Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gracjana1212

south beach bardzo skuteczna służę poradą

Polecane posty

Gość gracjana1212
mój codzienny jadłospis wyglądał mniej wiecej tak: sn. 3 jaja ugotowane na twardo z twarogiem nieskotłuszczowym, szczypiorkiem i kilkoma przysmazonymi pieczarkami, szklanka mleka 2 sn kawa gorzka i 1 kalerepa obiad piers kurczaka pieczona we folii i spora porcja mrozonej fasolki szparagowej podwieczorek kawa 25 orzeszków laskowych kolacja sałatka z jaj, kapusty piekinskiej, troche miesa z obiadu, tunczyk z puszki w sosie własnym, pomidor, papryka wymieszane z 2 łyzkami majonezu light oraz 1 łyzką jogurtu light. na dzisiaj to tyle, ale jutro sie odezwe, jesli cos jeszcze kogos interesuje to proszę pisać i przepraszam że jest to napisane bez dbałosci o interpunkcję,ale chciałam napisac jak najszybciej, pozdrawiam

Gość gracjana1212
szkoda ze tu nadal tak cicho...

Gość doreczka
Hej gracjana! Mnie wczoraj nie było, bo nie miałam dostępu do komputera, ale dziś nadrabiam. Widzę, że jest dużo produktów, które można spożywać. Fajnie! Miałaś jeszcze napisać czego nie wolno spożywać. Będę również wdzięczna za jakieś przepisy :-) I jeszcze wyjaśnij mi proszę ile jest faz tej diety (bo pisałaś, że jesteś po pierwszej fazie) i jak długo powinny trwać? Czy stosowałaś jakieś ćwiczenia i kiedy było widać pierwsze efekty? Będę wdzięczna za wszystkie informacje! Zaglądnę tu później 🖐️

Gość gracjana1212
hej doreczka, juz pisze: PRODUKTY ZABRONIONE W 1 FAZIE: WOLOWINA: MOSTEK WOŁOWINA SUSZONA WĄTROBA ŻEBERKA INNE TŁUSTE CZESCI DRÓB GEŚ INDYK, CIEMNE MIESO (W TYM SKRZYDELKA I UDA) KACZKA KURCZAK, SKRZYDELKA I NOZKI WIEPRZOWINA BOCZEK SKÓRKI WIEPRZOWE CIELECINA MOSTEK NABIAŁ JOGURTY PEŁNOTŁUSTE I MROZONE LODY MLEKO 2% I WIECEJ SERY PEŁNOTŁUSTE OWOCE-W FAZIE PIERWSZEJ NALEZY UNIKAC WSZELKICH OWOCÓW WARZYWA BURAKI DYNIA OLBRZYMIA DYNIA PIZMOWA JAMSY KUKURYDZA MARCHEW RZEPA ZIELONY GROSZEK ZIEMNIAKI BIAŁE ZIEMNIAKI SLODKIE SKROBIE-NALEZY UNIKAC WSZYSTKICH PRODUKTÓW SKROBIOWYCH GRZANKI MACA MAKARON OWSIANKA PIECZYWO PŁATKI ZBOZOWE, KASZE ITP RYŻ PRODUKTY MĄCZNE DODATKI KETCHUP, SOS KOKTAJLOWY NAPOJE GAZOWANE NAPOJE W PROSZKU SOKI OWOCOWE ALKOHOLE

Gość gracjana1212
fazy są teoretycznie trzy, choc w praktyce dwie pierwsza faza jest najbardziej rygorystyczna-chudnie sie od 3 do 6kg, trwa dwa tyg. w drugiej fazie wracamy do jedzenia węglowodanow i owoców, faza ta sluzy dalszemu chudnięciu lecz jest ono wolniejsze (chudnie się około 1kg tygodniowo) w fazie tej jestesmy dopóki nie osiągniemy wymarzonej wagi. trzecia faza to juz po prostu zdrowy styl życia, mozemy jesc wszystko lecz z umiarem, zachowując zasady diety plaz poludnia.

Gość doreczka
Dzięki Gracjana! Trochę ciężko będzie mi się oduczyć pewnych rzeczy (np.pieczywo!) ale może spróbuję? Gdybyś jeszcze mogła podać kilka przykładowych przepisów na kilka dni, byłoby mi łatwiej się w tym odnaleźć. No i jak Ty sobie zorganizowałaś tą dietę? Kiedy jadłaś( o której godzinie), w jakich ilościach, czy w domu nikt Cię nie namawiał do rzeczy "zakazanych"? Bo u mnie może być problem właśnie z rodziną :-( Oni zawsze krzywo patrzą jak zamiast smażonego kurczaka jem tylko sałatkę. Najbardziej interesują mnie te dwa tygodnie pierwszej fazy, bo akurat mam ok 5kg. do zrzucenia. Jeszcze raz dzięki!

Gość gracjana1212
hej doreczka, ja jadłam sniadanie tak około 9-10, przekąskę o 12, pozniej obiad o 14 , 2 przekąska o 16 i o 18 kolacja. jadłam tak zeby sie najesc, jednak zeby nie być przejedzoną, aha i zadnego głodzenia się. napiszę kilka dni tego co jadłam. 1 dzien sn-warzywa duszone na patelni, na oliwie z oliwek- papryka, cebula, cukinia, pieczarki, fasolka szparagowa. do tego trzy jaja na twardo. 2 sn- kawa zwykła i kalarepa. 0biad: gotowana piers kurczaka z kapustą duszoną na oliwie. przekąska druga kawa i 25 orzechów laskowych. kolacja-kotlety sojowe smazone bez panierki i sałatka z pomidorków koktajlowych i cebuli. 2 dzien sn jajecznica z trzech jaj 2 sn- kawa, 25 orzechów laskowych obiad- szaszłyki z piersi indyczej i sałatka przekąska-kawa, gotowany kalafior kolacja omlet ze szpinakiem z 3 jaj, szkl mleka 3 dzien sn chudy twarozek z rzodkiewką, szczypiorkiem i cebulą do tego 3 jaja. 2 sn- mrozona fasolka szpargowa smazona na oliwie obiad-zupa kwasniewskiego przekąska kawa. kolacja puszka tunczyka, do tego kiszone ogóreczki. a jesli chodzi o rodzinke, to kusili strasznie, ale naprawdę do się wytrzymac, ułatwieniem było to ze tez moja mama przeszła na tą dietę razem ze mną więc było razniej. ona schudła półtora kg wiecej- 6kg, ale myśle że to dlatego, ze podobno z osób z większą nadwagą waga spada szybciej,a ja tak duzej nadwagi nie mam, chce po prostu poprawic wygląd, pozdrawiam

Gość kawi79
cześć,mam na imię Kasia i jakieś 5kg do zrzucenia.Chciałabym przejść na diete south beach,myśle ze te pierwsze dwa tyg bym spokojnie wytrzymała,ale boje sie że jak w drugiej fazie zaczne wprowadzać wegle to bede tyć albo rzuce sie na jedzenie. A Ty zaczęłas juz druga faze?napisz, jak wprowadzasz wegle zeby efekt jojo nie nastapil.Dzięki za porade.

Gość aasiulaa
to czyli moge odtluszczone jogurty.. eh fajnie :) jakbys mogla do mnie jutro na gg napisac 6589183