Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhguhgytyttrq2qqqq

*******wylalam wrzatek na reke **********

Polecane posty

Gość nhguhgytyttrq2qqqq

stalo sie to rano, a teraz tak piecze ze nie wyrabiam, chodze z reka w garnku z lodem a mam sp;otro do zropbienia b wzielam prace do domu. co moze pomoc?????????????????????????//

Gość nhguhgytyttrq2qqqq

Gość tozalezy
kup w aptece taka pianke na oparzenia, nie pamietam nazwy, beda wiedzieli w aptece

Gość nhguhgytyttrq2qqqq
MAM PHANTHENOL, ALE PO TYM TAK PIECZE ZE NIE WYTRZYMAM...

Gość slodkiego milego zycia
jak oparzenie nie jest rozlegle to posmaruj Tribioticiem

Gość gaeq12
a teraz bedziesz miala taki rozowy wyprysk na rece do konca zycia

Gość nhguhgytyttrq2qqqq
JESTEM... - do lekarza nie pojade bo nie mam transportu a jakies domowe sopsoby?

posmaruj czyms tlustym- moja babcia zawsze jak sie oparzyla, to reke smarowala maslem- powaznie :D

slodkiego milego zycia ty chyba nie powazna jestes. Autorko najlepiej schlodzic oparzenie pod strumieniem zimniej wody i jak ustanie pieczenie to fenistilem posmarowac

ja tak kiedys mialam wylalam herbate na siebie.. . tylko ze mi wraz z ubraniem skora zeszla troche.. i siedzilam 3 dni w domu . mama dawala ,mi kremy itd.. po 3 dniach poszlam do lekarza .. I ci powiem jedna wtedy zalowalam ze odrazu nie polecialam..... okazalo sie ze zaczeli mi czyscic to rane ale juz w szpitalu.. mialam poparzenie 2 i 3 stopnia.. mowili mi ze dzieki mojej mamie moge miec przestrzep.. ale jakos sie udalo.. wiec lepiej rusz dope nie marudz!!!!!!!!!!!!!! idz do lekarza bo jak ci skora odejdzie to zobaczysz a te spryskiwacze i kremy gowno daja

Gość nhguhgytyttrq2qqqq
trzymam treke w lodzie wlsciwie od rana, a co wyjme to tak piecze ze musze s0owrotem wlozyc.... ;( a najblizszego lekrzas m mam 15 km ode mnie i nie mam cym jechac :(

panga, ty taka madra nie badz :P:P schlodzic to ona sobie powinna od razu po oparzeniu a nie teraz. a tak an marginesie to wcale sie tu nie dowartosciowujesz :O:O

Gość lyudi invalidy
nie mam transportu... kurna, idź do lekarza!

Gość lyudi invalidy
tam ci powinni dac coś przeciwbolowego... poparzenie to nie taka błaha sprawa

slodkiego milego zycia abstrahując od tematu to CZYTAJ MOJA STOPKE ZE ZROZUMIENIEM(napisalam tak gdyz wiele osob chce aby im udowodnic ze ja to ja podajac link do profilu nk) a autorka niech taksowke zamowi jak nie ma czy pojechac,ma internet to niech poszuka. tu jest link http://www.podkarpacie.straz.pl/oparzenia.html a tu skrocona wersja Postępowanie przy oparzeniach termicznych jak najszybciej schłodzić oparzone miejsce, w trakcie schładzania usunąć odzież poprzez rozcięcie, w trakcie schładzania usunąć pierścionki, kolczyki, itp., po zakończeniu schładzania rany oparzeniowe osłonić opatrunkiem jałowym lub hydrożelowym, schładzającym, w miarę możliwości unieruchomić i unieść oparzoną część ciała, w przypadku stwierdzenia objawów wstrząsu - blada spocona skóra, szybkie tętno, pobudzenie psychoruchowe - należy dziecko ułożyć w pozycji na wznak z uniesionymi kończynami dolnymi, zapewnić komfort cieplny, oparzonego należy chronić przed urazami wtórnymi, w cięższych przypadkach (rozległe oparzenie, objawy wstrząsu) natychmiast powiadomić pogotowie ratunkowe. slodkiego milego zycia naucz sie korzystac z mozgu nie z kafeterii