Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trawa jest zielona i mokra

Co odpowiedziec na pytanie dziecka GDZIE ROŚNIE MIĘSO?

Polecane posty

Gość trtr
"postanowiłam: na razie powiem tylko, że mięso jest od zwierząt, a jeśli będzie się wypytywał szczegółów to powiem, że nie wiem, bo tym się zajmują inni ludzie" Dokładnie tak tłumaczyła mi sprawę mama, nie wyjaśniając do końca, omijając odpowiedź samy stwierdzeniem że mięso kupuje się w sklepie. Jestem jej na za to wdzięczna bo w naturalny sposób dowiadywałam się coraz więcej a jednocześnie po jej zachowaniu widziałam że z jakiegoś ważnego względu nie mówi mi wszystkiego. A, o tym że zabije dla mnie zaraz gęś, powiedział mi dziadek gdy miałam jakieś trzy lata. Pamiętam to do dziś a za ten jego tępy, zadowolony ryj mam nadzieję że się dotąd gdzieś tam smaży, jak tamto zwierzę kiedyś. Na szczęście współcześnie możemy chronić wrażliwość dzieci a potem wyczulać je na cierpienie słabszych, niewinnych istot więc warto o to dbać.

Gość Agnieszka sie pyta
jasne, wychowujcie dzieci na nieczule potwory bez odrobiny empatii :O mieso wcale nie jest zdrowe, to tak btw :O jest nafaszerowane swinstwami ktore zwierze je za zycia i hormonami stresu jakie wydzielaja sie w stresie przed i w trakcie uboju :O a to zdrowe nie jest.. ale co wy o tym mozecie wiedziec...