Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RACZKA888

JAKIE MACIE RĘKAWICZKI

Polecane posty

Gość jak to tak bez rekawiczek
? Naprawde chcecie isc do slubu bez rekawiczek? Przeciez to dziwnie wygląda. Zrobicie jak chcecie ale moim zdaniem rekawiczki powinny byc. Tak jest po prostu bardziej elegancko!

Gość pokaż real foto
Ja planuję bez, jakoś nigdy nie chciałam. Choć w sumie nie wiem jeszcze jak wyjdzie ostatecznie, bo biorę ślub w zimowym miesiącu. Więc może i by pasowało. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie siłowania się z nimi i wyciągania spod płaszczyka/futerka do przysięgi :o

To Wy macie zamiar miec zalozone cos na ramiona plus rekawiczki ? Czy nie bedzie tego wszystkiego troszke za duzo? Moja kuzynka wychodzila niedawno za maz i miala na sobie sukienke na kole, do tego bolerko, rekawiczki na palec i welon przypiety do koka i oczywiscie bizuterie slubna. Nie wygladalo to ani ladnie ani elegancko.

Gość pokaż real foto
No właśnie o tym pisałam kilka postów wcześniej.

Moim zdaniem rekawiczki są przede wszystkim bardzo kobiecym elementem garderoby slubnej.

Gość kotka222
ja nie bede miala

Gość miałam rękawiczki
bo miałam prosta suknię bez koła, minimalną ilośc biżuterii, skromną fryzurę, jeden kwiat zaiast bukietu i... szczupłe ręce. Nie było zatem strachu o efekt baleronika ;) Poza tym z reguły mam lodowate dłonie, a nie chciałam sprawiac przykrości gościom w czasie życzeń. Dotknięcie lodowatej dłoni niekoniecznie jest miłe ;) , rękawiczki rozwiązały ten problem, poza tym wyglądałam w takiej stylizacji po prostu ładnie ;) Oczywiście były z palcami i długie (za łokieć), kupiłam je w hurtowni, choc graniczyło to z cudem; wszędzie tylko te bezpalczaste ohydztwa, wciskane mi na chama "bo to wygodne", wrrrrr. Z nałożeniem obrączki nie było problemu - w czasie kazania dyskretnie zsunęłam prawą rękawiczkę i wraz z kwiatem podałam świadkowej. Po przysiędze załozyłam rękawiczkę z powrotem i wzięłam kwiat do ręki. Jeśli dziewczyna ma prosta suknie i smukłe ręce - rękawiczki Z PALCAMI będa rewelacyjnym i eleganckim dodatkiem.

Gość jeśli te opatrunki gipsowe
na jeden palec z linka powyżej są eleganckie, to Doda jest dziewicą... orleańską nawet!!! "Bandażyki" NIGDY nie będą eleganckie, nawet zestawione z elegancką suknią - którą po prostu zeszpecą. Tak jak w linku. Poza tym takie "urwane rękawki" skracają optycznie rękę co zwłaszcza na zdjęciach (obiektyw zawsze dodaje kilka kilogramów, rękom też) wychodzi po prostu paskudnie.

Gość dziewczyna z linka
zrobiłaby lepiej nic nie zakładając na ręce... to \"coś\" co nałożyła (bo rękawiczkami tego nie nazwę, nie zasługuje) to obciach na maxa! a szkoda, bo suknia nawet, nawet