Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubasss

poóżcie mi proszę- tycie i okres

Polecane posty

Gość grubasss

już nie wiem do kogo mam sie zwrócić o pomoc. otóż lecze się u endokrynologa na początku brałam tabletki Duphfastom, jednak wydawało mi sie ze jestem po nich gruba. swoja droga przez 9 miesiecy nie miałam okresu i wtedy też strasznie przytyłam. Przy braniu tych leków (duphfastom) chociłam na siłownie, ćwiczyłam codziennie, ograniczyłam jedzenie, piłam tylko wodę....niestety nie schudłam nawet 1 kg:(. gdy poszłam do mojego lekarza i powiedziałam jej o moich problemach ona powiedziła mi tylko żebym mniej jadała.....ale jak można już jesc mniej?? nie wiem juz co mam zrobic zeby schudnąć. Teraz biore inne leki lutenyl...czuje sie lepiej. Jednak nadal nie moge schudnąć. Moje pytanie wiąże się z tym...czy mogę brać jakieś leki na odchudzanie np. Zelixe albo meridie podczas tego leczenia.? poki co wywołuje okres tymi tabletkami ale jak przestane je brac i zaczne brac leki odchudzające moze sie zdarzyc tak ze znów nie bede miałaokresu. Dodam tylko ze mam 22 lata 176cm wzrostu i ważę 81kg :( . prosze poóżcie!!!!

Gość pytanie do...
na jakiej podstawie lekarz przepisał ci te leki?? miałaś robione badania hormonalne??

Dobra rada: zmień endokrynologa i to w podskokach! Ja sama leczę się u swojego od dwóch lat, a takich problemów nie miałam. Poza tym na meridię musisz mieć receptę, najlepiej właśnie od endo. po zrobieniu konkretnych badań.

Gość grubass
tak oczywiscie miałam szereg badań hormonalnych na podstawie których wypisała mi leki. Ale ona nie rozumie tego że ja tyłam, a teraz jestem gruba i chciałabym to zrzucic. boje sie ze znów przytyje. a ona do mnie \"mniej jesc\" a ze schudnieciem na pewno bedzie problem. to mnie nie pociesza.

Gość pytanie do...
może idź na konsultację z tymi wynikami do innego lekarza , najlepiej poleconego...albo jeżeli masz czas wpisz te wyniki tutaj jest tu dużo dziewczyn które się znają ...a jak wyglądają wyniki tarczycowe??

Gość grubass
niestety nie mam tych wyników są w karcie u lekarza. u mnie nie ma innego lekarza lepszego i tak jezdze 100 km zeby jakas mądrzejsza była. brakuje mi hormonu w 2 fazie...tak ze biore te tabletki od 16 dnia cyklu

Gość pytanie do...
szkoda że nie oddał ci wyników choć powinien bo wyniki są twoje, masz zawsze prawo skonsultować je z innym lekarzem. Z tego co piszesz to masz niski progesteron...jedną z przyczyn może być brak owulacji...a jeżeli nie masz owulacji to musi być inna przyczyna...może jakiś inny hormon??...wiesz w organiźnie występuje reakcja łańcuchowa, czasami rozchwiany jeden hormon powoduje rozchwianie drugiego...zastanawia mnie dlaczego on ci nie oddał tych wyników??!! a jak dawno je robiłaś?? a może poproś go o następne skierowanie. Tycie raczej nie jest skutkiem niskiego progereronu, ale może być innego np.tarczycowego (np niedoczynność),wysokiej prolaktyny i pewnie innych których ja nie znam jako laik, może inne dziewczyny się tu wypowiedzą... następnym razem jak zrobisz wyniki to sobie na wszelki wypadek skseruj....choć ja robiłam już tyle wyników i nigdy mi lekarz ich nie zabierał