Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bombonek

Co z tym okresem?...

Polecane posty

Gość Bombonek

Jeśli temat już był - przepraszam. Oczywiście pewnie był, ale ja jestem ślepa.. Biorę pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych w moim życiu. Dla ścisłości dodam, że są to "Logest". Sprawa wygląda tak: 29 czerwca (w pierwszy dzień okresu) wzięłam pierwszą tabletkę. Mój okres trwa już 12 dni. Zostało 9 tabletek. Nie wiem kiedy skończy mi się ten okres, ale załóżmy, że jutro. I co, będę miała 8 dni spokoju a potem dostane znowu okres? >.< Czy po skończeniu opakowania, na bank dostanę ten okres? Czy może 29 lipca? Czy mogę go nie dostać a i tak mam zrobić sobie 7 dni przerwy mimo, że okresu nie ma, a potem zacząć kolejne opakowanie po 7 dniach?

bierzesz tabletki do konca a potem robisz 7 dni przerwy i w 8 zaczynasz nowe opakowanie.niezaleznie czy ten okres bedzie czy nie. moze byc bardziej skapy bo zalezy jak twoj organiz zareaguje na tabletki

bierzesz tabletki do konca a potem robisz 7 dni przerwy i w 8 zaczynasz nowe opakowanie.niezaleznie czy ten okres bedzie czy nie. moze byc bardziej skapy bo zalezy jak twoj organiz zareaguje na tabletki

przeczytaj sobie dokładnie ulotkę. na pewno będzie o plamieniach śródcyklicznych, które mogą się pojawiać przez 3 pierwsze opakowania. i niekoniecznie dostaniesz okres zaraz po skończeniu opakowania; może się pojawić albo i nie, zobacz w ulotce, co pisze na ten temat. ważne żebyś zaczęła następne opakowanie po tych 7 dniach przerwy, bez względu na okres