Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca883

co lepiej studiować finanse czy pielęgniarstwo?

Polecane posty

Gość pytajaca883

wiem że na pozó głupie pytanie ale ciągnie mnie do obydwu..Każdy podoba mi sie na swój sposób...I nie wiem co wybrać...

Gość taaaam
oczywiście, że finanse ! chcesz byc pielęgniarką i zarabiac 1200 zł? :o

Gość a to moje zdanie
to drugie

Gość a to moje zdanie
pielegniarki wcale tyle nie zarabiaja jak ktos wyzej napisal

Gość nmnmnggf
finanse lub medycyne, jak pielegniarka to mozesz najwyzej wyemigrowac, w polsce swojego biznesu nie zalozysz... a po medycynie - do 35 roku zycia - ssanie od rodzicow, ale potem gabinecik, renoma i hulaj dusza...

Gość ewelekaaaa
teraz w h... ludzi jest od "finansow". pieleniarka tak - jesli chcesz wyjechac za granice.

Gość taaaam
moja mama jest pielęgniarką i właśnie tyle zarabia więc wiem co mówie :o do tego pielęgniarki są popychadłami od najcięższej roboty ale nikt ich nie ceni, taka prawda - jeżeli już to medycyna

Gość 145967458523147
taa w chooj od finansów? sprawdz lepiej ile osób studiuje na tych kierunkach:O malo osób bo społeczeństwo głupieje i boi się matematyki na studiach proporcje na mojej uczelini administracja ok 300 studentów finanse ok70:O

Gość To zalezy..
Albo chcesz miec urozmaicenie i troche wysilku fizycznego i biwakowania przy rozkladaniu bialych miasteczek na Wiejskiej, albo chcesz meic w reku pieniadze (niekoniecznie twoje)ale miec i nimi operowac :)

Gość a to moje zdanie
twoja mama to ma pewnie pol etatu

Gość taka jedna piguła
polecam pielęgniarstwo,zarobki sa juz lepsze,pracuje 18 lat ,w dyzurach,zarabiam ok.2100zl na reke.poza tym praca ciekawa,ciezka rowniez ale daje satysfakcje-musisz jednak lubic taka prace,bo inaczej nie bedziesz czula sie spelniona.powoli ten zawod skazany jest na wymarcie-tak w cudzysłowiu,po szkole na bank znajdziesz zatrudnienie...finansistow jest duzo,pielegniarek rok ,w rok ubywa.mysle,ze za pare lat,obudza sie CI na wyzszych szczeblach wladzy i beda musieli docenic ten zawod...to tak z ogolna...po licencjacie zawsze mozesz isc na studia o kierunku medycznym-to tez jakas obcja na wieksze zarobki.

Biurwa od rachunków zarabia lepiej niż pielęgniarka i ma większe możliwości awansu. Za to pielęgniarka ma większą zasługę w niebie :P

ja kończe licencjata na pielęgniarstwie w tym roku, po pierwsze wbrew obiegowej opinii studia łatwe nie są zwłaszcza na I roku kiedy ma się fizjo i anatomie, a jeśli do tego studiuje się na najstarszej uczelni w kraju ( która musi być naj naj naj ) to trzeba być naprawdę przekonanym ze to chce się robić u mnie wiele osób myśli teraz o innych studiach bo choć praca jest ciekawa, to jednak to nic miłego kiedy pacjenci tobą pomiatają albo traktują jak służącą (oczywiście nie wszyscy), ma się sporo pracy a szanse na zarobki i samodzielne utrzymanie i życie w mieście praktycznie znikome ( no chyba że wegetacja) i po samych 2 latach praktyk człowiek czuje że kręgosłup nie ten co za młodu:P mimo wielu minusów jest też wiele plusów :) ale szczerze mówiąc jeśli się idzie na te studia jedynie z chęci pomagania innym i zainteresowania naukami medycznymi to trzeba się uzbroić w masę cierpliwości, wytrwałości i optymizmu

Gość zwiariować można
jeśli zarabia 1200 to jest pewnie salową, no ale coz też dobrze tylko praca ciut inna obecnie pielęgniarki dobrze zarabiają, ale oczywiście muszą miec skonczone dobrą szkołę, z teg oco wiem szczególnie dobrze powodzi się tym w szpitalu