Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meribelka

czy tak moze wygladac rak skory?????

Polecane posty

Gość meribelka

od dwoch miesiecy mam na lydce od wewnetrznej strony tak z boku plamke czerwona srednicy ok 1,5 milimetra. to wyglada jak krwiaaczek ale jakos dlugo sie utrzymuje. jest lekko wypukle. jak sie nacisnie robi sie blade. jak sie pusci skore znow naplywa krwia. moze to od golenia, moze cos innego. ktos moze sie orientowac??

Gość ghjkl
a czasem nie ukąsił Cie kleszcze,ostatnio czytałam że właśnie tak jak opisujesz wyglada borelioza od ukąszenia kleszcza

Gość meribelka
nie nie mialam kleszcza

Gość ////////////
mój 3-letni synek ma identyczną zmiane tylko wielkości główki od szpilki - tak samo sie zachowuje przy dotykaniu go i ma go ok 3mcy wszyscy naokoło mówia mi ze tak sie tworzy pieprzyk...

Gość meribelka
nie mam wielu pieprzykow. zauwazylabym gdyby te niektore tak sie tworzyly. a one poprpsu sie pojawialy

Gość ////////////
no nie wiem, ale najlepiej to wybrać się do dermatologa-on napewno cie uspokoi :)

Gość meribelka
no wybralabym ale sie boje.

Gość ////////////
bez przesady, ja tez sie wybiore z dzieckiem jak to sie nie zmieni... a wogóle to skad ta mysl o raku?

Rak skóry objawia się w postaci zmian skórnych, takich jak przebarwienia, guzki, strupy lub owrzodzenia. Zmiany te rozwijają się najczęściej na obszarach skóry, które wystawione były na nadmierne działanie słońca, np. na twarzy lub stronach grzbietowych dłoni. Rak skóry może jednak rozwinąć się w dowolnym miejscu ciała. Istnieją dwa, najczęściej występujące rodzaje raka skóry: podstawnokomórkowy i kolczystokomórkowy. Rak podstawnokomórkowy wzrasta bardzo powoli (kilka lat) i zwykle nie daje przerzutów, natomiast rak kolczystokomórkowy rośnie szybciej i może dawać przerzuty do węzłów chłonnych, jeżeli nie jest leczony. czerniak skóry stanowi 5% wszystkich nowotworów złośliwych skóry. To nowotwór złośliwy rozwijający się z melanocytów skóry, błon śluzowych lub naczyniowej oczu. Podstawowe objawy wskazujące na czerniaka skóry to: ciemna, nierównomiernie zabarwiona plama (może mieć postać guzowatą) o nieregularnym kształcie brzegów i wielkości przekraczającej 6 mm. Zmiana może dawać objaw swędzenia. Mniej groźne są czerniaki rozwijające się na kończynach, jednak faktem jest, że czerniak jest najgroźniejszym nowotworem skóry. Charakterystyczne dla obu rodzajów raka skóry jest to, iż zmiana skórna rozrasta się. Często jednak zmiana taka postępuje bardzo powoli i może być trudna do zauważenia. Pierwszym objawem raka skóry jest pojawienie się brodawki lub ranki, która nie goi się, a ocierając się o bieliznę lub kołnierzyk przeszkadza. Objawy te powodują, że chory zwraca się do lekarza. Raki te można prawie zawsze wyleczyć usuwając je chirurgicznie.

Gość jukrecja
Ostantio czytałam nietypowe rzeczy na temat leczenia raka. Artykuł mówił, że nafta lecznicza taka między innymi która znajduje się w preparacie urt-oil, pomaga w leczeniu nowotworów. Ponoć ma właściwości wysuszające, czy ktoś może coś wie na ten tema?

Gość żfakkkkkk
Max, zacznij się wypowiadać, jak sam na raka zachorujesz i się tymi cudownymi metodami wyleczysz, dobrze? Bo to mocno nieładnie tak drwić z ludzi naprawdę chorych i zdesperowanych.

Gość joasia892
Rak skóry to poważna sprawa i nie można jej lekceważyć. Jeśli mamy jakieś podejrzenia, to jedyną opcją jest wizyta u specjalisty. Gdyby niestety okazało się, że coś jest nie tak, to poszukaj dobrego specjalisty do wycięcia zmiany. Polecam chirurga plastycznego z Krakowa - dr Rafała Pabiańczyka.