Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RACZKA888

JAKIE MACIE RĘKAWICZKI

Polecane posty

Gość RACZKA888

wklejajcie linki

Gość stonka_biedronka
ja nie mambo jest lato a po drugie uwazam ze rekawiczki sa obciachowe :)

Gość stonka_biedronka
"mam bo"

Gość princesssaa
ja bym chciala ale takie za lokiec dlugie i z palcami. bo tlyko takie sa eleganckie. ale nie ma nigdzie takich. same okropienstwa na sznurkach

Gość 1234567.........
ja używam zimą tylko wełniane bo tylko w takich mi ciepło wczesna wiosna i jesień jak chłodniejsze dni skórkowe pięciopalcowe o takich długich za łokieć nie marzę ...bo gdzie ja bym je włożyła ?

Gość rękawiczki potrafią
być supereleganckim dodatkiem, ale pod kilkoma warunkami: - są z dobrej garunkowo tkaniny - Z PALCAMI - w tym samym odcieniu co suknia - dobrane do typu sukienki (np. do sukni do kostek w stylu lat 50-tych rewelacyjnie pasują krótkie do nadgarstka rękawiczki z mankietem, a do gorsetu bez ramion - długie za łokieć i gładkie, bez zdobień) - nosi je dziewczyna o szczupłych ramionach, inaczej grozi tzw. baleron look ;) Okropieństwa bez palców (czyli "bandażyki" względnie "opatrunki gipsowe") sa paskudztwem i obciachem. Precz z m\nimi !!!

Gość ja sie wymienie
rękawiczki NIGDY nie są supereleganckie jesli sa ślubne :o

Gość xxx....
rekawiczki sa bleee, skracaja reke, wygladaja jak gips, a jak ktos ma grubsze ramie to juz masakra. REKAWICZKĄ MOWIMY NIE!!

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
a co to jest REKAWICZKĄ " REKAWICZKĄ MOWIMY NIE!! "

A ja uwazam ze obciachowe to są dopiero takie gole ręce... Okropnie to wygląda :o Aczkolwiek znalezienie pieknych, eleganckich rekawiczek graniczy z cudem

Gość trzeba dobrać rękawiczki
do sukni by pasowały, nie z każdą ładnie będą wyglądały. mierzyłam jedną suknię i przy niej przepięknie wyglądały taki kryte z palcami. Ale do tej sukni co wybrałam to by była komedia ubrać rękawiczki. i choć zakochałam się w widoku poprzedniej sukni z rękawiczkami to musiałam się pogodzić z brakiem ich w tej wybranej. rekawiczki bez palców? porażka.

Gość zamiast rekawiczek proponuje
zamiast rekawiczek proponuje rekawki... tzn jakby rekawiczki, tylko zamiast palcowmaja dlugi mankiet. ja mialam takie to sukni z gorsetem. mankiet lekko rozkloszowany z rozcieciem, z lekkiej tkaniny, opadajacy na dlonie. duzo ladniejsze niz zwykle rekawiczki

okropnie wyglądają rękawiczki na ślubie po pierwsze neiwiem po jaką cholere laski je wkładają upaljak niewiem a ta w rekawiczkach i to jeszcze na jakims sznurku ani to jakas ozdoba piękna ani niewiem po co.... okropienstwo raz jedyny spodobaly mi sie rekawiczki na filmie :p laska miala prostą sukienkę naprawde bez zadnych dodatków prosrta biala i w pasie (albo pod biuztem nie pamietam) pasek koronki szedł i do tego miala wlasnie dlugie za lokiec rekawiczki koronkowe naprawde to bylo śliczne ale i tak to byl film a na slubie sobie ich nie wyobrazam

Gość cytujjje
być supereleganckim dodatkiem, ale pod kilkoma warunkami: - są z dobrej garunkowo tkaniny - Z PALCAMI - w tym samym odcieniu co suknia - dobrane do typu sukienki (np. do sukni do kostek w stylu lat 50-tych rewelacyjnie pasują krótkie do nadgarstka rękawiczki z mankietem, a do gorsetu bez ramion - długie za łokieć i gładkie, bez zdobień) - nosi je dziewczyna o szczupłych ramionach, inaczej grozi tzw. baleron look Okropieństwa bez palców (czyli "bandażyki" względnie "opatrunki gipsowe") sa paskudztwem i obciachem. Precz z mnimi !!! Calkowicie sie zgadzam! Chociaz czasem jak PM trzyma bukiet to nie wdac,ze rekawiczki bez palcow. Natomiast nie rozumiem idei rekawiczek w kosciele, a zdejmowania do tanca.. Wlasnie tradycyjnie powinno sie zakladac do tanca! PS. A, i dlugie rekawiczki do bolerka to pomylka...

Gość przyszla panna mloda29
Nie jestem zwolenniczką diademów, wielkich sukien, tipsów ani solarki. Nie lubie kiczu, do slubu bede szla w prostej, eleganckiej sukni, z delikatnym makijazem i gladkim kokiem bez ozdob. Mimo calej tej "skromnosci" w moim wizerunku przyznam racje ahtziri - czy nam sie to podoba czy nie takie gołe łapska nie wyglądają elegancko i nijak pasują do uroczystosci slubu. Rekawiczki musza byc. Owszem, malo jest naprawde pieknych rekawiczek slubnych ale niestety jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. To gole rece na slubie wyglądają kiczowato.

Gość pokaż real foto
Gołe ręce kiczowato?! Chyba sobie kpisz:O Smukłe, opalone ręce wyglądają cudownie, nawet te rękawiczki które któraś wkleiła mi się nie podobają, wyglądają jak niedopasowana płachta, pogrubiają ręce i w ogóle... Widywałam wielokrotnie (śpiewałam na ślubach) panny młode mające na sobie (uwaga!): Długie rękawiczki, bolerko, wielką kolię na szyi, diadem i welon :o A pod tym zwymyślany kok. TO jest kicz. Chyba się nie mogły na nic zdecydować więc ubrały wszystko na raz :o

Gość sdf
hehe zgadzam sie z pokaz real foto! co za duzo to niezdrowo.ja tez jestem minimalistka,dlatego proponuje zamiast wszelkich kiczowatych rekawiczek zalozyc po prostu bolerko 3/4rekaw.to jest eleganckie.dlaczego nie mozna pokazac golych rak?? nie kumam?? jesli sie jest u kosmetyczki,to beda piekne i zadbane,wlasnie dlatego trzeba je pokazac,tak samo z obraczka itd. REKAWICZKOM mowimy NIE! LAMOWKOM mowimy NIE!

Gość gosciowka weselna
ja dostalam przed slubem od tesciowej rekawiczki z palcami ale na sczzescie nie pasowaly mi do sukni i nie musialam ich ubierac...bo mi sie nie podobaja ogolnie ale jak ktos chce to mu je moge zprezentowac:P

Gość oczywiscie ze gołe rece
są wiesniackie! Wszystkie moje kuzynki ktore urodzily sie i wychowaly na wsi nie mialy rekaiwczek zeby bylo \"miastowo\" :o Stylowe rekawiczki to piekny, elegancki i subtelny dodatek do sukni slubnej. Golym łapskom mowimy Nie!

Gość pokaż real foto
Wrzuć linka do jakichś stylowych rękawiczek. Bo ja takowych nie widziałam. Widzę tylko same grube barchany. Zresztą jeśli Twoje \"łapska\" tak nieładnie wyglądają to może faktycznie lepiej je przykryć;) ja mam długie, szczupłe ręce o zdrowym, brązowawym kolorycie więc nie mam się czego wstydzić;)

Gość Dziewczyny nie klocicie sie
ilu ludzi tyle opinii. Wiadomo, ze kazdemu bedzie sie podobalo co innego, przeciez roznimy sie miedzy sobą, gdyby tak nie bylo kazda panna mloda wygladalaby na slubie identycznie :o Kazda ma inny pomysl na siebie. Jedna bedzie chciala byc damą na wzor przeminelo z wiatrem i zalozy rekawiczki, inna bedzie widziala siebie w roli bardziej naturalnej i ich nie zalozy. Wszystko jest piekne jesli pasuje do nas i do naszego stylu. Nie uwazam zeby rekawiczki byly wiesniackie i kiczowate oczywiscie jesli pasują do calosci i sie z nią ladnie komponują tak samo jak nie uwazam ze ich brak moze byc jakąs wielką przeszkodą kiedy calosc jest naprawde minimalistyczna :)

Gość do pokaz real foto
Widac jaki poziom sobą reprezentujesz. UBRAŁY wszystko na raz??? A nie mowi sie czasem założyly??? :o I jeszcze te przechwalki na temat swoich kończyn górnych :p Jesteś żalosna dziewczyno :o

Gość pokaż real foto
A Ty zazdrosna. O kończyny górne? :o W moim regionie mówi się ubrały; słyszałaś o czymś takim jak regionalizmy? Zgadzam się co do opinii że ile ludzi tyle gustów, wyraziłam swoje zdanie; nie mam pojęcia skąd to oburzenie:P

Gość siostra mlodej
Moja siostra miała przepiękne rękawiczki na swoim ślubie ale niestety, były przywiezione z Hiszpanii i była to część prezentu ślubnego od jej chrzestnej która wyszła za Hiszpana. W Polsce nigdy takich nie widziałam. Poza tym z tego co się nieoficjalnie dowiedziałam były też mega drogie :o Polska jeśli chodzi o rynek ślubny i wszystko co z nim związane stoi daleko w tyle za resztą Europy. Np kamerzysta który robi piękne, nie kiczowate filmy jest JEDEN na całą Polskę :o I oczywiście liczy sobie za to odpowiednio.