Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jlkjlkjhkjhjhj

takie wazne pytanko mam DENTYSTYCZNE...

Polecane posty

Gość jlkjlkjhkjhjhj

Dawno temu jak usuwalam mleczna piatkę (bedzie z 10 lat) dentysta zostawil mi kawalek korzenia. Wyrosla stala piatka oraz szostka, a ten kawalek sobie siedzi pomiedzy nimi. Nie mnialam o nim pojecia - zastanawialo mnie, czemu piatka jest troszke oddalona od szostki, ale nie sadzilam, ze to cos powaznego. Niedawno przypadkiem jak robilam przeswietlenie szczeny w innej kwestii - wyszlo. Nie mialam czasu sie tym zajac, a teraz zaczelo bolec-a raczej zaczelam czuc dyskomfort. Musze sie tego pozbyc na dniach, wiec bedac dzis u dentystki (bez kjolejki chcialam tylko poprosic o skierowanie na rtg, bo tamto dawne zdjecie bylo tylko na komputerze), powiedziala, ze skoro to korzen z mleczaka, to one nie zarastaja, tylko ciagna do dolu, i jest duze prawdopodobienstwo, ze zaden chirurg nie bedzie potrzeby, a starczy to rozchylic penseta i sam sie wysunie, ze nieraz tak robila, i moze mi sprobowac. Nie sprobowalam, bo bylo mi wstyd - weszlam bez kolejki (a zapisy na miesiac naprzod), ludzie czekaja, chcialam tylko po skierowanie. Ale jutro juz z tym ide prywatnie. Ale nie do chirurga...czy ktos mial podobny problem, lub zna sie na tym? Czy naprawde jest duze prawdopodobienstwo, ze nie bedzie to kwestia do rozcinania i dzialan chirurgicznych, skoro to mleczny zab? Dodam, ze teraz jak sie temu przyjrzlam, to widze...ze naprawde to dziaslo w tym miejscu nie jest dokladnie zrosniete...

Gość jlkjlkjhkjhjhj
uppp

Gość jlkjlkjhkjhjhj
moze ktos jednak jest w temacie? bardzo prosze o pomoc, bo jestem przerazona ta cala sytuacją:(

Gość jlkjlkjhkjhjhj
Jejku, dziękuję Ci, nawet nie wiesz jak bardzo mnie pocieszyłaś...

Gość głupich nie sieją
"jest duze prawdopodobienstwo, ze zaden chirurg nie bedzie potrzeby, a starczy to rozchylic penseta i sam sie wysunie, ze nieraz tak robila, i moze mi sprobowac. Nie sprobowalam, bo bylo mi wstyd - weszlam bez kolejki (a zapisy na miesiac naprzod), ludzie czekaja, chcialam tylko po skierowanie. Ale jutro juz z tym ide prywatnie. " A mogłaś juz mieć to z głowy :-D :-P Miałam rozcinane dziąsło i nawet kawałek dziąsłami wycięto - nic się nie bój to nic takiego. 🖐️

Gość jlkjlkjhkjhjhj
Fakt, teraz zaluje, ale naprawdę bylo mi glupio, taka mila ta dentystka, wziela mnie bez kolejki, tylko po skierowanie, a okazaloby sie, ze jednak musi sie ze mna bawic. No tak, ale jednak do rozcinania konieczny byl;by chirurg, ja jutro ide do zwyklej dentystki, nie chirurga, a chcialabym miec to za soba, zastanawia mnie czy jej sie uda. Do chirurga nie tak latwo - mieszkam w malym miescie:(

Gość jlkjlkjhkjhjhj
No cóż, ale bardzo dziękuję za odzew - szczerze mowiąc pocieszylyscie mnie, bo ze mnie straszna panikara.

Gość jlkjlkjhkjhjhj
Dziekuje tym dwom osobom, ktore sie wypowiedzialy, dzis usunelam to swinstwo, i jest po wszystkim. Nic nie bolalo, dostalam silne znieczulenie, teraz dopiero zaczyna, ale teraz to juz nic:) Bylo troszke ciezko go wygrzebac, ale udalo sie, i ogolnie moge powiedziec - ze przeszlop BEZPROBLEMOWO:)