Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana22latkavv

nadmierne owłosienie u kobiety

Polecane posty

Gość zalamana22latkavv

Witam , czy to jest choć trochę normalne , że mam owłosienie wokól sutków, około 10 długich włoosków wokół każdej z nich i podobnie mam na brzuszku, wokół pępka,plus do tego dochodzi na rękach, brwi , gdybym ich nie usuwała , też mi się łączą...Czy istnieją na to leki? czy powinnam się udać do zwykłego lekarza , czy do ginekologa...?słyszałam ,że mogą to być zaburzenia hormonalne...

Gość wstrzymac sie
nie ma sensu brac zadnych lekow, zwlaszcza ze sprawe mozna zalatwic samymi kosmetykami przeciez to kwestia urody a nie zagrozenia zdrowia.Nie rob głupstw i pozdrawiam

Gość kosmetyki kosmetykami
ale to nie jest normalne , zeby kobieta była zbyt owłosiona !!! Osoba wczesniej się myli , powinnaś iśc do lekarza , Jest przecież taka choroba : hirsutyzm, firutyzm - dokładnie nie wiem , ale to jest własnie zbyt duzo owłosienie. Dziewczyny z PCO tez podobno maja problem z włoskami.

Gość idź do
endikrynologa i zbadaj sobie hormony

Gość kosmetyki kosmetykami
moim zdaniem , nie ma na co czekać. Moge się tylko domyslać , jak może Ci to przeszkadzać. Wiadomo , ze każda kobieta chce wygladać , ladnie i estetycznie. A wiadomo , ze zbędne owłosienie uroku raczej nie dodaje.

Gość kolanko
idz do lekarza zbadaj poziom hormonów przede wszystkim a jesli jest wszystko ok czego ci zycze idz do kosmetyczki i je usuń fachowo bo samemu mozesz sprawe pogorszyc ( moga odrastać grubsze bardziej twarde i ciemniejsze) ale pierwsze co lekarz

Gość zalamana22latkavv
dziękuję za rady , przeszkadza mi to ,więc muszę iść zbadać poziom horrmonów...