Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gracjana1212

south beach bardzo skuteczna służę poradą

Polecane posty

Gość gracjana1212

witam, skonczyłam własnie pierwszą fazę diety plaż południa i musze przyznac, ze to jest to pierwsza dieta na której udało mi sie wytrzymać całe dwa tygodnie... (dotychczas wytrzymywałam co najwyzej 5 dni;)) kupiłam ksiązkę o tej diecie, więc myslę że posiadam dosc konkretną wiedzę, aktualnie jestem w fazie 2. jesli któras z forumowiczek bądz forumowiczów ma jakies pytania to chętnie pomogę oraz wymienię doswiadczenia, gdyż wiem jak cięzko schudnąć.

Gość comcomcom
a ty sie lansujesz? przeciez sa topiki na ten temat poza tym ta dieta na dluzsza mete juz nie ejst taka super

Gość małaa mii
ja mam pytanie? Jaki nabiał jadłas? wiem ze w tej diecie można jesc w pierwszej fazie tylko hudy nabiał. mozesz podac jakies przykładowe produkty? Ps. ile schudłas podczas pierwszej fazy?

Gość gracjana1212
schudłam 4,5 kg. jadłam chudy twaróg, jaja, beztłuszczowe jogurty itp zresztą zaraz napiszę listę z ksiązki i podam moje przykładowe posiłki

Gość gracjana1212
a w odpowiedzi na wczesniejszy post nie lansuję się, przeciez nie mam z tego zadnych korzysci, chce pomóc. sama czytałam fora o tej diecie i przeglądałam stronki wiec z własnego doswiadczenia wiem że niektóre informacje nie pokrywają się ze sobą, dlatego chciałam rozwiac niektóre wątpliwosci jesli ktos chce, nie rozumiem czemu chęć pomocy jest uwazana za lansowanie się, to głupota, po co się lansowac jak i tak nikt z nas się nie zna.

Gość gracjana1212
hudy nabiał czyli ser zolty jaki uwarzasz jec pozatem jurz na samwpierw zacznij sie mierzyc bo zobaczysz jak zajebiscie ci pujdzie najbardzij hudna cycki

Gość xjjjssssssssssssss
a ty uwazszasz ze masz wiekszaa wiedze od osob ktore duzej sa na diecie? przeciez na innych forach dziewczyny sa duzej i wiedza lepiej wiadomo ze na poczatku sie chudnie jak bedziesz duzej to wtedy bedziesz znala diete

Gość gracjana1212
"beztłuszczowa smietanam pól na pól z mlekiem-dwie łyzki reszta produktów dozwolone dwie szkl dziennie: jogurt grecki beztłuszczowy jugurt naturalny 0% lub niskotłuszczowy maslanka 1% lub beztłuszczowa mleko 1% lub beztłuszczowe mleko sojowe niskotłuszczowe

Gość gracjana1212
nie korzystam z wiedzy własnej a z ksiązkowej i nikogo nie zmuszam do korzystania z tego, a jesli ty nie chcesz skorzystac to po co zasmiecasz forum?

Gość gracjana1212
sorry ze taka jestem oschla ale wkurw mam na te tuste lahony a znamy sie juz dobrze mam pytanie z innej beczki Hmm... Może to trochę dziwne pytanie. Od zawsze używam podpasek, a teraz chciałabym spróbować tamponów. Dlatego mam kilka pytań (może i głupich, ale proszę odpowiedzcie): Od razu też zaznaczę że mam obfite miesiączki! 1. Czy podczas zakładania tamponu się pobrudzę od krwi? 2. Jak to jest podczas zmiany? Wyciagam stary tampon i zakładam od razu nowy? I co wówczas z bielizną? Przecież chyba jak się po założeniu tamponu nie podmyję to zakrwawię bieliznę? 3. W domu w toalecie mam umywalkę, więc jeśli przed założeniem nowego tamponu i po założeniu trzeba by się podmyć to nie ma sprawy... Ale jak to zrobić w publicznej toalecie np. w szkole, restauracji, na imprezie lub u kogoś kto w toalecie nie ma umywalki (np. w bloku u kumpeli umywalki są w łazience, a w toalecie nie ma)? Przecież nie będę paradować nago poza kabiną lub z zakrwawionymi rękami Bardzo proszę wytłumaczcie mi wszystko... Bo ja wyobrażam to jeszcze jakoś w czasie końcówki okresu, gdy jest skąpy, ale 2 lub 3 dnia jak leci dużo krwi to średnio to widzę :/

Gość gracjana1212
mi cycki nie spadły póki co, a jesli chodzi o ser zółty to raczej gatunki które mają najwyzej 6 g tłuszczu w 30g , wymienione w ksiązce proponowane sery to amerykanski, cheddar, feta mozarella parmezan oraz ricotta aha i twarozek 1%, 2% lub beztłuszczowy

Gość i cjjdjj
jasne ze ci nei spadly bo dopiero zaczelas ja jestem na tej diecie pol roku i mam dwa rozmiary mniej a ile wazysz i mierzysz?

Gość gracjana1212
to radzę załozyc forum o tamponach, pozdrawiam

Gość gracjana1212
jak zaczynałam to ważyłam 70,5kg przy wzroscie 172. teraz waże 66kg

Gość gracjana 1212
to nie jedyny moj problem jak tak dalej bedzie bede musiala chyba targnąć sie na swoje zycie ....nawet niewiecie jakie to jest straszne bo juz sie zaczynam o siebie bac... najlepsze jest to ze z minutą kiedy zaczyna mi sie okres to wszystko mija...i pierwszy dzien okresu wydaje sie byc najszczesliwszym dniem w calym miesiacu....lecz jest nastepny problem bo gdy juz dostane ten okres to tak cholernie zaczyna mnie bolec biodro i pachwina i takie juz mam przesrane zycie... a do lekarza boje sie isc ze mi cos wykryje bo jeszcze mloda jestem... ale sb mi pomaga

Gość gracjana1212
albo taka sprawa Może do piękności nie należę ale już gorsze dziewczyny chłopaków miały ! No wiec. Spotkam jakiegoś chłopaka na dyskotece. Tanczymy chwile i jest pytanie czy moze mnie pocałowac a ja na to że nie bo za krótko się znamy... po chwili tanczenia idzie sobie. Tak jest zawsze. Jestem na wakacjach spotkam jakiegoś chłopaka. Pyta moich kolegów o mój numer a oni nie chcą mu dać numeru i za chwile traci zainteresowanie. Nawet jak już nawiążemy kontakt to po kilku dniach smsowania znajomość się urywa... co ze mna jest nie tak?

Gość gracjana1212
sory ale po co na forum o diecie piszesz o innych rzeczach i podpisujesz się moim nickiem, no sory, jak nikt nie chce skorzystac z moich porad to pa a chłopak nie dziiwie sie ze od ciebie na dyskotece ucieka:)

Gość bjjgjfgjfjg
ale czemu zaraz uciekszao normalne z ebachory sie nudza to jakie masz ardy? Jak jadlas podaj posilki

Gość gracjana1212
chetnie napiszę co jadłam i w jakich ilosciach oraz podam przepisy zaczerpnięte z ksiązki jesli to kogos oczywiscie interesuje.

Gość doreczka
Hej gracjana! Ja chętnie posłucham(poczytam) coś o tej diecie, bo niestety nie pierwszy raz się z nią zetknęłam. Napisz jak możesz na czym ona polega, jak długo powinna trwać i co można jeść. Będę wdzięczna za rady.

Gość doreczka
Miało być że pierwszy raz się z nią zetknęłam * :-)

Gość gracjana1212
oczywiscie doreczka chetnie napiszę. poczekaj chwile.

Gość gracjana1212
dieta ta została stworzona przez kardiochirurga-dr arthura agatsona i ma na celu poprawe stylu zycia jak i zrzucenie zbędnych kilogramow. dzieli się na trzy fazy w których mozna jesc poszczególne produkty, pierwsza faza jest najwydajniejsza, mozna scudnac od 3 do 6 kg. sporządzona została konkrertna lista produktów które mozna spożywac a które są zabronione. nie liczymy kalorii ani wielkosci porcji, jemy 5 posiłkow dziennie i na swoim przykładzie gwarantuję ze mozna jesc do syta,az poczyjemy sie przyjemnie najedzeni.

Gość gracjana1212
podam produkty które mozna spozywac, są to pewne informacje zaczerpnięte z ksiązki dr agatsona. WOŁOWINA CHUDE CZESCI DOLNA KRZYZOWA LIGAWA ŁATA POLEDWICA ROSTBEF ZRAZOWA DOLNA I GÓRNA DRÓB BEZ SKÓRY BEKON Z INDYKA MIELONE Z PIERSI KURCZAKA I INDYKA SAME PIERSI KURCZAKA LUB INDYKA CIELECINA GÓRKA UDZIEC WIEPORZOWINA CHUDY SCHAB WEDZONY POLEDWICA SZYNKA GOTOWANA OWOCE MORZA I RYBY PRAWIE WSZYSTKIE Z WYJATKIEM MARLINA I MIECZNIKA WSZYSTKIE SOJOWE SUBSTYTUTY MIESA KTÓRE MAJĄ MAX 6 G TŁUSZCZU NA PORCJĘ60-90G SERY ZÓŁTE TAK JAK PISAŁAM WCZESNIEJ NA TYM FORUM JAJA BEZ OGRANICZEN PRODUKTY MLECZNE TEZ PISAŁAM JUZ WCZESNIEJ ZA CHWILE NAPISZE WIECEJ

Gość doreczka
Brzmi interesująco! A jakieś przykłady?

Gość gracjana1212
ROSLINY STRĄCZKOWE SWIEŻE, MROZONE LUB PUSZKOWANE BEZ DODATKU CUKRU, BIAŁA FASOLA BÓB CIECIERZYCA CZARNA FASOLA SOCZEWICA SOJA WARZYWA TAKZE SWIEŻE LUB MROZONE, NALEZY ZJADAC MIN 2 SZKL DO OBIADU I LUNCHU BAKŁAZAN BROKUŁ BRUKSELKA CEBULA CZOSNEK CUKINIA KABACZEK FASOLKA SZPARAGOWA GRZYBY WSZYSTKIE JARMUZ KALAREPA KAPUSTA OGOREK POMIDOR POR RUKIEW SAŁATA RZODKIEWKA SZCZYPIOR SZPARAGI SZPINAK

Gość gracjana1212
tak, tylko laptop mi teraz pada a nie mam jak naładowac, obiecuję że jeszcze dzis wieczorem podam przykłady i napiszę resztę produktów, bede miała wiecej czasu wiec napisze dokładniej, to przeczytasz jak bedziesz, pozdrawaim serdecznie. aha, podam tez przepisy z ksiązki.

Gość doreczka
Dzięki wielkie! Na pewno nie tylko ja skorzystam! Dziś już mnie też nie będzie ale w piątek sobie poczytam. :-)

Gość gracjana1212
do Doreczka- jak obiecałam tak robię:) a więc to ciąg dalszy: ORZECHY I NASIONA: NALEZY OGRANICZYC DO 1 PORCJI DZIENNIE KASZTANY JADALNE-6 MIGDAŁY-15 NASIONA SOI-1/4 SZKLANKI ORZECHY BRAZYLIJSKIE-4 LASKOWE-25 MAKADAMII-8 NERKOWCA-15 PEKAN-15 WŁOSKIE-15 PINIOWE-30GRAM SIEMIĘ LNIANE-3 ŁYZKI 30 GRAM TŁUSZCZE I OLEJE (DZIENNIE DOZWOLONE SĄ 2 ŁYZKI PONIŻSZYCH OLEJÓW: OLEJ RZEPAKOWY canola OLIWA Z OLIWEK Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA INNE TŁUSZCZE: AWOKADO 1/3 CAŁEGO= 1 ŁYZKA OLEJU MAJONEZ ZWYKŁY-1 ŁYZKA MAJONEZ LIGHT 2 ŁYZKI DODATKI SMAKOWE (WSZYSTKIE PRZYPRAWY MUSZĄ BYĆ BEZ DODATKU CUKRU) BULION CHRZAN PIEPRZ (CZARNY, CAYENNE, CZERWONY, BIAŁY) SOK Z LIMONKI I CYTRYNY MISO 1/2 ŁYŻKI SOS DO STEKÓW 1/2 ŁYZKI SŁODKIE PRZYSMAKI (OGRANICZ DO 75-100KCAL DZIENNIE) CUKIERKI TWARDE BEZ CUKRU DZEMY I GALARETKI OWOCOWE BEZ CUKRU GUMA DO ŻUCIA BEZ CUKRU LODY MLECZNE I WODNE BEZ CUKRU NAPOJE: HERBATY ZIOŁOWE KAWA I HERBATA ZWYKŁA LUB BEZKOFEINOWA- ZWYKŁĄ PIC Z UMIAREM MLEKO 1% LUB BEZ TŁUSZCZU

Gość gracjana1212
jutro napisze czego nie mozna jesc, gdyz dzisiaj juz oczy same mi sie zamykają. jesli chodzi o to, co mozna z tych produktów przyrządzic, zeby wytrzymac to nie ma z tym problemu. ja jadłam duzo jaj, zarówno smazonych na oliwie jak i gotowanych, do tego najrózniejsze sałatki z dozwolonych warzyw z dodatkiem majonezu i jogurtu naturalnego, na obiadek piersi z kurczaka lub indyka pieczone w folii, swietnie sprawdzają się tez kotlety sojowe, smazone bez panierki oraz popularna zupa kwasniewskiego, gdyz jej składniki są dozwolone w fazie 1. ponadto polecam przepyszne szaszłyki robione na grilu, wystarczy kawałki piersi kurczaka zamarynowac w marynacie dzien wczesniej, a potem juz tylko nabic na patyczki na przemian paprykę, mięso, cebulkę i cukinię lub kabaczek. gwarantuję ze jest to pyszne danie. czesto jadłam tez mrozone owoce- np fasolkę szparagową do której dorzucałam kawałki piersi indyczej i doprawiałam oregano. jako przekąska doskonale sprawdza sie kalarepa lub orzeszki. do tego piłam zwyklą kawę,gdyż nie wyobrazam sobie dnia bez tego, jednak ograniczyłam jej ilosc z 3 do 2. jutro napiszę niektóre trudniejsze przepisy, gdyz te podane pozyzej są raczej zwyczajne, ale jesli ktos ma pytania to chetnie odpowiem. aha, ogromnym plusem tych dan jest to ze są smaczne, proste w przygotowaniu i do tego szybkie. pozdrawiam