni do zapłaty 40.00 EUR/40.00 GBP za wydrukowanie karty pokładowej na lotnisku. Usługa ta będzie dostępna do 40 minut przed planowanym odlotem samolotu. Wszyscy pasażerowie (włącznie z niemowlętami i podróżującymi na trasach lokalnych) muszą posiadać ważny paszport lub ważny dowód osobisty, a także Kindausweis i Certificato di Nascita (Prawo jazdy NIE jest akceptowanym dokumentem tożsamości) Pasażerowie pochodzący z krajów nie należących do UE lub EOG, MUSZĄ zgłosić się do stanowiska kontroli wizowej Ryanair (niezależnie od wymogów wizowych), aby podstemplować swą kartę pokładowa i okazać paszport PRZED udaniem się do kontroli bezpieczeństwa, niedotrzymanie tego obowiązku skutkować będzie niewpuszczeniem na pokład samolotu. Stanowisko kontroli wizowej Ryanair zamykane jest punktualnie na 40 minut przed planowanym odlotem samolotu. Pasażerowie podróżujący z bagażem do odprawy, zobowiązani są do przedstawienia wydrukowanej karty pokładowej, swojego bagażu przy stanowsku zdania bagażu przynajmniej na 2 godzinę przed planowanym odlotem (stanowisko zdania bagażu zamykane jest punktualnie na 40 minut przed planowanym odlotem samolotu). Ryanair nie akceptuje rezerwacji dla nieletnich pasażerów (poniżej 16 roku życia) podróżujących samodzielnie." ale i tak jeżeli ktoś z was to przeszedł to proszę o jakieś wskazówki :)

Gość karta pokladowa
kiedys tylko drukowalam bilet a teraz wydrukowalam karte pokladowa ale tylko w jedna strone - wiec zadzwonilam do nich - i ak bede wracac musze 2 raz przejsc odprawe online . lece w przyszlym tygodniu.

Gość pytanko.............
\"karta pokładowa\" ;) a kiedy wracasz???czy data podróży jest dłuższa niż 14 dni od daty wylotu?? jednym słowem czy lecisz na dłużej niż 2 tyg czy krócej? bo jakbyś leciała na dłużej, to chyba jeszcze mogłabyś wydrukować sobie kartę pokładową na powrót.. czy dobrze rozumuję?

Gość pytanko.............
"data podróży" ...hehehhe chodziło mi oczywiście o datę powrotu ;P

Gość karta pokladowa
Nie ,poprostu sie nie da inaczej.

Gość karta pokladowa
zreszta zobacze za 10 dni ;))

Gość tak trzeba dwa biletu wydrukow
przeciez ten pierwszy ci\ zabieraja jak lecisz do, wiec musisz miec drugi jak lecisz 'z'. karte pokladowa mozna wydrukwoac na lotniksu,ale trzab sie odprawic prze inetetnet i wtedy albo wydrukowac ten bilete ,ale na lotniksu przy specjlanych maszynach- to jesy darmowe, lae jak sie nie odpwrsz online to wtedy zaplacisz 40futnow.

Gość Zlodzieje zlodieje
To sa zlodzieje pierwszej klasy. Polska to taki glupi kraj ze zedra z czlowieka ostatni grosz. Wszystko jest najdrozsze. Nie mamy tylu wlasnych lini i robia z nami co chca. A my tylko wszystkim do dupy wlazimy. Tak sie wkurzylam na tego ryanaira!!! Szkoda gadac. Ulzylo mi

Gość ale co TY gadasz
przeciez te zasady nie sa tylko dla Polakow. ja tez wolalabym latac innym liniami np easy jetem bo sa pewniejsi ale niestety do Lodzi lata tylko ryanair :(

Gość Zlodzieje zlodzije
no wiem ze nie tylko dla Polakow ale czemu w Polsce sa najdrozsze oplaty lotniskowe.I wlasnie tak jak piszesz chcac nie chcac jestesmy skazani na takie a nie inne linie bo do miast ktore akurat nas interesuje nie lataja wszystkie linie. To mialam na mysli

Gość Ja to dzis drukowalam
Ja to dzis drukowalam , u mnie jest tak ze wracam po 8 dniach i jak kliknelam na koncu drukuj to wydrukowalo mi dwie karty od razu na powrot tez. Tylko jedno mnie zastanawia pisza ze placi sie 5 funtow a tam nie bylo opcji do zplaty Why? :(

Gość jakie najdrozsze
znowu gadasz glupoty dziewczyno - latam z lodzi i tam sa chyba najtansze oplaty lotniskowe w calej Polsce a juz nie mowie o tym jakie sa w Edynburgu - porownaj lepiej te ceny to sie przekonasz ze w Polsce sa tansze - a poza tym oplaty lotniskowe ustala lotnisko a nie linie lotnicze

Gość do tej co drukowala
ta oplate 5 funtow za kazda strone masz wliczona w cene biletu i jak kupujesz to masz ja wyszczegolniona wiec juz pewnie za to zaplacilas. chyba ze kupowalas bilet przed koncem maja i wybralas odprawe on line tylko z bagazem podrecznym to wtedy bylo to jeszcze za darmo

Gość mardzi
Mam pytanie. Jak to jest z ta kartą pokładową w przypadku kiedy bilet miałam zarezerwowany przed 20 maja 2009 czyli przed momentem kiedy weszła ta obowiązkowa odprawa on-line? Czy mam obowiązek równiez to drukowac? Czy tez jestem jeszcze traktowana normalnie i moge odebrać karte pokładowa bez opłat na lotnisku ? Wolałabym sie upewnić, żeby potem nie miec niespodzianek :)

Gość zmartwiona z uk
na stronie jesli sie nie myle jest napisane ze musisz wydrukowac sobie karte jesli rezerwacja byla dokonana po 21 maja - wiec masz prosta odpowiedz...

juz wam odpowiadam ,wylatywalam 19 czerwca a powrot 28 , i obie odprawy wydrukowalam od razu w Anglii , najpozniej mozna sie odprawic 4 godziny przed wylotem. te karte odpraw trzeba przeciac na polowe na lotnisku i ja sie pokazuje celniczce