Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karioka1111

Książki, które trzeba przeczytać!!!

Polecane posty

Gość Karioka1111

Bardzo lubię czytać, w związku z tym proszę napisać, tytuły i autorów książek,które TRZEBA przeczytać;-))))

Gość klasyka polska i obca
a potem pogadamy :P

Gość SmacznaCzerń
Andrzej Sapkowski opowiadania i saga o wiedźminie Geralcie z Rivii ("Ostatnie życzenie", "Miecz przeznaczenia", "Krew elfów", "Czas pogardy", "Chrzest ognia", "Wieża Jaskółki", "Pani Jeziora"). Przeczytaj też trzy części "Władcy Pierścieni"; "Narrenturm", "Boży Bojownicy", "Lux Perpetua"; saga Dragonlance ("Smoki jesiennego zmierzchu", "Smoki zimowej nocy", "Smoki wiosennego świtu", "Smoki letniego płomienia"; "Kod Leonarda da Vinci". To te główne, które są najbardziej warte przeczytania. (z tych, które ja znam)

Gość Karioka1111
Niektóre już czytałam;-))) Dziękuję za podpowiedź;-)))

Gość a ja czytam
Miłość w czasach zarazy Mruqeza Pan Tadeusz Mickiewicza Trylogia Sienkiewicza Cień wiatru Zafona jak coś jeszcze porzpomnę to napiszę :p

Gość dfsgf
Mistrz i Malgorzata

Gość dfsgf
ogolnie ksiazki o ktorych piszecie nie sa wcale warte przeczytania-wrecz przeciwnie:) no,Marquez ok oczywiscie(zaden "MRUQEZ"!)Pan Tadeusz i Trylogia to inna bajka...

Gość 98899889
A może oderwiemy się od klasyki i oczywistości? Ja proponuję felietony, to rozrywkowa ale jednocześnie inteligentna lektura, czasem myślę, że niedoceniana. Po co czytać dla zabicia czasu kolejne przewidywalne romansidło? Ja tam wolę na przykład Igora Zalewskiego \"Ogólną teorię wszystkiego\" :) Zabawne, mądre, zaskakujące.

Gość 23957402958
MAŁY KSIĄŻĘ RILLA ZE ZŁOTEGO BRZEGU

Gość 07zgłośsię
No tak, felietony bywają świetne. Ja też lubię Daniela Pasenta czytać i Agatę w sumie też. Igora Zalewskiego nawet kojarzę, to fajnie że książkę wydał. A to wszędzie można kupić?

Gość katarzynaa
\"Catherine\" Juliette Benzoni

Gość Karioka1111
Proszę o więcej tytułów i autorów;-)))

Gość malinau
dodam jeszcze "Nędznikow" i "Katedrę Marii Panny w Paryżu" Victora Hugo oraz "Madame" Antoniego Libery

Gość Babajagazium
Oj dużo książek które TRZEBA przeczytać. Polecam strone nasza-czytelnia.pl to jakas nowootwarta strona ale widac ze sie rozrasta. z tego co widze to sa tam ocenianie , komentowanie i fragmenty ksiazek iec latwa porada co do WAZNEJ ksiazki. Tylko dobre ksiazki. zapraszam na moje konto na nasza-czytelnia.pl wpiszcie w wyszukajke Bookwomen. Pozdrawiam

Gość kikoo
hrabia monte christo - a. dumas ( ojciec) maja - gardner nana - zola

Gość nie mam stałego
Ptaki ciernistych krzewów Ptasiek Lot nad kukułczym gniazdem

Gość nataszkaa
'alchemik' coehlo, wojna polsko-ruska pod flaga biala czerwona, nr 2 bardzo kontrowersyjna, jedni sie zachwycaja a inni nawet nie czytaja do konca, ale wg mnie warto przeczytac, chociazby ze wzgledu ze bylo bardzo o niej glosno, no i jest inna niz wszystkie, mnie sie podobala

Brian Lumley - Nekroskop (5 części) Mineko Iwasaki - Gejsza z Gion Jan Van Helsing - Rozmowy ze śmiercią , Ręce precz od tej książki Richard Matheson - Jestem legendą Neil Gaiman - Gwiezdny pyl POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Karioka1111
Dziękuję za tytuły.Ja obecnie czytam "Zygzak" Jose Carlos SOMOZA (Wielu zabiłoby, żeby poznać przyszłość,inni umrą, żeby poznać przeszłość). Jak dla mnie super. Mimo, iż ma ponad 500 str szybko się czyta.-)))

Somozy fajna jest "Klara i półmrok" tylko nie ma jej w empiku jeśli chcesz poszukać. Teraz czytam "Z pamiętnika psychoanalityka" zassaną z goneta.net. Napisana przez panią terapeutkę do zadań specjalnych:) Poza tym z hitów wydawniczych polecam "Niezwykłą podróż Pomponiusza Flatusa" - uśmiejesz się.

ja polecam \"Piąte dziecko\" Doris Lessing, \"Kobieta zawiedziona\" S. de Beauvoir (bardzo ciekawa lektura) a z kolosów to \"Podróż do kresu nocy\" F. Celine

Gość miaaaaaaaauuuuu
Yann Martel Życie Pi John Steinbeck Myszy i ludzie - albo coś innego no i coś Lema polecam też Kartotekę i Kartotekę rozrzuconą Różewicza, Jamesa Jonesa Stąd do wieczności Kene Keseya Lot nad kukułczym gniazdem Stendhala Amosa Oza Paragraf 22 Hellera

Gość Karioka1111
Proszę o więcej tytułów i autorów!!! Pozdrawiam wszystkich maniaków czytania;-)))

Gość Karioka1111
Czytałam jeszcze w podsawówce ale to ciężki temat, za bardzo przygnębiający.