Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka

do mam okolorocznych dzieci

Polecane posty

Gość qqqrka

czy zmieniacie swoim dzieciom pampersa w nocy??Nawet jak trzeba je rozbudzic??? Czy wystarczy jak zakladacie wieczorem i rano jest pelny ale nie przesiaka na zewnatrz??? i w zwiazku z tym czy poicie w nocy czyms dzieci??? Jakich pieluch uzywacie???? Tak pytam bo moj maly zawsze rano wstaje przemoczony jak nie zmienie mu w nocy, a prawie nic nie pije w nocy

Gość Oczy węża
Jakieś dziwne teorie co do tej tetry,ale to tylko moje zdanie. Rocznego dziecka w nocy się nie powinno już dopajać-przynajmniej wg.wskazań podręczników. Ja używam hugges premium. Świetnie chłoną wilgoć. Nie przemakają,spokojnie wytrzymują noc,czyli od 20 do 6 rano. Mam prośbę jeszcze odnośnie tej tetry-gdzie tu wyższość higieniczna nad pampersami?

Może pieluszki których używasz są za małe, albo za duże??? Nie wyobrażam sobie żebym miała w nocy wstawać żeby pieluchę zmienić roczniakowi i co do zachowania higieny mają tetry??? większość kobiet właśnie szczególnie na noc zakłada pampersa, a tu jakaś nowa teoria

Gość lalllla
ja tez nie zmieniam dla rocznej cory w nocy pampersa, zmienilam moze do 3 miesiaca jak sie budzila , teraz to juz nie pije nic w nocy , ale nawet jak pila jakis czas temu, to nie zmienilam ,

Gość qqqrka
no wlasnie kupilam pierwszy raz te haggisy ale jeszcze nie uzywalam. Sprobuje w takim razie dzisiaj. Moj synus od zawsze bardzo czesto sie budzil w nocy na mlako, potem na picie, to korzystalam z tego i zmienialam. Ale od pewnego czasu spi o niebo lepiej i bywa ze juz sie nie budzi wcale, dlatego sama tez juz nie chce go rozbudzac:)

Gość qqqrka
a ma 10 mies

Gość Oczy węża
Qrka,one są naprawdę dobre. Próbowałam już różnych-hagges klasik,happy,ale te mi najbardziej do gustu przypadły. Org.pampers też używałam,ale dla mnie nie były lepsze. Sprawdź jeszcze jedno-z doświadczenia wiem,że jak dziecko dochodzi wagowo do górnej granicy dla jakiej są przeznaczone pieluchy,np waży ponad 5 kg a pieluchy są do 6,to one lubią w nocy przeciekać. Albo jak zbyt luźno zapniesz.

Jaki rozmiar pieluszek używacie i ile waży twoje dziecko?? Mój też przesikiwał nawet pozornie puste pampersy ale tylko w czasie gdy przechodziliśmy z rozmiaru na rozmiar

hej,moj za 2 tyg skonczy roczek:) Juz od dawna nie zmieniam pampersow w nocy,bo od dawna spi cale noce ,nie budzi sie wiec nie widze potrzeby budzenia dziecka.Ja nie dopajam go,bo z tego powodu tez nie bede wybudzac dziecka,a jak zdarzy sie ,ze sie przebudzi to tez nie dostaje pic,nie przyzwyczajam do tego.Ja uzywam pampersow,nie przesiakaja w nocy,a pieluszka nie jest bardzo nasiaknieta.mnie sie wydaje,ze masz nie dopasowany rozmiar pieluszek A z ta tetra to nie wiem co napisac.Przeciez dziecko nasiusia raz i potem pol nocy lezy w mokrym,za nim mama wsatnie i przebierze?????????????Czy co godzine trzeba wtedy wstawac i sprawdzac?????????????Bzdura z ta tetra. .pozdrawiam

Gość Oczy węża
A jeszcze jeśli mogę się powymądrzać trochę;)prawidłowy sen nocny,czyli taki,że śpi się całą noc bez przerwy,to czynność,której się trzeba nauczyć. Jeżeli budzimy dziecko w nocy przewijaniem-nie mówię tu o wyjątkowych sytuacjach tylko o powszechnej praktyce-to owo dziecko nie nauczy się,że trzeba się kłaść spać wieczorem i wstać rano. Będzie myślało,że trzeba wstawać w nocy. I takim sposobem przewijająca w nocy mama samej sobie funduje zamiast roku to trzy lata nieprzespanych nocy.

Gość Oczy węża
Nie będę się chwalić,ale na moim dyplomie ze szkoły średniej pisze że ukończyłam wydział opiekunek dziecięcych w liceum medycznym;)

Gość ja tez kupuje tylko huggis
huggis premium to wg mnie najlepsze pieluchy-owszem moze i drozsze ale warte swej ceny.wyprobowlam juz wszystkie pieluchy-pampersy zielone uczulaja synka,inne przesikiwal a huggisy sa super-przewiewne i nic sie nie wylewa a do tego.....ladne;) mlody ma 9kg i uzywamy 4

Gość Oczy węża
Nie chce się chwalić,ale skończyłam liceum medyczne,wydział opiekunek dziecięcych tijo:) a propos-mój synek też ma na drugie krzysztof

Gość Oczy węża
Kasuje mnie,to się pożegnam:(

Gość qqqrka
no dzieki. Widze ze dobry zakup zrobilam.dzis sprawdze czy daja rade te haggisy.dzieki

Gość hmmm...pieluszki
moj syn ma 11 m-cy od 3 m-ca zycia przesypia całe noce nie dopajam g w nocy i nie zmieniam pieluchy kupuje oruginalne pampersy i nie wstał mi jeszcze rano mokry :)

Gość Oczy węża
No i wyszłam na snobkę,powtórzyłam się. Ale to przez to,że nie widziałam swoich postów. A co do ceny huggisów premium,to wcale nie są droższe od innych. 72 szt.kosztują niecałe 40zł. Teraz jest w tesco promocja.

Gość Oczy węża
No i wyszłam na snobkę,powtórzyłam się. Ale to przez to,że nie widziałam swoich postów. A co do ceny huggisów premium,to wcale nie są droższe od innych. 72 szt.kosztują niecałe 40zł. Teraz jest w tesco promocja.

Gość Oczy węża
Tijo-u mnie krzysztof mały ma po tacie

Gość a ja czasem zmieniam
pieluszke w nocy mojemu rocznemu dziecku - zwykle jak sie wierci to znaczy ze bylo siusiu . przewijam na snie - dziecko mi sie nie budzi . w nocy nie dopajam ani nie karmie . zwykle po kolacji nie robi siusiu i dlatego robi w nocy . ale to nie jest tak ze tak sie spompuje ze wszystko jest mokre - ja po prostu nie lubie jak moje dziecko spi w mokrej pieluszce . uzywam pampersow - sa chlonne no i co z tego - to nie pojemnik na mocz .

Gość Oczy węża
I nie dowiedziałam się gdzie ta wyższość tetry nad jednorazówkami:(

Gość magdalenaaaamagda
huggisy sa super, tylko nie classic a premium przewijac skonczyłamjak miała 3 miesiące. nie wolno dziecka wybijac ze snu. a tetra??? dla wielbicielek ekologii owszem :) ale ja jestem zbyt leniwa ;)

Magdalenaaamagda:) tetry też nie są super ekologiczne bo mnóstwo energii się zużywa na pranie no i detergenty oraz zużycie wody:(

Gość po co wybudzac
dziecko? Zakladasz pampersa i spi do rana

Gość magdalenaaaamagda
tijo więc już wogóle nie mam obiekcji co do jednorazowych :):):):):) uważam ze huggies są lepsze od pampersów mają lepsze zapięcia i nie przeciekają właśnie, tylko trzeba rozmiar dobry wybrać. A przewijanie w nocy to dokładanie sobie roboty i stresowanie dziecka, podobnie jak zakładanie tetry na noc. Dziecko w nocy ma spać i się wyspać, a nie stresować że ma mokro w dzien jak ktos lubi - proszę bardzo :)

Gość ja tez kupuje tylko huggis
ja kupuje tez w tesco i place 49zl za 66 sztuk-porownujac do innych cen to jednak sa troche drozsze

Gość magdalenaaaamagda
to drogo dość. Ja kupuje po promocjach i zazwyczaj po 39 złotych za megapake najczesciej w biedronce są przecenione ale za 49 to jeszcze nie zdażyło mi się kupić w auchan są tez czesto przecenione, najczesciej kupuje za 39, góra 45 złotych