Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepoprawna materialistka

Czy bycie materialistką to coś złego?

Polecane posty

Tyle razy sie juz spotkałam z pogardliwym określeniem "ale z ciebie/niej materialistka" a co w tym złego? Nie mam na mysli skrajnych przypadków, czyli szukania bogatego faceta a samej nie wnosząc nic, nie zarabiając dobrych pieniędzy. Ale skoro zarabiam dobrze to czy nie mam prawa tego samego oczekiwać od partnera. Nie chodzi mi o równe dosłownie zarobki ale mniej więcej podobne. Co w tym złego, że nie chcę umawiac się z facetami, ktorzy zarabiają ledwo ponad 1000zł (wiem, uraziłam większość kafeteryjnych prawiczków-czekam na gromy:P) To źle jak zaradna kobieta mysli też o pieniądzach i o zaradnym facecie?

Materialistka była byś wtedy gdyby przy wyborze partnera kierowała sie tylko i wyłącznie tym ile ma kasy a to że szukasz takiego z którym będziesz w stanie żyć w dobrych warunkach to raczej normalne :P

dokładnie, przecież pieniądze są ważne w życiu. Dlatego staram się je zarobić by zapewnić sobie i ewentualnie przyszłej rodzinie godny byt. Mam więc prawo oczekiwac tego samego od partnera. Tylko nie rozumiem czemu słowo "materialistka" ma tak pogardliwe znaczenie.

sensual czytaj uważnie. Piszę, ze skoro ja się staram i zarabiam jakieś pieniądze to dlaczego nie mam prawa wymagać tego samego od partnera?

nie wiem;) a czy ktos powiedzial,ze bycie materialistka to tylko zycie na cudzy koszt?;)ja tez chce zarabiac i to duze piniondze:P lubie pieniazki i rozne kombinacje co by tu gdzie chapnąc albo zarobic;)

nie wiem o co ci chodzi z wyciąganą łapą?

no więc dalej nie rozumiem co jest złego w byciu materialistką? Tutaj też nie raz spotkałam się z pogardliwym określeniem "materialistka". Ale dlaczego to źle dlatego, że facet zarabiający marne pieniążki chce kobiety z duuuuużo lepszymi zarobkami? Wedlug mnie to nic dziwnego, ze niektóre kobiety nie chcą się umawiać z urzędnikami co zarabiają ledwo 1800zł. Ale jak się do tego przyznam to słyszę tylko w pogardliwym tonie "ale z ciebie materialistka"