Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszczanin panicz

Czemu ludzie ze wsi sa tacy dziwni ?

Polecane posty

Gość dam dam jam
a niech sobie dojeżdżają, nie twoja to sprawa :) A ty się ciesz ze swojego mieszczaństwa :) BYLEBYŚ NIE OBRAŻAŁ INNYCH.

Gość o zgrozo
W topiku"nienawidze rolników"nie wyszło?

Gość o zgrozo
ja gardzę takimi jak Ty,zadufany w sobie dureń!!!

Gość ja też sie bawiłam w miescie
w domek. A mieszczanin panicz zapewne gryzł beton przed blokiem :D

ja jestem oryginalnie z miasta,ale przeprowadzilam sie na wies zeby zamieszkac z moim chlopakiem...i tez zauwazam,ze im dluzej tu mieszkam,tym bardziej wchodze w te ploty itd :P i tez kiedys w jeden wieczor jakis busik ciagle nawracal na nasza ulice,a jestesmy na uboczu i jechal strasznie wolno,moze 10km/h..wiec tez sie gapilismy czy kogos szuka czy co... a najlepsze co mi sie tu przytrafilo,co juz uznam za typowe na wsi to-jechalam rowerkiem z pracy,bo mam bliziutko (6min),wjezdzam juz w moja ulice,a tam dwoch emerytow stoi obok pola i mnie wolaja "chodz chodz zobacz" ,no to jade,a ci mi pokazuje,ze byla burza i dwie krowy jeden piorun zabil i ze tam leza :D ze piorun przy zmieni sie rozdwoil i obie padly... albo jak mysliwy lisa zabil,ktory zagryzal gesi w okolicy,to normalnie alarm jak na pozar wzniesli,zeby kazdy przyszedl zobaczyc:) i nie powiem-tez bylam zainteresowana,bo nasze gesi tez pol ogona mialy wyrwane :P

Gość mieszczuchhahha
mieszczaninie pieprzony...wstyd mi za ciebie, mowie w imieniu ludzi z miasta

Gość Frambi
To prawda,zawsze jak jedziemy to się tak dziwnie gapią... jedna babka jak słyszy samochód to zaraz wyłazi na balkon i tak za każdym razem z tego co przylukałam... w każdym wieku się gapią to chyba ich jedyna rozrywka

Gość la fille
sama pochodzę z miasta, ale mój facet jest ze wsi i absolutnie nie zgadzam się z tym, że Ci ludzie są jacyś dziwni! powiem więcej, wiadomo, że nie każdy, ale człowiek ze wsi jest bardziej słowny, wie, co to prawdziwa przyjaźń i ma o wiele mocniejszy kręgosłup moralny. Mój facet ma wyższe wykształcenie, pracę i nigdy nie jeździł ciągnikiem;) ponadto myślę, że ci z "wielkiego miasta" są nieraz puści i egoistyczni. Ale muszę przyznać, że też zauważyłam, że ludzie na wsi spoglądają do aut. i wiecie co, myślę, że w mieście gapienie się do aut jest zaklepane dla "blachar" a na wsi ludzie leją na to, czy to blacharstwo i po prostu z ciekawości sobie patrzą a co!:)

Gość dam dam jam
ale ja nic nie chce od bawienia sie w domek, sama się bawiłam całe dzieciństwo :):)

Gość o zgrozo
mieszczuchhahha-BRAWO

Gość mieszczuchhahha
a tak ogólnie rzecz biorac i na wsi i w miescie bywaja ludzie dziwni , w naszej subiektywnej opinii.A po za tym po to maja ludzie oczy , zeby patrzec , a nie chowac sie do domu , gdy zobacza , ze samochod jedzie...masz problemy autorze...

Gość małolat karol
hahaha to u nich normalne, mam wujka na wsi.Czasem stoje z kolegami ktorzy sa ze wsi i jak nadjezdza jakis samochod to tak sie gapią ze nie wiem co o tym sadzic.Mieszkam w miescie i nawet nie zwracam uwagi na przejezdzajacy samochod.Smiac mi sie z nich chce ale zdaje mi sie ze to wszystko z nudów

Gość a ja się zgodzę
generalizując oczywiście, co do odmienności ludzi żyjących w mieście i na wsi na wsi wydają mi się ludzie zdecydowanie bardziej życzliwi i pomocni, ale ich chęć wiedzenia wszystkiego o każdym i mentalność prawie średniowieczna zniechęcają

Gość o zgrozo
człowieku-na wsi każdy zna auto sąsiada,więc jesli pojawia sie jakies obce,poprostu zwraca uwagę.Nic w tym dziwnego

Gość Ło matko jedna
My tu na wsi nie tacy wcale biedni, mamy wyjebiste chaty, ogrody z fontannami, tarasy i kolektory słoneczne, a w garażu po dwie be em ki - nówki z salonu, albo jakiś mierciedes tyż nowy. Grecja i Chorwacja, czy Egipt już nam się przejadły, ostatnio balujemy na Dominikanie, żal nam mieszczuchów , że tak w tych ciasnych blokach muszą siedzieć i smog wdychać. walą nadgodziny w firmach moich sąsiadów zza płota, a jak czasem do nas zajadą to aż nam oczy wyłażą, że to takie bidne i ciekawsko sie tylko po wsi rozgląda.

Gość same bojcory sa na wsi
i mocherowe berety

Gość la fille
no wiecie, wścibskie plotkary to zazwyczaj takie starsze babki, które nie mają co robić to i plotkują;) ale co w mieście takich nie spotkaliście? przecież wsie są mniejsze więc im ploty szybciej się roznoszą, podobnie jak na osiedlu:)

Gość NUSZELECZKA
A ciekawe , czemu w miescie ludzie za drzwiami stoja i podsluchuja co sie dzieje , albo w okna pATRZA- EHH, ZNAM TO Z AUTOPSJI ,MAM TAKICH SASIADOW...

Gość la fille
heh, NUSZELECZKA ja też mam właśnie takich sąsiadów, cała kamienica niemal zamieszkała przez emerytów... :)

Gość dam dam jam
ale takich topików to nie zakladają, tylko po wsi łatwo jeździć. A że prostaki, a że mało wyksztalceni, że śmierdzą, że się gapią, że to, że siamto...

Gość żal mi was
Co wy wiecie o wsi, co?? Sama na niej mieszkam i wcale nie jest tu tak jak wy sobie to wyobrażacie!! A chorzy psychicznie ludzie przeważnie są hospitalizowani w mieście, czyli tam jest ich więcej! Downy jedne niedorozwinięte!!

widac \"mieszczuchy\" jak jada przez wies o sie gapia na \"wiesniakow:classic_cool: czyli na jedno wychodzi:P

Gość bvbvvb
a moim zdaniem ludzie ze wsi są spoko, są wyluzowanie nie to co perfidne mieszczuchy ktore mysla tylko o tym jak mieć fajniejszy ogrodek od sąsiada i wykiwac kogos na kase ;-/

Gość paratarata
setunia , dobrze powiedziane;))

Gość estab
też nie lubię wsi i typowych jej przedstawicieli