Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

777-X

Niemcy mają broń jądrową.

Polecane posty

Jak ustaliłem, na bazie tzw. nuclear weapon sharing, Stany Zjednoczone przechowują broń jądrową na terytoriach Belgii, Holandii, Niemiec, Włoch i Turcji.

Informacje do których dotarłem bardzo mnie zaskoczyły. Myślałem że terytorium Niemiec jest strefą zdenuklearyzowaną, ze względu na fakt że Niemcy wywołały I i II wojnę światową.

Broń jądrowa, to inaczej broń atomowo, a jeszcze inaczej broń nuklearna. Dociera do was ?

ile głowic wystarczy by ziemia przestała istnieć Słyszeliście może o takich gościach jak Kissinger czy Teller? Pierwszy w 1969 roku opracował raport o skutkach wojny jądrowej, w różnych wariantach( chodziło o zobrazowanie różnych opcji traktatu SALT, o dobrowolnym pozbyciu się części broni masowego rażenia). Raport stwierdza, że jeśli Rosjanie zaatakują pierwsi z pełnym arsenałem, to wytłuką 99,99% społeczeństwa USA, a sami stracą tylko trochę mniej - generalnie dlatego, że ZSRR miało większą powierzchnię. Raport szacował, że do drugiego uderzenia Rosjanie będą mogli użyć wystarczającej mocy, aby spopielić Europę Zachodnią i Hawaje. I to bez użycia \"czystych\" bomb wodorowych. Czyli takich, jakich nigdy nie zdetonowano. Wspomniany Teller oszacował, że wybuch jednej głowicy o mocy 1MT spowoduje skażenie planety na jakieś 200 lat. Z tym, że \"czyste\" bomby są możliwe do skonstruowania od mocy 300 - 500 MT. So? Cieszmy się, że nikt nie nacisnął tego czerwonego guzika...

Gość yhfghghg
budują ciągle nowe rakiety koorvy z zachodu i koorvy sowiety!