Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Christus Rex

Apokalipsa się zbliża. Po której będziesz stronie?

Polecane posty

Gość Christus Rex

NWO, Apokalipsa i ostateczna rozgrywka się zbliżają. Potężni magnaci finansowi, koncerny narzucają swoją odhumanizowaną wizję swiata, by czerpać jeszcze większe korzysci finansowe, ogłupić ludzi i panować nad światem. Kto nie zwątpi w Boga, moralność i jego przykazania, zwycięży.

Gość ee....
No cóż, Bóg, Bogiem, ale dlaczego kolega mówi na mnie "szatan" ?

Gość Christus Rex
spierdalaj ty chuju stad Jesteś świadomym, czy nieświadomym (ogłupionym przez NWO) wysłannikiem Szatana?

Gość Christus Rex
Dalej plujcie, plujcie. Zoabczymy co będziecie śpiewać na Sądzie Ostatecznym. Nie wiedziałem, przepraszam, byłem ogłupiony przez media i znajomych?

Gość Christus Rex
Obudźcie się. Jesteście niewolnikami, wierzycie w to co Wam mówią.

Gość Christus Rex
Jesteście zniewoleni przez materializm, hedonizm i wszystko to co Wam narzucają.

Gość bartek...1985
ale tu poważne tematy się kręcą...ja pierdziele

Gość Christus Rex
Warto myśleć o rzeczach poważnych.

Gość Sinanju
bede po swojej stronie

Christus rex lol... Świadku Jechowy od siedmiu boleści. To tobą manipulują, całym twoim życiem. Myślisz, że twój mentor po co to robi? Wszystko dla kasy... Co jakis czas się dowiadujemy, że z podziemi uwolniło się wielu ludzi, którzy oddali swoje całe majątki na rzecz swojej durnej sekty.. Jesteś w błędzie. Materialiści manipulują Tobą a nie materializm nami. Oczywiście jak ktoś ma słaby charakter to tak. Wy świadkowie żyjecie w ciągłej manipulacji przez innych a myslicie, że inni są manipulowani. Masz się za kogoś lepszego ale gówno znaczysz..

Pieprzysz to samo co narzuciła ci twoja religia.. Nie masz własnego JA i próbujesz przekonać innych do swojej racji.

Gość on nie jest Swiadkiem
takich ksyw świadkowie nie noszą, a wy ociemniali przejrzyjcie na oczy, pozagladajcie na youtube, poszperajcie w artykułach, juz hitler chciał przejać władze nad światem, tera próbujeameryka, my juz jestesmy niewolnikami naszego chorego państwa i UE

Gość Christus Rex
Zgadza się, nie jestem oczywiście SJ. Widzę, że jesteś obeznany. Dobrze Wam radzi zajrzyjcie na youtube, filmy na temat NWO, np. wpiszcie tam w wyszukiwarce "Wezwanie do przebudzenia". Przeczytajcie Apokalipsę sw. Jana. I wyciągnijcie nareszcie wnioski!

Gość berg berg berg
ależ to nudne ludzie uwielbiają przynależeć do klubu lepiej poinformowanych oczywiście studiować jakąś dziedzinę rzetelni i zgodnie z rygorami jakie musi stosować nauka jest bardzo trudno zatem łatwiej jest przystąpić do klubu lepiej poinformowanych który nie oczekuje od swoich członków zbyt wiele wystarczy ograniczenie intelektualne, jakże powszechne i ślepa wiara bardzo łatwa do wywołania...

Gość berg berg berg
z góry uprzedzam, że kilkakrotnie czytałem Objawienie Św Jana, bo to intrygujący tekst i lubię mitologię i wszelkie fantazje ale w żaden rzetelny sposób nie da się przyporządkować obecnego stanu świata (ani tego sprzed 1000 lat) do tego tekstu jedynie pragnienie przynależności do lepiej poinformowanych, przydaje interpretatorskich skrzydeł osobom nieracjonalnie myślącym

Gość Tak Są
no własnie, ślepa wiara Katolandu.. masakra przegladanie jakis tam artykułów niewiele daje ale obserwacja Swiata polityki, znajomość Historii, obserwacja poczynań kapitalistów i w końcu wypowiedzi samych polityków i ludzi którzy rzeczywiscie maja cos do powiedzenia, oczywiscie nie nalęży wszystkiemu ślepo wierzyc tu potrzeba rozeznania, ja mam w dupie polityke materializm i religie, wierzę w Boga i wierze ze zrobi Tu porządek, ale kazdy ma wolna wole...

Gość Tak Są
berg berg berg Ty to rzeczywiście nie potrafisz czytać ze zrozumieniem , a moze brak Ci podstawowej wiedzy ze nie znajdujesz w PŚ odniesoenia do współczesnosci, a PŚ to nie tylko ewangelia Jana....

Gość berg berg berg
:D po prostu wychodzę z prostego założenia jeśli interpretacja ma być wiarygodna to musi wynikać z teksu a nie z tylko z domysłu czytelnika gdyby w tekście apokalipsy były zawarte konkretne nazwy państw, daty, nazwiska, choćby w znikomej ilości, to można by wyciągać wnioski ale z apokalipsą jest jak z każdym proroctwem dużo symboli, znaków i nic więcej, żadnych konkretów

Gość berg berg berg
1000 lat temu, też było wiele osób, które doskonale odczytywały tekst i widziały w nim swój czas po prostu są ludzie, dla których prawda ustalona tak jak 2+2=4 to za mało, chcą emocji, ekscytacji, wrażeń i poczucia przynależności do elity, która wie lepiej