Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka90

Mam 30 lat i zaczelam starania o dzidzie zapraszam wszystkie starajce sie 30stki

Polecane posty

Gość lilka90

Witam!!!!! pare dni temu skonczylam 30 lat od zeszlego cyklu rozpoczelam starnia o dzidzie.Ja i moj narzeczony bardzo chcemy miec juz dziecko:).Przez ponad 3 lata bralam tabletki antykoncepcjne zucilam je ponad pol roku temu .Po kontrolnych badaniach na hormony okazalo sie ze mam bardzo wysoka prolaktyne endokrynolog przepisal mi dostinex na zbicie prolaktyne biore juz pare miesiecy ostatni wynik krwi na prolaktyne byl zadowalajacy gdyz znacznie mi sie obnizyla moja gin powiedziala ze moge zaczac starnia o baby:):)od miesiaca lykam tez folik.Czy sa tu na forum jakies rownolatki ktore rowniez jak ja zaczely w tym roku starania o pierwsza dzidzie???

Gość spaaaaadaj

Gość nudy nudy
takich tematow jest tysiace podlacz sie gdzies

Gość lilka90
glupie cipy z was tyle wam powie

Gość oliwia11
czemu nudny wcale nie nudny temat jak sie wam nie podoba to nie komentujcie i nie ublizajcie innym

Gość majunia100
ale niektore forumiczki sa beszczelne czemu przeklinacie temat fajny ja koncze 30 lat za 2 tyg i rozypoczynam starania o dzidzie od nastepnego moesiaca pozdarwiam zalozycielke topiku i nie zwracaj uwagi na te beznadziejne komentarze

Gość rzuciłam
"żuciłam"?? ja pierdolę,fakt,tobie to już tylko dzidzia i gary pozostały!!

Gość majunia100
Hej Ty licz sie panienko ze slowami kazdy ma sie prawo przejezyczyc

Gość rzuciłam
ooo i następna mamusia bez skończonej podstawówki! "beszczelne":D a może...to po prostu ty autorko komentarza sama siebie bronisz?Poziom ortografii na to wskazuje:/

Gość jojo12
wiecie co wszytkie jestescie zalosne myslicie ze forum jest po to by sobie ublizac?????

Gość rzuciłam
ależ nie! to forum jest po to by pisać o bobo,dzidziach,bejbusiach,baby,fasolkach itp,ale nikt mi nie zabroni tu wchodzić i się z was śmiać

witam, ja mam wprawdzie 29 lat ale chyba mogę się podłączyć? :) brałam tabsy 8 lat, odczekałam zalecane 3 cykle po odstawieniu tabletek i teraz własnie rozpoczęłam starania (już pisuję na jednym takim topiku). nie robiłam zadnych badań hormonalnych i interesuje mnie czy miałas jakies objawy tego nadmiaru prolaktyny??

Gość lilka90
Witam Cie Lily White!!!!Po odstawieniu tabletek zaczely mi bardzo wlosy wypadac bolaly mnie piersi przez caly cykl:Ginekolog zalec il mi badania hormonow zwlaszcza tarczycy.Gdy okazalo sie ze mam ja bardzo podwyzszona wyslal mnie do endokrynologa.Endo zapisal mi dostinex drogi niestey :( ale ma dlugotrwale dzialanie kazala mi brac pol tabletki co 10 dni.Po 2 miesiacach zlecil ponowne badanie cykl cykl prolaktyny i na szczescie opadla i miescila sie w normie.A jak jest wysoka prolaktyna to niestety mozna miec klopoty z zajsciem w ciaze bo wysoka prolaktyna hamuje owulacje.Czy robilas juz starania w tym miesiacu?:)ja za 5 dni mam dostac okres zobaczymy chodz nie sadze by tak odrazu udalo sie zafasolkowac....

Ja właśnie rozpoczęłam pierwszy cykl starań! od paru dni mam dni płodne i intensywnie pracuję na dzidzię :D po odstawieniu pigułek przez 1 miesiąc bardzo mi się przetłuszczały włosy, miałam wypryski ale po miesiącu wszystko wróciło do normy. Natomiast słyszałam własnie o tej prolaktynie i chyba powinnam zmierzyć jej poziom. jesli w tym cyklu się nie zafasolkuję to zrobię takie badania na pewno. @ powinnam dostac ok 19.06 i oczywiście mam nadzieję, że nie dostanę :)

Gość lilka90
Mam nadzieje ze nie dostaniesz @ zycze Ci tego:)ja musze poczekac jeszcze z 5 dni jesli nie dostane zrobie test ciazowy chodz szczerze mowiac to cykle mam troche nieregularne bo co 30 35 dni wiec rownie dobrze moze mi sie opoznic @.Nie chce sie narazie nakrecac pobolewaja mnie piersi i podbrzusze ale zawsze tak mam przed okresem.Jesli nie uda mi sie teraz zafasolkowac to chyba uzyje testow owulacyjnych . A Ty masz regularne cykle?

Gość lilka90
Do nataliuś.....dziekuje za zaproszonko chetnie skorzystam mam nadzieje ze Lily White rowniez sie tam ze mna przeniesie:)

tylko my to w róznym wieku jestesmy......ale mam nadzieje ze to nie problem:)chodzcie,chodzcie razem razniej.....my juz troszke sie znamy ale jak poczytacie topic od poczatku to tez bedziecie nas znac.........zapraszamy

nie stosowałam jeszcze testow owulacynych. postanowilam ze jak nie zajdę w ciążę teraz to w następnym cyklu będę je stosować lub mierzyc temp.. zobaczę :) a co do topiku to ja juz jestem na jednym \"KWIECIEN - 1 cykl starań\" a myslałam że tu topik będzie poświęcony 30tkom dlatego się wpisałam :)