Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzuzuuzu

wyjazd z chlopakiem - Wstydze sie

Polecane posty

Gość jljolawq
wiesz cięzko to ocenić bo czasami skóra jest płytko unaczyniona - wtedy nie widac żyłek ale rumieńce śa - tu chodzi o to , że jeżeli to podrażnienie pojawiło się niedawno na dotąd raczej bladej rzadko podrażnionej buzi to musiał to wywołać jakiś konkretny czynnik i powinno minąć po jego eliminacji, ale jeżli praktycznie odkąd pamiętasz twoja buzia miała skłonnośc do rumienców , pieczenia, podrażnień (nie musi bytć cały dzień od rana do wieczora , ale np. częśto) i taki rumienieć piecze jak sie pojawi i trwa kilka godzin to stawiałabym na naczynka - to powinien zdiagnozowac specjalista

Gość jljolawq
to ie musi być vichy ale jak ostatnio patrzyłam to ten drmablend ma jakis fajny jasny kolorek nie wpadający w róz , ale możesz przejść się do douglasa i poszukać fajnego kryjącego podkładu np. z clinique, - są testerki sama sprawdzisz na łapce - ja zawsze wybieram takie jasne ale z domieszką żółtego pigmentu - są najkorzystniejsze - ważne tylko aby miał krycie jakieś aby nie był zbyt lekki (nie chodzi o to aby robić maskę ale sa lepiej kryjące nowoczesne podkłady nie dające efektu maski)

Gość zuzuzuuzu
dzieki za pomoc.. jestem barzo wdzieczna czytam opinieo podkladzie vichy i.. sredio mi sie podobają

Gość zuzuzuuzu
ale i tak ten podklad nie bedzie lepszy niz moja brazowa poranna maseczka z sedesu?

Gość jljolawq
muszę już spadać ,ale jak masz jeszcze jakies pytania to pisz najwyżej jutro odpowiem - mam z takimi sprawami duuuże doświadczenie - napisz później co powiedział dermatolog-pozdrawiam i nie przejmuj się tak tym wyjazdem- pomyśl sobie czy tobie by przeszkadzało gdyby twój kochany, super facet miał takąmałą przypadłość ?? :)

Gość zuzuzuuzu
napewno napisze, a moze podasz mi swojego maila jesl chcesz? nie latwo znalesc osoby z tym problemikiem bardzo ci dziekuje

Gość jljolawq
wiesz co tak sobie pomyślałam - a może sprubój kompaktu (takie 3 w jednym - konsystencja kremowa ale ladnie kryje) mają takie wofercie np. artdeco (double refill nr 09 jest najlepszy) albo isadora compact foundation powder (kolor warm sand) nie są mocno jakieś maziste a ładnie kryją -sprawdz w perfumerii , albo takie podkłady z clinique - droższe ale zawszemiałam o nich dobre zdanie i tez jakiś kompakt tam mają - bo vichy niby ładnie kryje ale osobiści nie używałam więc nie recze - to zawsze jest jakaś droga poszukiwań idealnego podkładu ale najlpeiej pójdź do perfumerii i sprawdzaj testery-pa

Gość jljolawq
zajrzę tu jeszcze jutro i wtedy podam maila - pozdro

Gość tqte
tylko jakis akie lapanie temperatury Uwazaj bo jeszzce wylapiesz cala temperature i zamarznie ten twoj chlopak. Ale ty masz problemy widac ze chloapkowi to nie przeszkadza a ty sie caly czas upierasz. Masz jakas obsesje ??

Gość jestes glupia malolata
dorosla jestes zeby jechac z chlopakiem na wakacje a masz dziecinny problem masz faceta a zachowujesz sie jak pusta gowniara bo nia jestes;]

Gość zuzuzuuzu
jade wlasnie so skepu, zapisalam ksometyki - poogladam

Gość zuzuzuuzu
kupilam osmetyki roeaala wszystkie z wyjatiem peelingu PURE ZONE umylam twarz zelem (+maseczka) i.... NIE JEST CZERWONA!!! ponad to kupilam hustezki do demakijazu nasaczane czyms nawilzajacym i uwaga.. BAZE POD MAKIJAZ :) wyszkosztowalam sie 140 zł ale to byl zakup pod kontrola milej pani z douglasa take zwiezylam jej sie ze stanu mjej buzi i o dziwo nie byl to najdrozsza baza (140 - niestety ale byl O WIELE drozsze) - kupilam firmy lancome. Podkad postaram sie jutr upolować juz nie mialam siły

Gość kkaa
miałam podobnie! wieczne problemy z cerą... Na piewrszym roku studiów już sie zaczela patologia, ludzie zwracali mi uwage... I wiesz co zrobilam? Zero slodyczy i fast foodow w diecie. Pryszcze i zaczerwienienia zniknely po miesiecu!!!!!!!!!!!

Gość zuzuzuuzu
uikam!! chociaz nie jest łatwo, ale kiedy odstawilam sldyce i niezdrowe ejdzenie + zaczelam pic duzo wody moja cera bardzo sie poprawila tez polecam!!!

Gość Ju.................
i wysypiaj sie! :)

Gość śniadanie ledwo zjadłam
jak masz tendencje do świecenia to nie kupuj dermablendu !!! ładnie to on wyglada do godziny po nałozeniu, później swiece sie masakrycznie.