Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaufajMi....

tabletki anty i płodność

Polecane posty

Gość zaufajMi....

siemka. Mam zamiar brać tabletki anty bo juz nie wytrzymuje z prezerwatywa ;) czy biorąc tabletki anty o stalej porze i codziennie (nie wiem jaka godzina najlepsza:(?) moge sie kochac nawet w dni plodne !? nawet w te bardzoo plodne? czasem zdarza sie nam ze robimy to dziennie.. :P a czasem nawet 2 razy na dzien :P bo za 1 razem szybko dostaje i chwile odczekujemy i zaczynamy na nowo. Tabletki ochronia mnie przed ciaza? nawet w takich warunkach :PP?

Gość antoine
sama nazwa ANTYKONCEPCYJNE a więc chronią przed ciążą. nie masz dni płodnych, gdyż nie masz owulacji, tabletki ją zatrzymują.

Gość zaufajMi....
aha no to super ;) wiec bez problemu moge to robic codziennie nawet po kilka razy? ;))

Gość antoine
tak :) tylko przy pierwszym opakowaniu lepiej jest się zabezpieczyć dodatkowo tak na zaś, a potem to juz tylko miłej zabawy :D

Gość zaufajMi....
nie rozumiem.. kiedy zaczynam brac pierwszy raz opakowanie powinnam 7 dni albo nic nie robic albo zabezpieczyc sie prezerwatywa :P poźniej juz wszystko normalnie? :)) A kiedy bede brac w drugim miesiacu tabletki czyli nastepne opakowanie to tez musze 7 dni odczekac? czy juz nie musze ;P?

Gość antoine
jedni mówią, że juz od pierwszej tabl jestes zabezpieczona, ale moj lekarz powiedzial, ze przez pierwszy cykl powinnam sie lepiej zabezpieczac dodatkowo, a potem, przy drugim i kolejnych opakowaniach nie musze, moge juz spokojnie uprawiac seks bez zabezpieczen i ograniczen nawet podczas 7 dniowej przerwy kiedy powinien wystapic okres.

Gość zaufajMi....
aha dziekuje ;) zapamietam aby sie powstrzymac albo zabezpieczyc sie dodatkowo przez ten tydzien po wzieciu pierwszej tabletki ;) a Rozmawialam jeszcze z mama o tym i ona mowila ze jak brała tabletki i dostala np okres 12 to musiala od tej 12 tabletki zaczac... teraz tez tak jest?

Gość antoine
nie, jesli np dostaniesz okres rano to tabletke i tak mozesz wziać wieczorem, byle pierwszego dnia miesiączki. ale chyba nie zrozumiałas :) moj lekarz powiedzial, ze lepiej zabezpieczac sie nie tylko przez 7 pierwszych dni brania, ale przez cale pierwsze opakowanie, fakt , ze dla spokojnej głowy, ale lepiej niech organizm przyzwyczai sie do takiej duzej zmiany :)

Gość boze uchowaj
ile ty masz lat, ze taka zerowa wiedza :o ale seksic to sie chce :o

Gość antoine
ale dobrze, że się chociaż zabezpiecza.

Gość zaufajMi....
dlaczego zerowa wiedza? ja nigdy nie brałam tabletek dlatego chce sie wszystkiego wypytac ... nie rozumiem cie :/ a ciebie antoine juz zrozumialam ;)) ale nie wiem czy ty mnie :PP chodzilo mi o to ze jak np dostane okres 12 czerwca to musze tabletke brac 12 w opakowaniu czy moge zaczac od 1? bo moja mama jak kiedys brała tabletki to lekarz jej powiedzial aby brala tabletke tą w ktorym dniu dostala okres, czyli 12 czerwiec 12 tabletka 23 czerwiec 23 tabletka... ale troche mi to nie pasowalo jak musi byc 7 dni przerwy a 8 dnia trzeba zaczac nowe opakowanie:P

Gość antoine
ah o to Ci chodziło :) więc tak, pierwsze opakowanie w Twoim życiu zaczynasz brać tego nia, którego dostałaś krwawienia, czyli jeśli jest to 12 czerwiec, to 12 czerwca bierzesz pierwszą tabletkę. bierzesz je przez 21 dni, potem robisz 7dniową przerwę, kiedy ma wystąpić krwawienie, a 8 dnia zaczynasz kolejne opakowanie :) mam nadzieje, że teraz już jasne :)

Gość zaufajMi....
ale kolejne juz zaczynam od 1 tabletki? tak juz wszystko jasne ;) bardzo ci dziekuje ;***

Gość antoine
tak, od pierwszej, w 8 dniu przerwy :) pozdr

Gość zaufajMi....
heh dalej siebie nie rozumiemy 12 czerwiec zaczynam brac dwunastą tabletke w opakowaniu? czy pierwsza? :PP moja mama musiala brać dunasta tabletke bo to był dwunasty dzien :P

Gość antoine
ojjj ale Ci mama namieszała. teraz jest tak, w opakowaniu wiekszosci tabletek masz wypisane dni tygodnia. jesli 12 czerwiec to sroda to bierzesz ta tabletke, przy ktorej jest napisane sroda itd.

Gość antoine
jesli są liczby to faktycznie jesli 12 czerwiec to bierzesz 12 tabletke.

Gość zaufajMi....
heh no własnie ;] dziekuje ;))

Gość zaufajMi....
a o ktorej ty bierzesz tabkletke? bo czytalam tez topiki w ktorych dziewczyny pisaly ze biora o 10 a potem idą do ubikacji za wieksza potrzeba i sie boja ze razem z tym tabletka poszla :|

Gość antoine
najlepiej brac w godz wieczornych, ja biorę o 21. "za wieksza potrzebą" hehe to nie ma wplywu, wplyw maja tylko wymioty i OSTRA biegunka i tylko wtedy jesli wystapily do 4 godz od polkniecia tabl :)

Gość zaufajMi....
aha no to juz wszystko wiem ;)) mi by pasowala godzina 22.30 :P albo rano ale bym musiala do szkoly z tabletkami chodzic ;P

Gość antoine
a ile masz lat?

Gość zaufajMi....
wszystko wiem?? hahaha ciagle jakies nowe pytania mam :P nie wkurzasz sie ze tak ciagle pytam i pytam :P?

Gość antoine
nie, dobrze, ze pytasz, a nie bezmyslnie pakujesz się w hormony :)musisz tylko zwrocic uwage na to, ze bardzo czesto wystepuja nieprzyjemne skutki uboczne.

Gość zaufajMi....
w listopadzie skoncze 18 lat

Gość antoine
aha to na luzie :)

Gość zaufajMi....
tak wiem czytalam tez inne topiki. ale jeśli zwrociłabym tabletke ktora by sie nie wchłonela to biore nastepna? nie stanie sie nic? nie zabraknie mi tabletek na dlasze dni :P? ahaa i czy moge wziasc tabletke wczesniej niz o tej godzinie ktorej wzielam? wydaje mi sie ze sie nic niestanie, bo jak wezme poźniej to wiem z emusze zmiescic sie w 12 godzinach :P

Gość antoine
tak, mozesz wziac nieco wczesniej, wazne by o tej samej porze,nie musi byc o tej samej godz :) jesli bys zwymiotowała to w ulotce masz napisane co powinnas zrobić , albo wziac kolejną albo podejmujesz inne kroki, zalezy to od tygodnia w kotrym bierzesz. ale w ulotce jest to jasno wytlumaczone, wiec jak nie bedziesz wiedziala, to wystarczy ze do niej zajrzysz :)

Gość zaufajMi....
okk ;)) juz nie mam pytań ;) jeszcze raz dziekuje ;*** i przepraszam za stracony czas ;***