Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alpenbiala

jak dlugo jestem zabezpieczona?

Polecane posty

Gość alpenbiala

Przez jaki czas jestem zabezpieczona skoro zabrałam tylko 12 tabletek? Czy przez te 12 dni jestem zabezapiczna czy przy tak krotkim braniu nie jestem wcale zabezpieczona?

Gość ani trochę

Gość kochana jak
będziesz tak brała to możesz tylko rozwalić sobie hormony!! trochę odpowiedzialności!!!

Jeśli nie zużyłaś opakowania do końca, to mogłaś zajść w ciąże współżyjąc w ostatnie 7 dni brania tabletek (zaraz po odstawieniu może dojść do owulacji a plemniki mogły kilka dni poczekać).Jeśli dodatkowo rozpoczęłaś opakowanie w innym dniu cyklu niż 1, to w ogóle nie było zabezpieczenia.

Gość lazurowa rybka i
zabezpieczenie zerowe namieszanie w organizmie a owulacja mogla wystapic dziecko umiesz czytac ulotke jak nie wiesz jak sie stosuje tabletki to po co sie za nie bierzesz;/

Gość alepnbiala
czyli jak ostatnia tabletke zbrałam w czwartek a wspolzylam dwa dni wczesniej we wtorek albo w srode to tabletki nie dzialay,tak?

tabletki działają przy regularnym braniu przez cały cykl. jeśli brałaś przez 12 dni to teoretycznie te 12 było bezpieczne, ale jak to wyżej koleżanka powiedziała: odstawiasz tabletki i owulacja rusza a podstępne plemniki mogą poczekać nawet kilkadziesiąt godzin. tak więc od wtorku czy środy do czwartku minęło zbyt mało czasu, żebyś mogła się zupełnie pewnie czuć.